En potatissommar i år

Lätt potatissallad

Baserat på 4 portioner

◉ Grön 5 ◉ Blå 5 ◉ Lila 1

Kyckling innerfilé tillsammans med smöret att steka i

◉ Grön 3 ◉ Blå 1 ◉ Lila 1

Sammanlagt för hela receptet inklusive kycklingflié och steksmör

◉ Grön 8 ◉ Blå 6 ◉ lila 2

Ingredienser

 • 800 g färskpotatis
 • 1 rödlök
 • 150 g sockerärtor
 • 2 msk pinjenötter
 • 2 msk persilja

Dressing

 • 1 msk dijonsenap (med honungssmak)
 • 1 msk vatten
 • 2 tsk rapsolja
 • 2 krm salt
 • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Koka potatis i saltat vatten tills den är nästan mjuk, dela den sedan i skivor. Skala lök och skiva, gör sockerärtorna och blanda med potatisen. Rosta pinjenötter i torr panna. Hacka persilja. Blanda sedan alla ingredienser till dressingen och rör ner i potatissalladen, blanda försiktigt. Som sista touch strö över pinjenötter och persilja. Stek kycklingarna i steksmör, krydda med valfria kryddor efter det önskemål du har.

Stek kycklingfilérna i steksmör, antingen i stekpanna eller i en ugnsform i ugnen och krydda med svartpeppar, salt, grillkrydda. Du kan även krydda efter det som du tycker verkar gott och passar till salladen. Här är smaken fri, vi tycker ju om olika kryddsmaker. Vill du ha lite kryddstarkare, krydda då med chili. Vill du ha mer kycklinganpassad krydda då med curry och någon enkom kycklingkrydda.

Servera salladen med varsin kyckling innerfilé.

/Receptkälla – Lätt potatissallad + mitt egna förslag med kycklingfilér till.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Kryddiga potatisklyftor

171 kcal – 1 grön per portion torskfilé

155 kcal per portion potatisklyftor

◉ Grön 10 + 2 torskfilé och steksmör blir det sammanlagt ◉ Grön 13

Ingredienser

 • 6 borstade färskpotatisar (medelstora)
 • 3 tsk koriander
 • 4 msk tomatpuré
 • Pressad saft av 1 citron
 • 1 tsk chilipulver
 • 2 tsk mald spiskummin
 • 2 msk olja
 • ½ tsk salt

Citrondipp

 • 1½ dl lätt yoghurt 0,5 %
 • 2 salladslökar
 • 2 msk minifraiche
 • ½ Riven och pressad citron
 • Salt
 • 2 msk finhackad koriander

Instruktioner

Värm ugnen till 200 gr. Tomatpurén blandar du med kryddor, olja och samt salt i en skål. Lägg i potatisklyftorna så de blir helt täckt av den mix du gjort. Bred sedan ut klyftorna i en långpanna i ett lager. Sätt dem i ugnen och låt dem bakas tills de är frasiga och fått fin färg. Det tar ungefär 35-40 min. Nu är det då dags att göra dippsåsen. Ta fram alla ingredienser och en lämplig skål. Rör om tills de blandats samman. Låt dem stå fram tills det är dags att servera. När potatisklyftorna är klara servera dem på ett fat och ställ gärna såsen med dippen bredvid för ett trevligt intryck. Garnera dippsåsen med koriander.

Till potatisklyftorna har vi valt att ha torksfilé. Stek dem i steksmör, antingen i stekpanna eller i en ugnsform i ugnen och krydda med örtkrydda, salt och citronpeppar. Pressa gärna lite av citronen också över fiskfilerna. Vi valde att steka i ugnen och man får helt enkelt känna av när det är klart genom att fisken är mjuk och nästan faller i sär.

/ Recept viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “En potatissommar i år

 1. Har faktiskt inte gjort egen potatissallad själv någon gång. Däremot var jag med en gång när basen på mitt boende gjorde egen potatisgratäng. Ska definitivt spara receptet och göra egen potatissallad någon gång.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.