Chili Con Carne – LCHF

Ingredienser

500 g Köttfärs blandfärs
1 st Lök gul,
3 klyftor Vitlök
0.5 st Paprika röd
2 msk Smör fett 80 %
4 msk Tomatpuré
2 dl Vispgrädde fett 40%
Chilipulver
1 tsk Sambal oelek
1 nypa Salt

Gör så här

 1. Stek den finhackade löken i smöret.
 2. Tillsätt färsen och bryn.
 3. Tillsätt tomatpurén.
 4. Tillsätt bönorna, kryddorna och grädden
 5. Låt puttra på svagare värme under lock 10-15min.

Serveringstips Ruccola och sallad. Vi hade även fetaost till

/Receptkälla Chili Con Carne Lchf

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Chili Con Carne – LCHF

 1. Låter och ser så gott ut. Här på mitt boende har vi ätit chili con carne med jämna mellanrum. Vi har även ätit chili sin carne som är det fast man byter ut köttfärsen till vegofärs. Det är också väldigt gott och halt klart enligt mig ett bra sätt att göra så även alla här som inte äter kött kan äta.

  Gillad av 1 person

 2. Chili con carne är så gott. Gör det faktiskt ganska ofta men byter ut köttfärsen mot vegofärs. Måste prova ditt recept, låter jättegott 🙂 Kram

  Gillad av 1 person

 3. Jag skulle vilja äta mer bönor, tex olika köttfärsröror som receptet du tipsar om idag. Men barnen gillar det inte så jag får ha bönorna för mig själv. Då blir det heller inte av att jag äter det själv.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.