Summering av dagen på Stora Lunån!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Sommar och dagsutflykt till Stora Lunån Gårdsmajeri och Café

Idag tog vi en spontan dagsutflykt till ⇛ Stora Lunån Gårdscafé och mejeri. Vi var där en gång förra sommaren på vår semester och det var tokhärligt då med. Nu kanske det blir någon mer tripp dit denna sommar eftersom vi var dit tidigare denna sommar så att säga. Förra sommaren visste vi inte om den utan det vart bara en googlesökning när vi var ute och åkte. Kan varmt rekommendera att besöka denna plats om ni har vägarna förbi Falun. De har massor av olika djur och vi såg kanske inte alla trots att det kändes som vi såg hur mycket som helst. Man fick verkligen semesterfeelings och om 6 veckor då är vi på Öland, det kändes långt då man tänker 6 veckor, men vi måste ju beta av juni först och således då min sista kurs i utbildningen Specialpedagogik 2. Det är istället bara 1½ vecka kvar till skolan slutar för Bellis, sedan blir det sommarfritis ett par veckor

Bellis var ju helt överlycklig över att gå där, det var djur som man fick klappa, borsta, mata och mysa med. Hon vart mest förtjust i marsvinen, kaninerna och fåren. Fåren var som hundar, de hoppade upp på grinden då man kom fram dit och de var kring benen hela tiden då man var inne i hagen. De hade även tipspromenad både för vuxna och barn. De hade lunch och caféservering, samt även lekstuga och lekstugor, hoppmatta och traktorer och annat att köra runt och leka på. Jag fick väldiga likheter med Gotlands Djurpark, det var lite lika faktiskt.

Enligt Stora Lunåns hemsida har de dessa djuren ⇛ Djuren på Stora Lunån

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Summering av dagen på Stora Lunån!

 1. Låter som en väldigt mysig utflykt. Jag tycker det är mysigare när man får klappa djur 🐰🐷🐴🐑. Än att bara titta på dem.
  Vad bra att det fanns café & lekpark där 😊
  Ja, det är inte klokt att i veckan börjar månad Juni. Om några veckor slutar barn skolan & går på sommarlov. Sen är det semester. Samtligt härligt att sommartiden börjar nu.

  Ha det så bra! 🌸

  Gilla

 2. Vilken härlig utflykt. Själv har jag aldrig varit där men om man svänger förbi Falun så ska jag försöka åka dit och kolla. Vilka härliga bilder du tagit, Måste också säga att din klänning ser väldigt härlig att ha på sig sådana soliga dagar. Hoppas du haft en bra helg.

  Gilla

 3. Vilken härlig dag. Nu under pandemin har man upptäckt så mycket roliga saker i sin närmiljö. Helt underbart juh. Barn och djur är något speciellt tycker jag.

  Gilla

 4. Så mysigt ställe ni hittat. Det är enligt mig väldigt nyttigt för barn att inte bara titta på djur utan även klappa, kela och pyssla med dem. Och barn brukar gilla det och jag är övertygad om att de blir bättre människor och bättre vuxna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.