Maten och magen är i ett

Ja så är det och så borde det vara och man ska tänka på att vara rädd om sin mage. För mig då vi åt LCHF så kajka ju min mage ihop TOTALT och jag fick med andra ord inte gå på toa alls, det kunde gå 4 dagar innan jag fick gå på toa och då var det inte helt som man önskade då heller. Därför slutade jag ju således med LCHF. Nu när jag äter enligt ➜ viktväktarna och jag anser att det är en hållbar livsstil och jag ser det inte som diet utan mer som en kost vi kan förhålla oss till. Min mage mår bättre och jag känner att det är på väg att bli som en normal mage ska vara. För att det ska bli hållbart så tar jag en slurk av ➜ Lactulos meda varje morgon och den hjälper ju sitt till också.

Vad som fungerar bra för magen om man är hård

 • Katrinplommon –
 • Blåbär –
 • Hallon –
 • Linser –
 • Havregryn –
 • Kaffe –

Varför fungerar exempelvis kaffe bra för magen? Jo det retar tarmarna och då arbetar magen snabbare också och det blir då följden av att man får i gång magen. Att katrinplommon, blåbär, hallon och nötter och linser det vet nog de flesta av oss att det är bra för magen och man får igång tarmarna. Såklart är VATTEN A och O det är ju jätteviktigt att man dricker varje dag och flera liter det är allra bäst för magen.

Vad är det som är mindre bra för magen då?

 • Mjölkprodukter
 • Alkohol
 • Vitt ris
 • Friterad mat
 • Chocklad
 • För mycket rött kött
 • Omogna bananer
 • Svart te

Varför reagerar magen på svart te? Jo för det innehåller koffein som driver ut vätskan och det kan leda med sig att innehållet i tarmarna blir mer torrt och kompakt och orsakar förstoppning. Hårda bananer orsakar lättare förstoppning än vad mogna gör då mogna bananer istället nästan är tvärtom. Att fett och feta mejeriprodukter orsakar hårda magar är ju inget konstigt. Därför är det så viktigt att man dricker mycket vatten.

Finns mycket mer fakta att ta fram och det är bra att läsa på om detta just för att ➜ magen är ens bästa kompis. Mår magen bra då mår du bra och jag känner att min mage och jag är på väg att bli bästa kompisar igen, TACK för det

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Maten och magen är i ett

 1. För mej hjälper inte alltid bra kost ändå. Det måste till rörelse också, en lång promenad kan hjälpa – benen behöver jobba och lixom få rotation på systemet i magen. Situps brukar funka bäst, då masseras väl magen bra antar jag.

  Gilla

 2. Vatten är både nyttigt o gott.

  Skulle inte kunna/vilja äta efter poäng o kolla hur mycket man äter hur länge som helst. Tror det blir väl mycket tankar på mat o kost då. Ett tag dock kan nog viktväktarna vara bra men inte hur länge som helst……

  Gilla

  1. Jag kollar heller inte så direkt över poäng, jag gör recept efter gröna liksom, poängen skriver jag för att de som följer min blogg som jag vet är viktväktare vill se poängen. Jag anser att VV kan bli en livsstil och att man kan leva efter den, men att man behöver inte bara tänka enligt VV, det är inte helt så heller att man måste vara strikt styrd heller =D

   Gilla

 3. Intressant och lärorikt inlägg. Jag dricker alldeles för lite vatten. Tänker varje dag att jag ska bli bättre, men det sker aldrig. Viktigt att hitta en livsstil och kost som fungerar för en. Jag borde börja bry mig mer om min kost så ska verkligen försöka med det eftersom det verkligen bidrar till en mer stabil psykisk hälsa också

  Gillad av 1 person

 4. Även med viktväktarna kan man dra ner på kolhydraterna. Man gör ju det till sin egen. Viktväktar också och gillar ju egentligen inte lightvarianter utan försöker undvika det. Det gemensamma är att ren mat är det allra bästa 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s