Italienska biffar – LCHF

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Idag är det väl, Friday The Good Day! Ja så var det idag, idag fick Bellis vara ledig från skolan och hon fick välja vad vi skulle göra. Hon ville ta en lunch på stan tillsammans med mamma. Ja hon ville med pappa med, men han jobbar ju så då flydde vi huset i flera timmar så han fick jobba ostört. Bellis ville ha pannkakor och jag tog chevrésallad, det var det närmaste LCHF man kunde komma på deras meny och den var underbart god. Kvällen till ära sedan har vi gjort god middag från Åse Falkmans bok Lev gott med LCHF och periodisk fasta. Den boken verkar omöjlig att få tag på, så jag var ner på biblioteket och lånade den. Där fanns det många härliga recept och tänker testa fler av dem. Favoriterna kommer här på bloggen och då kommer jag lätt kunna gå tillbaka och göra om dem.

Italienska nötfärsbiffar i medelhavssås

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

INGREDIENSER

Biffar:
400 gram nötfärs
1 förpackning mozzarella (125 gram nettovikt)
½ dl färsk basilika
½ dl hackade soltorkade hackade tomater
1 ägg
½ dl grädde
1 msk kalvfond
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
smör att steka i

Sås:
1 dl grädde
1/2  burk finkrossade tomater (200 ml)
100 gram naturell färskost
1–2 msk kalvfond
ev. salt & peppar

Till servering:
Hackad basilika, oliver, rödlök. Stekt blomkål.


INSTRUKTIONER

Strimla soltorkade tomater och skär ner mozzarellan i mindre bitar. Blanda ingredienserna till biffarna. Forma biffar och stek i smör i ca 5 minuter. Ta upp dem och lägg på fat. Använd samma panna till att göra såsen. Häll av den mesta av vätskan från tomaterna och vispa ner krosset i pannan med grädde, färskost och kalvfond. Smaka av med ev. salt & peppar. Lägg ner biffarna igen och låt allt puttra i 5 minuter.

Servera biffarna med sallad och stekt blomkål, vi hoppade blomkål!

Receptkälla ⇛ Italienska nötfärsbiffar i medelhavssås

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Italienska biffar – LCHF

 1. De där biffarna ska jag också göra, de ser jättegoda ut! Gillar Åses recept, hon har så mycket inspirerande recept på bloggen som man kan laga oavsett om man äter lågkolhydrat eller ej.

  Gilla

 2. Jag tycker att det är bra att barn får bestämma vad man ska göra. Jag tycker att hon gjorde ett bra val. Lunch ute med mamma 😊👍. Låter som ni hade trevligt.

  Maten låter god 👍😀

  Ha det så Bra! 🌸

  Gilla

 3. vilket bra recept du bjuder på . pannkakor ör ju så hunla gott sp förstår att bellis ville ha det. 🙂

  Gilla

 4. Härligt att du och bellis kunde ta en god lunch tillsammans 😀 receptet låter ju jätte gott 😀

  Gilla

 5. Italiensk mat är bland det godaste jag vet. Mozzarella, basilika och soltorkade tomater är svårt att tacka nej till. Så gott det låter. Tack för receptet ❤

  Gilla

 6. Oj så mycket gott ni har ätit idag. Pannkakor är så gott tycker jag och var längesen jag åt men även din sallad såg god ut. Vilken mysig tid du och Bellis fick ihop 🙂

  Gilla

 7. Vad god din sallad ser ut att vara och det ser ut att ha varit en väldigt trevlig lunch ni hade på stan. Vad bra att boken fanns att låna på biblioteket. Ibland verkar det som vissa böcker säljer slut direkt. Dessa italienska biffar i ser magiskt goda ut och ska försöka ha det som förslag nästa vecka när vi får ge förslag på vad vi vill äta till middag på basen veckan efter. Jag tycker du ger så bra tips på vad man kan äta och även om jag inte äter enligt LCHF så kan man testa det ändå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.