Av eller på med hatten?

God söndag på er, vädret är grått och jättetråkigt idag så därför sitter vi nu och är på väg till Leos Lekland i Borlänge så får Bellis leka där ett par timmar idag. Det är väldigt corona anpassat där, det är mycket mer tryggt där än när man går handlar på ICA eller nån annan matvarubutik. I matvarubutikerna har ingen vett att hålla avstånd, de verkar inte fatta hur man gör. På Leos är det skyltar överallt och det står handspritpumpar här och var. De har dessutom förköpsbiljetter och släpper bara in ett antal åt gången och man får vara där i 3 timmar. Efter det ropar de ut i högtalarna att vi som har en viss färg på bandet att vår tid nu är slut och det har gått 3 timmar för oss. Kändes som det behövdes till att göra något för oss alla idag och då framförallt tösen. I går hade hon sin kompis hemma och lekte i flera timmar, det gick hur bra som helst och töserna är så förtjusta i varandra

Stråhatt, keps? solskyddsspray?!

Jag ska in på Lager 157 också när vi åker hem från Leos och köpa en keps till mig där tänkte jag. Jag har tänkt jag ska ha på mig den då jag jobbar soliga sommardagar. Jag är verkligen ingen kepsmänniska och skulle inte använda det till vardags annars. Skulle just därför inte köpa mig en dyr keps, det är inte rimligt då. Dock så blir det så hett på förskolor och på skolors utegårdar och man kan inte komma undan solen där. Samt jag har så blonderat hår nu att jag skulle lätt kunna bränna sönder håret. Dessutom vill jag skydda kvalitén på håret och såklart mig själv. Det är jätteviktigt att skydda hårbotten och ansikte också. Blekt hår blir också gult om det solbleks. Jag har en större stråhatt hemma, men det etar jag inte sätta på mig, det ser för mycket ut när man jobbar. På stranden är den perfekt. I alla fall tycker jag så. Det går ju förspraya håret med solskyddsspray med, men för min del blir det inte aktuellt. Det blir kladdigt för ska det fungera ska man smörja det lika ofta som man smörjer kroppen med solkräm. Samt jag tycker inte det hjälper alls lika bra.

➤ Vad brukar ni skydda håret med?!, eller tänker ni helt enkelt inte så, så att ni inte skyddar det ?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

19 reaktioner till “Av eller på med hatten?

 1. Kul för Bellis att leka av sig lite. Då har hon haft en aktiv helg. Kul 😀.

  Det är nog bra att du har en hatt på jobbet när du är ute med barnen. Eftersom det är stekande sol på jobbets uteplats.
  Jag har sällan något på huvudet. Gillar att inte att ha det. Men när jag är ute & fiskar. Så har jag gärna keps på mig. Jag har aldrig smörjat in håret med solskydd. Jag tänker att jag har tjockt hår ändå. Så klarar mig.

  Hoppas att du hade en fin start på veckan 😘

  Gilla

 2. Måste erkänna att jag är ganska dålig på att skydda håret mot sol. Har ofta håret uppsatt på sommaren men det hjälper ju inte jättemycket. Tycker att keps är väldigt snyggt på alla andra men att jag själv inte riktigt passar i det.

  Gilla

 3. Är rätt dålig på att skydda håret. Men när jag väll kommer ihåg så tar jag keps eller så kör jag med UV sjal. Är ingen sitta i solen människa direkt men med familjen blir det många timmar i solen ändå.

  Gilla

 4. Jag är inte heller någon keps människa och har nog aldrig varit det heller. Men förstår att du vill ha en nu till sommaren. Hoppas du hittar någon lite billig som passar som du kan ha när du jobbar 🙂

  Gilla

 5. Jag skyddar mitt hår med keps då plus att det hjälper mig att skydda mig från det värsta solljuset. Jag är rödhårig från början så är känslig för solen. Det är ofta typ varje sommar jag bränner sönder axlarna eller ryggen. Skulle inte heller kunna tänka mig köpa någon dyr keps. Kul att få leka på leklandet för din dotter.

  Gilla

 6. Jag är eksemet dålig på att skydda håret faktiskt när jag var yngre hade jag jämt en keps på mej 🙂 Härligt att ni kunde vara på Leos lekland lite så att hon kunde få leka av sej 🙂

  Gilla

 7. Tänker inte alls på att skydda håret så, Keps är väl smidigt tänker jag, för precis som du skriver är väl en solhatt för mycket då man jobbar.

  Gilla

 8. Skönt att de har anpassat det då bra på Leos lekland! Då känns det ju okej att åka dit och rasta av sig.

  Ärligt talat är jag rätt dålig på att skydda håret, men däremot resten av kroppen.

  Gilla

 9. Man kan ha både en stråhatt och en keps i sin garderob, bra att variera utifrån övrig klädsel. En svajig sommarklänning vad passar bättre än en stråhatt. Ansiktet bör skyddas från solens farliga strålar

  Gilla

 10. Jag är väldigt dålig på att skydda håret under soliga dagar. Har jag något på huvudet så är det mer för att skydda huvudet så jag inte får solsting 😉
  Jag gillar kepsar, men använder det sällan. Tyvärr tycker jag att jag bränner upp öronen bara om solen gassar på för mycket. Solhatt kan vara bra, men det passar jag inte alls i så då blir det ett problem. Hoppas du hittar en bra keps som du känner dig bekväm i.

  Gilla

 11. Aldrig haft skydd för att skydda håret mot solen. Håret blir så fint då det blir solblekt och sen lite inpackning på det så nej, aldrig behövt det.
  Stråhatt är inget för mig, skulle aldrig komma på mitt huvud.. hellre en keps… kan se tufft o sportigt ut med keps och det är något jag använder ofta ute med hunden. Speciellt då det regnar.
  Dock klär jag mig ju därefter i övrigt med då… kjol o keps ihop passar inte tycker jag men ute med hunden är man ju klädd efter väder,vind och lite mer ”sportigt” eller friluftsklädd..

  Gilla

 12. Jag har aldrig tänkt tanken att skydda håret. Jag har nog med att försöka skydda huden eftersom jag alltid blir illröd och illa bränd.

  Men jag håller med om att keps nog ändå är bättre än stråhatt. Spec om du ska ha den medan du jobbar.

  Gilla

 13. Håller med om att det inte är ett dugg coronasäkert att vara ute och handla. Jag försöker hålla avstånd men folk håller inte avstånd till mig. Så irriterande. Kul för Bellis att få åka till lekland. Angående solskydd så använder jag inte splskydd, varken till kroppen eller håret och det har jag inte gjort sedan jag var barn och mamma tvingade mig. Keps tycker jag låter bra för att skydda håret när du är på förskolan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.