Köttfärsrulle med ost och skinka

Recept baserat på 4 portioner

◍ Grön 14

Ingredienser

 • Nötfärs 10% 400g
 • Margarin flytande 80% 2 tsk
 • Potatismjöl1 12 msk
 • Ägg 1st
 • Vitlök1klyfta
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 12 dl
 • Skinka 8 skivor, rökt
 • Ost riven 17 % 1 dl
 • Japansk soja 1 msk
 • Vatten 2 dl
 • Köttbuljongtärning 12 st
 • Mjölk 0,5% 1 dl
 • Majsstärkelse (redning) 1 12 msk
 • Japansk soja 1 tsk
 • Socker 2g, 1 nypa
 • Potatis 800g

Instruktioner

Blanda färs med 1 tsk margarin, potatismjöl, ägg, hackad vitlök, grädde, salt och peppar. Platta/kavla ut till en fyrkant på ett bakplåtspapper. Lägg på skinkan i lager. Strö över osten, spara ev lite att strö ovanpå. Rulla ihop som en rulltårta. Lägg i en smord eldfast form. Pensla med soja. Sätt in i ugn 200° ca 40 minuter. Gör en sås genom att koka upp vatten, tillsätt buljongtärning och mjölk. Koka försiktigt och smaksätt med soja, salt, peppar och socker. Tillsätt redning och låt koka någon minut till.

Servera med kokt potatis och grönsaker.

/ Receptkälla Köttfärsrulle med ost och skinka

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Köttfärsrulle med ost och skinka

 1. Så härligt med recept tips. Det låter väldigt gott ut. Själv äter jag inte kokt potatis. Tycker det inte är gott helt enkelt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s