Magen slår tillbaka mot LCHF

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Livet på landet, en stunds avkoppling

I går var vi på ladet hos svärfar och hans sambo. Det är alltid härligt att komma ut på landet och man får en stunds avkoppling, men jag känner mig alltid nöjd av det då jag åker hem och känner att jag skulle inte vilja bo på landet. Jag är en stadstjej och kommer så alltid att vara. Det är dock härligt att vara där och jag skulle njuta av det en helg så, men inte mer. Jag tycker det är för isolerat och jag tycker om smidigheten som man får då man bor centralt. Det är dock härligt att hälsa på dem som bor på landet och så tyckte jag således igår, vi blev bjudna på god rabarnerpaj och grillad god mat. Jag fick med mig lite planter hem som nu står i nya krukor hemma hos oss.

Magen slåt tillbaka mot LCHF

Min mage mår inte bra av LCHF, jag kan krasst säga att jag är ofta hård i magen och är i regel förstoppad. Jag har trott att det ska gå över, men det gör inte det. Det funkar med viktnedgång, men övrigt så mår jag inte bra. Vi tänker därför tänka om och äta mer åt viktväktarna, mer medvetet. Dessutom funkar det inte med LCHF för mig eftersom att jag äter av maten som förskolan bjuder på. De serverar inte LCHF och de flesta förskolor säger nej till att man tar med sig egen mat då det klingar fel mot barnen. Jag kan liksom inte äta tallriksmodellen på lunchen och LCHF på kvällen och vid frukost, klart att magen kajkar ihop då. Hur lätt är det att välja bort mat på tallriken på förskolan då de exempelvis serverar lasagne, makaronigratäng. Det går ju välja bort om man exempelvis äter fisk, då tar jag sallad och skippar potatisen. Det som är, är att jag orkar inte tänka och hålla på så, det känns för mycket. Det ska inte vara press eller orimliga krav bara för att man vill gå ner några kilo och då vet jag att det blir så att jag kommer må dåligt av allting. Viktväktarna är också lättare eftersom man går enligt poäng och det är då lättare att se vad man kan äta resten av dagen sedan då kvällen kommer eftesom viktväktarna har mat som är 0 poäng på, med det sagt så kan man äta mer av det då man nåt dagens poäng.

När vi åt LCHF 2016 så fungerade det toppen med viktnedgången, 15 kg ner för mig mellan perioden feb till sept. Dock fick jag för mig att gå ta värden på sjukhuset och testa så att allt var bra. Då fick jag röd flagg på mitt kolesterol, så högt t.o.m att det klassades som ”farliga” gränser. Minns inte vilka värden det var nu, men jag hade 9,83 tror jag och det ska ligga under 5. Sedan finns det god och ond Kolesterol och den goda låg bra. Jag fick då genast tillsägning att inte äta LCHF och fick sedan gå ta om kolesterol efter 1 månad, sedan 3 månader och då hade den sänkts till normal. Borde då kanske tagit detta som lärdom och inte börjat med LCHF igen. Det man mindes var att kg gick ner snabbt och att man tänkte att vi skulle bara ha det som en push i rätt riktning. Det fungerar aldrig, så därför är viktväktarna bättre, det är mer en hållbar lösning och kan bli en fungerande livsstil, det kan man ej med LCHF, inte för mig i alla fall.

BQ sa också det idag då vi satt och åt frukost att älskling du ska inte äta LCHF, du mår inte bra av det. Din mage kommer inte orka med det. Vi testar något annat istället sa han

MISSA INTE MIN TÄVLING PÅ BLOGGEN

Klicka på bilden

SISTA DAGEN IDAG, AVSLUTAS IKVÄLL KL 18

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Magen slår tillbaka mot LCHF

 1. Trist när magen säger stopp, men det är viktigt att lyssna på den. Tror det är viktigast att hitta något som fungerar varje dag och som blir en del av livet. Hoppas du snart mår bättre igen ❤

  Gilla

 2. Ibland gör magen så. Jag själv blir ibland förstoppad och ändå äter jag inte LCHF. Har flera vänner som håller på med viktväktarna och det tror jag kommer fungera bättre. Hoppas din mage blir normal igen så du inte blir förstoppad.

  Gilla

 3. Låter som en väldigt mysig lördag. Jag håller med dig. Det är verkligen jättemysigt att komma ut på landet. Men att bo där. Nej! 🙂 det är långt till allt & så på landet. Men det är tyst & lugnt.
  När magen kapsejsar. Det är inte kul. Det låter ju bra att du ska testa viktväktarna. Hoppas att din mage tycker om det istället ❤️.
  Ta hand om dig❣️

  Gilla

 4. När vi körde LCHF fick jag ont i magen och mannen aggressiv så vi slutade medan för min svåger har det funkat utmärkt. Man får hitta sin väg helt enkelt.
  Kram Kajsa
  htto://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

 5. Det låter som ett klokt beslut. Långtifrån alla mår bra av att äta enligt LCHF. Jag testade själv och gick ner i vikt men var konstant trött så det fick vara. Det är ju knappast inte meningen att man ska må dåligt…

  Gilla

 6. Ja du vet ju att jag inte tror på dieter och att jag är övertygad om att vi behöver även kolhydrater för att må bra. Finns nyttiga ämnen där med vi behöver…
  Frågan är hur mycket man äter av allt och det håller jag med koll på o så funkar ju viktväktarna med. Livet ska inte handla om att det o det ”får” jag inte äta för då kan jag gå upp i vikt o gå på olika dieter. Tror det blir fel i mycket då….
  Tror det blir bättre med viktväktarna precis som du säger.🙂

  Jag vill varken bo på landet eller inne i en stad. Utanför i en lite mindre ort och ha nära till både staden o landet är min melodi 🤭

  Gilla

  1. Ja jag resonerar som dig också vanligtvis, men nu tänkte vi en kickstart för att komma i gång och tänka rätt denna ggn, men det fungerar ej så vi får tänka mer nogrant och vara medvetna det är egentligen inte så svårt

   Gilla

 7. Det är alltid härligt att komma ut en sväng till landet. Jag är som dig och trivs bättre i stan. Dricker du tillräckligt med vatten? Jag har aldrig märkt av att magen kraschar av lchf. På förskolan så kan du ju välja att äta på din rast. Hoppas att ni kommer på någon bra kost som funkar för er båda 🙂

  Gilla

  1. Ja på rasten kam man ju då det tajmar rätt, en dag hade jag rast 10, då blir det ju för tidigt. Ja jag dricker mycket vatten, jag kommer i håg att det vart så sist med och att min kolesterol sköt i väg. Lchf funkar tillfälligt för mig,men ej som en livsstil. Det skulle ju viktväktarna göra bättte

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.