Ångesten som det ger

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Ångesten som det ger är det värt det?

Tänk vilken negativ energi det ger då man gör vissa saker. Jag känner att jag både mår dåligt och jag vill inte heller för jag anser mig vara värd det. Jag har känt såhär sedan tonåren och det har lite med ätstörningar att göra. I veckorna lever jag sunt och jag slarvar inte eller vad man nu ska kalla det. Ett finare ord är unnar mig inte. I går hade vi fredagsmys och vi åt gott med chips och lite choklad och spelade spel tillsammans på balkongen och hade det jättetrevligt. Spelet heter ➜ Vilket hundkaos Anders Bagge och Bellis älskar det, kan varmt rekommendera er att köpa det. Idag mår jag dåligt för jag gått upp 4 hg och känner att det är slarv av mig och att jag känner att det stannar inte där för vi ska på studentkalas idag och då kommer det bjudas på massa trevligheter. Dessutom vet jag att det är mycket bakverk med jordgubbar på. Jag tål inte jordgubbar och det är ju då lätt att avstå, men just här så är de så fina att de brukar göra någon egen bakelse för mig utan jordgubbar för de vet jag är allergisk. Dock vill jag inte äta hela den bakelsen, förstår ni mitt tänk? Skulle ni träffa mig i verkligheten skulle ni klassa mig som smal, så det sitter egentligen inte där. Det handlar om att jag får ångest då jag ser att vågen visar plus för jag vet att det är mig det beror på är ni med? jag vill ju gå ner de kilona jag vill och när jag då ”unnat” mig och vågen visar plus så mår jag inte bra av det. Är det verkligen inte fler än jag som känner så utan att det ska klassas som man har ätstörningar

Vill inte kalla det ångest utan mer fel energi

Jag mår bra, jag mår bra av viktväktarna och den livsstilen, men när helgerna kommer anser jag att man är värd att få en kväll äta gott och så gör vi alltid. Ändå mår jag såhär dagen efter?! Det dock som jag tycker är grymt bra med viktväktarna är att man har sin veckobonus och den är man värd. Då ska det finnas utrymme för att få veckobonusen också när man stramat in lite de andra dagarna, eller ja något åt det hållet. Sist jag skrev ett sådant här inlägg så var det fler som tolkade det som varningsflagg och ojoj sluta flicka lilla ungefär. Det är faktiskt inte varningsflagg om du frågar mig, jag anser att det är sunt att man inte vill och att man vill leva sunt. Det känns liksom inte bra för man egentligen är en sund person. Jag känner inte såhär i veckorna när jag är sund, jag rör på mig och äter efter recepten och VV,s tabeller då mår jag bra. Det handlar mer om att jag vill inte äta onyttigt trots att jag vill det just där på kvällen för jag tycker verkligen man är värd det också! Jag har träffat på människor med anorexi, jag har själv haft det och försökt stoppa fingrarna i halsen för att kräkas. Där är jag inte nu OK?! Jag kan endast jämföra med mig själv att jag är inte där jag var, men jag mår inte bra av att väga mer än jag vill där är vi nu, det är skillnaden. Skulle jag väga där jag vill och den vikten är en sund vikt och inte varken för lite eller för mycket, då skulle jag inte känna på samma vis alls. Det är under vägen dit jag känner såhär mer.

Ässch svårt att förklara, vill heller inte kalla det ångest utan mer den negativa energin det ger. Är det värt det då man faktiskt i veckorna håller sig till den livsstil man vill leva egentligen?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Dela det här:

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Ångesten som det ger

 1. jag vet att det kan vara svårt o motstå så jag är helt på din sida här. det är svårt. soeciellt när de bjud på gottigheter. numera försöker jag bara skaka loss ne känslan att msn inte vill ha. för sen kmr man ångra sej

  Gilla

 2. Håller med övriga som kommenterar att det är en stor varningssignal att känna som du gör. Du behöver nog be om hjälp innan det rotar sig för mycket. Mat ska inte ge ångest, en trevlig kväll med gott att äta tillsammans med familj ska inte ge viktångest dagen efter. Släng ut vågen, den gör dig inget gott alls.

  Gilla

 3. när jag såg detta frågade jag genast min pappa om vi hade jordgubbsr hemma och det hade vi 🙂 det är så gott 🙂

  Gilla

 4. Vill absolut inte komma här och säga hur du ska leva ditt liv, men ur mitt perspektiv utifrån det jag läser känner jag spontant att om du mår dåligt efter att ha haft en fin kväll med din familj bara för att vågen visar plus (vilket lika gärna kan bero på den mängden vatten du fått i dig!) är det en varningsflagg. Ätstörningar är inte bara att sätta fingrarna i halsen utan kan innebära att man tänker mycket på sin kropp och vad man äter, samt att tankarna påverkar hur man mår psykiskt. Vifta därför inte bort tankarna du har utan ta de på allvar. Ta hand om dig, KRAM!

  Gilla

 5. Blir lite ledsen då jag läser o får många tankar….
  Dina tankar om att äta sunt håller jag med om delvis men att äta och vara sund i maten är också att kunna äta något på helgen utan att få ångest för det eller en glass i veckan om man nu vill det en varm dag….

  Nu lämnar jag det o önskar er en fin fortsättning på helgen 🙂

  Gilla

 6. Mitt tips är att sluta väga dig! Gå på andra mått istället – känslan i kläder eller måttband. Varför är siffran på vågen viktig? Jag kan gå upp 2 kg efter en helg och DET ger ångest vill jag lova! Men det finns ju tusen anledningar till att du går upp 4hg. Uteblivet toalettbesök, du har druckit för mycket vatten, för lite vatten, mens, ätit salt…. Du åt något tidigare i veckan som nu visar sig osv.
  Som jag förstått det äter du väl VV för att du vill vara mer hälsosam, eller handlar det om att gå ner i vikt? Om det inte är vikten tycker jag att du ska slänga ut vågen 😀

  Gilla

 7. Låter jätte jobbigt och lider verkligen med dig 😦
  Det är så tråkigt att inte, som du kallar det för, kunna unna sig något utan att det står att man gått upp något..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.