Köttfärsgratäng med ananas

Ingredienser

Grön 10, Blå 10 Lila 10

 • Nötfärs 10% 400 g
 • Lök 2 st, gula
 • Rapsolja 1 tsk
 • Curry 2 tsk
 • Ingefära ½ tsk
 • Japansk soja 1 msk
 • Vetemjöl 1 msk
 • Frukt konserv i egen juice 1 dl
 • Senap 2 tsk, fransk
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 1 dl
 • Jordnötter, salta 2 msk
 • Ananas, konserverad i juice 4 skivor
 • Ost riven 17% 1 dl
 • Cocktailtomater 4 st

Instruktioner

Finhacka lök och bryn tillsammans med färs i olja i en stekpanna. Rör hela tiden men en gaffel. Krydda och tillsätt mjölet. Rör om ordentligt, späd med juice och rör ner senap. Låt färsen sjuda upp. Häll färsen i en ugnssäker form. Bred ut färsen i ett jämnt lager och häll på grädden. Strö över grovhackade jordnötter, lägg på ananasringarna, lägg cocktailtomater i hålen på ananasen och strö på riven ost. Ställ in i ugnen i 175° ca 10-15 min. Servera med ris och sallad.

⇛ Receptkälla Köttfärsgratäng med ananas och jordnötter

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Köttfärsgratäng med ananas

 1. Ååå Såå gott med ananas 🍍 Älskar det 🥰. Det är både gott i mat & bara som det är 😋. Gratängen låter jättegod. Det kanske är något att testa någon gång 😊

  Det Såå bra! 🌸

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.