Vem vill inte ha blåbär?

Jag är ju svag för blåbär och det kan man ha till många recept eller som en extra liten touch uppe på frukostgröten. Blåbär är nyttigt just för att det är mycket vitaminer i dem. De är bra både mot syn, sjukdomar och minnet. Även här är de bra för magen som jag har poängterat även i tidigare inlägg om vilka produkter man kan äta som är bra för magen. När jag tänker på blåbär så tänker jag ju direkt på blåbärspaj med smuldeg, det är väl svårslaget?

Till sommaren gillar man ju även desserter som är kalla och till midsommar ska jag nog göra blåbärscheesecake, tror den kommer gå hem även för Bellis då hon tycker väldigt mycket om blåbär!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Blåbärscheesecake

◍ Grön 6 / Recept baserat på 8 portioner

Ingredienser

 • Ägg 4st
 • Socker 12dl
 • Vaniljsocker 1 tsk
 • Vetemjöl 34 dl
 • Färskost 11% 200g
 • Yoghurt naturell 3% 3dl
 • Citron 12 st, 2 tsk rivet skal
 • Blåbär 200g
 • Socker 1 msk
 • Vatten 1 msk

Instruktioner

Vispa socker och ägg vitt och poröst. Blanda därefter vaniljsocker och mjöl och vänd ner försiktigt i äggsmeten. Lägg bakplåtspapper i en springform med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i ugn 200° ca 15 min. Ta ut och låt svalna. Vispa ihop färskost, yoghurt och citronskal. Fördela krämen över kakbottnen och grädda ytterligare 20-25 min. Ta ut och låt svalna. Värm blåbären på låg värme tillsammans med socker och vatten. Ta bort från värmen och låt kallna. Lossa kakan försiktigt från formen, lägg på blåbären och servera.

/ Receptkälla ➜ Blåbärscheescake Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Vem vill inte ha blåbär?

 1. Jag är inte så jätteförtjust i blåbär… äter det gör jag om jag är borta men inte annars så gärna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s