Degfri Västerbottenpaj – Lchf

En god variant på Västerbottenpaj men utan botten eftersom den ska LCHF anpassas. Den är fast i formen efter den svalnat och då är den lättare att skära i sär i tårtbitar. Den går att serveras med en klick creme fraiche och bara strö dill eller någon annan färsk krydda över pajen. Det går att anpassa med tillbehör till efter eget smak och tycke, bara det är i enlighet med LCHF. Vi väljer att tillreda den i en vanlig pajform. För att få den extra snygg och lättare att få hela bitar ska man tillaga den i en pajform med löstagbar botten.

Ingredienser

[ 6 portioner – Total tid 35 min ]

 ○ 300 g riven västerbottenost

 ○ 4 st ägg 

○ 2 dl grädde

 ○ Salt & svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200°c . Klä in en form med ett bakplåtspapper så pajen inte fastnar. Om du använder en form med löstagbar botten hjälper pappret även till att täta så inte äggstanningen rinner emellan. Vispa ihop ägg, grädde och en gnutta salt & svartpeppar. Fördela osten i formen och häll på äggstanningen. Grädda i ca 20-30 min tills pajen fått riktigt fin gyllene färg

Ta ut och låt svalna

Receptkälla ⇛ Degfri västerbottenpaj LCHF och ⇛ receptprofil lchfchristine

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Degfri Västerbottenpaj – Lchf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.