Alltid hårda krav på sig själv !

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Igår var det besvärligt Hemska allergi

Igår och idag har pollen gjort sig mycket mer starkt påmind på mig än den gjort denna pollensäsong hittills. Jag märkte det t.o.m på Bellis också i helgen, hon påverkades av den. Igår har jag haft rinnsnuva och den där hemska tröttheten och huvudvärken. Hoppas inte att det är lika besvärligt för mig idag eftersom jag jobbar idag, för då blir det drygt minsann. Så är det ju för oss alla allergiker och man önskar att man tog oss mera på allvar många gånger. Det känns som om man får stämpel på sig att man ska härda ut. Det är lätt att säga, för vissa dagar är det nätt och jämnt att man härdar ut och man mår så dåligt som man skulle må sämre än man låg i influensan. Igår var det en sådan dag, trots det kämpade jag emot och gick en promenad. Orkade inte rask långpromenad i går utan det fick bli en 45 minuters promenad. Det är i alla fall bättre än ingenting och man har rört på sig i alla fall.

Idag jobbar jag på en förskola jag inte varit på innan och det roliga är att min kompis Madde, hennes syster jobbar på avdelningen bredvid och det är ju bara bra att hon ser att någon hon känner kommer och jobbar. Dock känner jag att jag kan inte jobba så mycket som jag tänkte, jag hade tänkt satt mig tillgänglig som 3 dagar i veckan nu i juni. Det går inte, jag märker att den nya kursen är svårare och jag måste ta hänsyn till det. Så jag sätter mig tillgänglig det jag kan helt enkelt, mer än så kan man inte göra. Efter semestern kommer jag ju vara tillgänglig hela tiden så då kör vi så det ryker typ.

Dock känner man alltid att det dåliga samvetet tryter på en, man känner att man vill vara tillgänglig så mycket det går just för att man ska få större chans att jobba. Samt såklart större chans att få jobb sedan. Dock så har jag ett ansvar mot studierna också och det är ju snart slut på dem, så vi måste se det så.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Alltid hårda krav på sig själv !

 1. Skolan är viktigast! Det är det som du ska prioritera fina du! Jag är inte känslig på våren med allergier, men på hösten, hujedamej!!!

  Gilla

 2. Svår balansgång det där. Men tror ändå att arbetsgivaren förstår. De vill ju ha utbildad personal senare. Allergin är hemsk just nu. Förstår precis vad du talar om.

  Gilla

 3. Självklart måste du tänka på studierna först – klarar du inte dem så är det ändå inte säkert att du har jobb oavsett hur tillgänglig du är just nu. så just nu måst studierna vara prio 1. Hur kan någon säga till en allergiker att bara härda ut??? Det är självklart att man måste det, men det betyder inte att man inte får må dåligt – för det ser jag att de allergiker jag har i min omgivning gör. och ännu värre är det nu när man knappt vågar harkla sig utan att någon frågar om man har coronasymtom

  Gilla

 4. Visst är det kul när man får jobba mycket, men ta studierna i första hand så du hinner med dem. Inte kul om man inte får till det sista. Tror att även arbetsgivaren förstår att studierna kommer först ❤
  Visst måste man härda ut saker, men det är samtidigt ok att tycka det är jobbigt. Hoppas det värsta släpper snart och att du får må bättre.

  Gilla

 5. Pollenallergi är inte och leka med. Jag är glad att jag har medicin och även nässpray om det behövs. Man kan lätt vara knockad en hel dag. Däremot så gör tabletterna mig lite trött men det är något jag får stå ut med. Förstår dilemmat men tycker du gör rätt för du måste ha betyg i denna kurs. Hoppas du klarar den och att du sedan kan jobba så mycket du vill.

  Gilla

 6. Ingen lätt sitts du sitter i. Pollenallergi & studier/jobb. Jag kan sätta mig in i det lite. Måste plugga för att klara kursen. Måste jobba för att dem på jobbet ska tycka att man vill jobba där. Svår balans. Men jag tror att du löser det den tid som är kvar. Sen kan du bara fokusera på jobbet 😊.

  Heja dig! 👏🏻❤️

  Gilla

 7. Det är ingen fara, du kommer få jobba! Du har utbildning så alla kommer skrika och dra efter dig. De kommer också ha full förståelse för att du måste prioritera studierna, skulle inte förvåna mig om de erbjuder dig ett fast jobb när du är färdig.

  Pollensäsongen är hemsk! Jag är täppt i näsan, ögonen kliar och jag är tröttare än tröttast kan inte hålla mig vaken. Iofs så kommer mycket av tröttheten från mina andra sjukdomar men pollenallergin gör ju inte det bättre direkt. Sen tror ju ofta folk att det bara är under tiden som björken slår ut men ack nej det är så mycket längre period. Just nu är det extrema mängder pollen i luften, min yngste son som inte är pollenallergiker reagerar. Tyvärr har jag inte några bra tips och trix att dela med mig av tja det skulle väl isf vara att gå i idé men det är ju skittråkigt. haha

  Gilla

 8. Visst är allergin jobbig men med tanke på det andra jag har så är allergin det lindrigaste hur jobbig den än är….Håller med föregående svar från Marlene..

  Hoppas det gick bra att jobba ändå o klart att just nu går skolan först.

  Gilla

 9. Ja denna pollen usch mina ögon rinner så mycket nu. Men jag har svårt för cyrenerna och dom andra vita blommorna på träden . Ha en bra tisdag

  Gilla

 10. Ja, allergier är en knepig grej, precis som alla diagnoser och sjukdomar som inte syns. Jag har ju ett gäng såna och då är det ändå allergin som får mest förståelse, för det är något folk känner igen. Här går vi omlott, maken har jättejobbigt med björk och det är typ det enda jag klarar hyfsat. Han ska be om en sensibilisering till hösten, så kanske han mår bättre nästa vår.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.