Att leva sunt och bära keps

Sockersuget försvinner och man är nöjd efter 4-5 bitar

God förmiddag på er, det är FREDAG idag och det känns lite surrigt i huvudet, för mig känns det som lördag eller söndag, fick t.o.m tänka efter om det är öppet på stan idag eller ej. Lär kila ner på stan en sväng, samt även handla för ett par dagar, har redan kikat ut recept. Ikväll kanske vi unnar oss något gott, vi är så strikta annars och det går jättebra med LCHF. Vi bytte ut LCHF ett par veckor och åt Low Carb – Keto istället dvs nötter, bönor, sallad magert kött osv. Just för att jag tycker LCHF är för fett egentligen. BQ gick inte ner av Keto/Low Carb han svarar bättre på LCHF och jag med egentligen. Det blev också så extremt enformigt och det kändes som jag åt samma mat varje dag. För er som inte vet skillnaderna kan man läsa om det här ⇛ Skillnad mellan LCHF och Keto. Vi kör på tills vi är nöjda och tills vi vill, sedan kommer jag smyga in kolhydrater igen och äta enligt tallriksmodellen, men jag kommer tänka mer medvetet. Dessutom måste det funka för mig att kunna äta maten som jobbet erbjuder sedan.

Det som är skönt är faktiskt att jag är inte så sugen på godis längre, jag tror jag är det och när jag unnar mig någon bit så är jag inte så sugen egentligen. Det är bra just med LCHF, det var så sist med vi körde på det, sockersuget förminskas jättemycket. Jag skulle inte må bra av att äta LCHF hela livet utan det är bara tillfälligt. Vissa kanske tycker det låter märkligt, men NEJ det fungerar för oss och det gör som jag skriver att sockersuget försvinner. Jag behöver också göra så här för att tänka om så att säga. När jag lever efter detta att äta godis och äta mycket kolhydrater då och då så får jag sådant sockersug och då motiveras jag heller inte av att hålla mig ifrån det. Det leder ju också till att man kommer ifrån detta med att leva sunt, man hamnar i dåliga vanor.

Kan man ha keps eller ser det fel ut?

Idag är det inte lika varmt ute och solen är framme då och då. Det kan väl vara skönt det med så länge det inte regnar. Jag hoppas att jag kan ha på mig fin sommarklänning och jeansjackan idag med. Tyvärr säger prognosen sämre väder igen till veckan och det är väl mindre kul förstås. På stan ska jag leta efter någon snygg keps att ha när jag jobbar. Nu när jag är så ljus och har blekta slingor måste man vara extra försiktig med håret på sommaren. Det struntade jag i en sommar och då gick mitt hår av på vissa ställen sedan då jag skulle göra slingor efter sommaren sedan. Det ska väl nämnas med att jag skulle gå från blond till mörk då eftersom jag var toktrött på mitt ljusa hår då. Då hade jag långt hår till nedanför axlarna och det var där och då jag bestämde mig för att klippa det kort. Sedan efter det sedan har jag trivts jättebra med kortklippt hår och har svårt att tro att jag kommer vilja spara ut igen. Kepsen jag ska kika på måste vara snygg och trendig, annars kommer jag känna mig lite som en tonårsgrabb.

Brukar ni ha något på huvudet på sommaren? Hur tänker ni kring erat hår? Har ni några tips och tricks ni brukar göra för att håret ska klara en hel sommar?

Jag brukar tänka på

 • Skydda håret med en scarf, hatt eller keps
 • Använd inpackning 1 gånger i veckan
 • Har man långt hår, sätt upp håret i en lösare knut eller fläta för att det är ju i regel topparna och framtill som håret slits.
 • Skölj ur håret då du varit vid stranden, inte schampo, balsam varje dag, men tvätta ur det.
 • Använd hårprodukter med UV-skydd för håret

Allt handlar om mitt och vårat välmående, inte något annat Jag måste få skriva om detta och det betyder inte att jag vill provocera någon eller några. Dessutom vet jag också att fler inspireras av och vill höra om detta.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Att leva sunt och bära keps

 1. Mitt största problem är ju att sluta med godis eftersom jag tycker det är så gott 😊 men jag har ju ny börjat äta sockerfritt godis men det är bättre än med socker tycker jag 😊..

  Härligt kämpat av er 😊.. Tror du skulle passa i 🧢 😊

  Gillad av 1 person

 2. Jag har otroligt svårt att gå ner i vikt, och det beror på mina gener. Jag har velat testa LCHF men känns så fett och är osäker om jag ens får i mig så mycket fett. Så just nu försöker jag bara hålla ner kalorierna. Vissa dagar går bättre än andra.

  Gillad av 1 person

 3. Håller HELT med om sunt ätande dock är livet mer för MIG än att bara tänka på att inte få äta olika saker. JAG varken kan eller vill äta sunt och nyttigt hela tiden, alla dagar utan att få unna mig ex en glass en dag o njuta av det. För MIG är balansen den viktiga men detta är som du säger MITT sätt att tänka och se det på…
  Inget sätt är ”rätt” eller ”fel”
  Det viktigaste är att man SJÄLV trivs och framförallt mår bra 🙂

  Med det sagt…. jättebra och kul att ni är nöjda, mår bra av era dieter och trivs med ert sätt att tänka 🙂🙂

  Hoppas du hittar en keps du tycker om, som hundmänniska och därmed ute i alla väder är kepsen väl använd här hemma🙂

  Ha en riktigt skön helg nu 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Jag skulle vilja hitta någon diet som funkar för mig så att jag kan gå ner i vikt, men det är så svårt att hitta någon. Godis är jag inte så mycket för. Det största problemet för mig att äta regelbundet. Ibland så kan jag äta en eller två gånger om dagen, och det är inte bra.
  Tycker att det är helt okej att använda kepa. Det kan vara skönt att få lite skugga för ansiktet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.