Jordgubbar med viktväktarna

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Till midsommar hör det ju till att man äter jordgubbar och klassiska är ju gräddtårta med jordgubbar. Man äter ju jordgubbar bara som de är också. Jag tänkte jag kunde tipsa om annat också för att inte nyttja hela veckobonusen på ett naffs.

Små Jordgubbs – Cupcakes

Ingredienser

Grön 6 Blå 5 Lila 5

 • Vetemjöl 100g
 • Bakpulver 1tsk
 • Socker 100 g
 • Margarin flytande 80% 100g
 • Ägg 2 st
 • Vaniljsocker 1 tsk
 • Mjölk 0,5% 2 msk
 • Färskost 7% 75g
 • Vaniljsocker1 tsk
 • Florsocker 2 tsk
 • Jordgubbar 1 dl

Instruktioner

Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en muffinsform med 12 hål med pappersformar. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en stor skål. Tillsätt margarin, ägg, vaniljsocker och mjölk. Vispa ingredienserna tills det blir en lätt och fluffig smet. Fördela blandningen i muffinsformarna och grädda i ugn 12-15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna i formen ett par minuter. Ta sedan upp och låt svalna helt på ett galler. Vispa ihop färskost, vaniljsocker och florsocker till en slät blandning. Dekorera ovansidan på varje muffins med lite glasyr och avsluta med en halv jordgubbe.

/ Receptkälla ➜ Viktväktarna Cupcakes med jordgubbe

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Marängrulle med Jordgubbar

Ingredienser

Grön 11 Blå 11 Lila 11

Instruktioner

 • Äggvita 4st
 • Socker 2dl
 • Kvarg naturell 10% 1 12dl
 • Färskost 7% 125g
 • Vaniljstång 1st
 • Florsocker 3 msk
 • Jordgubbar12 liter

Sätt ugnen på 200º. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (23 x 33 cm). Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning tills du har en mjuk, glansig marängsmet. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i 8 min tills den fått lite färg. Sänk värmen till 160º och grädda i ytterligare 10 min tills marängen känns fast. Ta ut och vänd ut marängen på ett bakplåtspapper. Täck med ett bakplåtspapper och låt den svalna. Blanda samman kvarg och färskost. Skrapa ut vaniljfrön och blanda ned det och florsocker. Ta av bakplåtspappret från marängen (det som varit i ugnen). Bred ut kvargsmeten på marängen, lämna 1 cm längs med kanterna. Lägg på jordgubbarna. Rulla ihop marängen från den korta sidan med hjälp av bakplåtspappret som ligger under den. Flytta över till ett serveringsfat och garnera med jordgubbar. Servera genast.

/Receptkälla ➜ Marängrulle med jordgubbar – Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Jordgubbar med viktväktarna

 1. Så mycket gott.
  Älskar jordgubbar och det är alltid kul med nya recept att testa. Marängrullen såg lite extra god ut.

  Gilla

 2. Jordgubbstårta blev det igår hos studenten jag firade. Så gott 😊
  Älskar jordgubbar ….även om det blir lite allergi av dem 🤭

  Gilla

 3. Vilka härliga recept du delar med dig =) ja midsommar ska det vara jordgubbar och man kan ha jordgubbar till mycket =) och så är det ju så gott med =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.