Borde gått mer utanför boxen!

Utanför boxen blev istället Game over!

Godkväll på er, jag är jättetrött ikväll och känner att musten gått ur mig lite. Startade dagen med 3 timmars prov som var svårt faktiskt. Jag var klar 4 minuter innan tiden var ute och då hann jag inte korrekturläsa all text så fick chansa på att jag inga stavfel hade. Jag hann ändra de stavfel jag hann med andra ord. Det har faktiskt inte varit så på de andra proven att jag blivit klar med allt så tätt på minuten till sluttiden. Jag brukar typ ha en 30 minuter kvar där jag hinner ändra och korrekturläsa. Nu fick jag lita på mig själv helt enkelt. Jag skickade då in det och när jag efter det sedan läste igenom allt så fick jag se några stavfel, men det var faktiskt bara 2-3 stycken så det är inget att säga om. Uppbygget på texten var jättebra det hade jag hunnit gå igenom. Jag är inte helt 100% nöjd med ett svar på en av frågorna, när jag var klar med de 6 andra frågorna som det var mycket text på och som jag känt var tunga så var sista frågan uppdelad i 8 olika delmoment, så man kan nästan säga som att det var 8 frågor till. Samt jag skulle välja innehåll själv i frågan och få med punkterna nedan. Samt man ska också skriva väldigt utförligt i alla punkter.

 • Beskrivning av aktiviteten
 • Mål och syfte
 • Målgrupp (antal barn, ålder, förkunskaper)
 • Material (praktiska förberedelser)
 • Genomförande (din roll som ledare)
 • Dokumentation
 • Inkludering (anpassning till barn i behov av stöd, ge exempel)
 • Utvärdering

Här sa mitt huvud i från och kreativiteten och idéerna var slut, finito, Game Over typ. Det kanske känns enkelt när man ser det såhär, men allt ska tänkas så pedagogiskt och man måste också få med från läroplanen i allting och även använda termer från skolboken. Där och då vid provet så valde jag en aktivitet och det är bra skrivit det jag valde och allt med som sig bör. Jag känner att hade jag inte varit så slut i skallen hade jag velat tänkt lite mer utanför boxen och kanske en mer ovanlig aktivitet än jag valde. Jag valde att skriva om plantering, miljö, kreativitet, samarbete, kommunikation och färdigt resultat. Jag fick med varför det är viktigt med anpassning, utvärdering, dokumentation.

Det gick trots allt bra och fick provet rättat redan i dag på sen eftermiddag och jag fick betyg B på det och det är nästhögsta betyget. Jag är såklart jättenöjd med det och tänker då inte säga något annat. Nu väntar bara muntliga samtalet med läraren, sedan är det slutbetyget. Nu samlar hon ihop betygen från mina tidigare uppgifter och så får jag slutbetyg i den här kursen. Ett omdöme från min lärare

Lärarens kommentar: Det är väldigt bra och utförligt skrivet. Du har med bra reflektioner och du har löst uppgiften på ett mycket bra sätt. Bra jobbat!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “Borde gått mer utanför boxen!

 1. Grattis det är ett bra betyg. Jobbigt när man känner man inte är 100 procent men man gör ju sitt bästa utifrån förutsättningarna. Grym du är! 💪

  Gilla

 2. grattis, ja ibland står det verkligen lite stil , men det gör det för alla det är en del i studie och inlärningsprocessen har jag fått lära mig, så blir aldrig stressad eller skamsen för det står stil i huvudet ett tag det hör till 🙂 ❤

  Gilla

 3. Grattis – bra jobbat! Tänker att några stavfel inte kan påverka negativt utan det måste ju vara helheten som styr. Att läraren ser helheten. Förstår att du blev trött i huvudet!

  Gilla

 4. Grattis till betyget och starkt jobbat! Det var längesen jag skrev prov nu och ärligt talat längtar jag inte tillbaka till den tiden. Ack, vilken stress! Kan tänka mig att det känns smått overkligt att det här kapitlet i livet snart är slut och att du är redo att börja på nästa. Faktiskt tycker jag att temat plantering, miljö och kreativitet låter riktigt spännande. Hade gärna velat lära mig mer om det.

  Gilla

 5. Det ska du väl vara nöjd med? Klart man vill visa allt från den bästa sidan, men ibland måste man få känna sig nöjd ändå. Betyget visade ju ändå på att du klarade uppgiften galant.

  Gilla

 6. Grattis! Du ska verkligen vara stolt över dig själv. Jag är snart klar med min kurs. Vet hur det känns när hjärnan säger stopp när den inte orkar mer. Det är jobbigt men man blir så glad då när man får bra betyg 🙂

  Gilla

 7. Men å Grattis!!! 😃👏🏻👏🏻🍾🌟. Det väldigt bra att du hann att skicka in det innan tiden va ute. Jag förstår att du var helt slut efteråt 🙂. Att sitta med ett prov i 3tim & tänka på massa saker tar på en.

  Nu hoppas att slut betyget blir bra åxå 🙏🏻

  Ha det så bra! 🌸

  Gilla

 8. jag säger Grattis så vet vi det gått jätte bra . Har du svårt att läsa in och lära? ja fick läsa flera om gångar o sen skulle man skriva allt . Men de enstaka felen kan de ju inte hänga upp något på så håller tummarna att allt gått bra kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.