Fjong i kalsong och tråkiga måndag

Motiga måndag har startat

Usscch fyvale och blääk, JAAA så tycker jag måndagar är och likaså tisdagar. De dagarna ska bara passera, sedan känns det lättare. Jag känner mig nöjd och färdig nu med APL och vill bara studera klart och söka jobb. Tänk jag slutar och är klar i början av juli. Det är nära men det känns ändå som jag vill bli klar och starta mitt nya liv inom barnomsorgen. Om det blir här i stan eller om det blir i Västerås där BQ jobbar det visar sig. Såklart kommer jag söka jobb både där och här. Alla chanser är ju större ju mer man söker så är det ju.

På tal om jobb, ibland saknar jag mitt gamla jobb på tandläkarpraktiken, vissa bitar där älskade jag att jobba med. Vissa bitar saknar jag verkligen inte alls. Jag saknar receptionen och kontorsjobbet som jag hade. Det var avsatt tid för det varje dag och i bland heldagar, det var jätteroligt att vara spindeln i nätet. Jag skulle sköta fakturor, tidsbokningar, kallelser och telefonen m,m. Jag skulle nog kunna tänka mig ett jobb som kontorsråtta och jobba i receptionen eller liknande. När jag jämför barnomsorgen och just de sysslorna jag trivdes bäst med på förra jobbet så tycker jag kontorsjobbet är roligare än att jobba inom barnomsorgen. Jämför man sedan det stillasittande som det gav så slår ju barnomsorgen det med hästlängder just för att man är ute mycket i naturen och man rör mycket mer på sig på ett annat sätt.

Alla yrken har sina för och nackdelar och tror det är svårt att kunna trivas 100% på sin arbetsplats faktiskt. Jag har alltid drömt om att jobba med djur, det var min dröm som barn. Sedan man själv haft hund och fått ta bort så känner jag att jag är för blödig för det så vet inte hur jag skulle ställa mig till det idag.

Ajsing bajsing där sprack den

På tal receptionist och då tänkte jag genast på telefoner, Bellis telefon sprack och gick sönder i helgen och det var inte hennes fel utan mitt. Därför har jag köpt en ny telefon åt henne. Hade det varit hon som tagit sönder den med flit så att säga då köper man ju inte en ny direkt. Hon är rädd om sin telefon så hon skulle inte förstöra den bara sådär. Nu var det mitt fel och då får jag ta det helt enkelt och hon måste ha telefon annars kan jag inte koppla av då hon åker skolbussen och är i väg på grejer. Hittade en bra telefon till ett bra pris så det kostade inte så mycket i slutändan. Känns ändå som man aldrig kan komma i från utgifter.

Vi besiktade bilen i veckan som var och vi fick påbackning på dragkroken. Alltså så löjligt det känns. Allt annat var bra, men just dragkroken den måste vi lämna in bilen för och få åtgärdat. Inte en aning över vad sådant kan kosta. Det som felet är, det är att den ska kunna dras in och ut. Nu är dragkroken ute hela tiden och går ej dra in. Bilen har fjong i kalsong hela tiden med andra ord.

Dags att kavla upp ärmarna igen, nu är rasten slut!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Fjong i kalsong och tråkiga måndag

 1. Vad knasigt med dragkroken! Hade ju varit sin sak om den inte kunnat komma ut, men knas att få backning för att den inte kan fällas in…
  Jag är som du, gillar adminjobb och att vara spindeln i nätet. Gillar att göra semesterscheman och fixa. Jag skulle däremot inte fixa att jobba inom barnomsorgen. Har alldeles för dåligt tålamod 🙂 och jag är otroligt tacksam över alla andra som gör det så bra!

  Gilla

 2. Tur i alla fall att din dotter är rädd om sin telefon. Det var ju bra att du hitta en telefon för ett bra pris. Alltså ibland känns det som verkstaden letar för att hitta något att klanka ner på när man besiktar bilen , speciellt om man har en gammal bil. Förstår att du vill bli klar med studierna och börja söka jobb. Det är ju bra att du kommer söka jobb i två städer för som du skriver ju fler man söker desto mer chans att man får ett jobb.

  Gilla

 3. Idag är det konstigt här för det är Bank Holiday Monday, en måndag, fast som en söndag, så imorgon är det tisdag som kommer att kännas som en måndag. Gissa om jag kommer att bli veckovill denna vecka?!
  Det är ofta så med jobb, de har sina för- och nackdelar. Jag har haft flera olika jobb och känt så på alla. Lärare, roligt med det pedagogiska, men blä för alla möten och disiplingrejer, reseledare, sett så himla mycket av Europa och upplevt så mycket, men också borta från mitt hem mycket. Ja, ja, så är det.
  Hälsningar från ett regnigt och blåsigt Wales!

  Gilla

 4. Tråkigt att Bellis telefon gick sönder. Varje jobb har ju någon form av kompromiss, det är ju svårt att ha en jobb utan några nackdelar alls. Förstår att du bara vill bli klar när det är så kort tid kvar av studierna

  Gilla

 5. Otur med telefonen men det är ju sådant som händer. Nu fick ju iaf Bellis se att även vuxna kan ha sönder något och så fick hon se hur man gör när man råkar ha sönder något för någon annan.
  Är inte alla barn som får lära sig att man ersätter saker man har sönder för andra. Så det kom lite lärande ur olyckan iaf 😉

  Känner igen mig i dina funderingar kring jobb. Oavsett hur bra en arbetsplats känns så är man nyfiken på annat. Jag tror att det är viktigt att man låter sig själv testa på och att det är ok att byta yrke om man saknar det gamla jobbet eller vill pröva på nytt. Vår tid är nu, så att säga så man ska passa på att leva så som man själv vill.

  Härligt kämpat med utbildningen!!!

  Gilla

 6. Nä. Jag tycker att måndagar är helt Okej 😊👌🏼. Jag känner mig pigg & så. Jag vet inte vilken dag jag tycker är blää.

  Förstår att du nu bara vill bli klar med utbildningen. När det är så nära åxå.
  Så är det ju att man trivs aldrig 100% bra på ett jobb. Några saker finns det ju alltid som man inte gillar.

  Det var ju inte bra att du tog sönder Bellis mobil 😉 Tur att du hitta en ganska ny då.

  Vad konstigt. Det som ni fick påpekande på er bil? 🤔🤨. En dragkrok har ju fått synas i alla tiden. Det finns folk till allt! 😅
  Hoppas att det löser sig.

  Ha det så bra! 🤗🌸

  Gilla

 7. Många får påbackning på just dragkroken, är nya regler tror jag? Det är absolut inte kul när det är så där och kostar gör det ju också. Förstår att du vill göra klart din APL, det är tufft med praktiker. Att jobba då får man lön för saken och dessutom känner man att ens eget ansvar blir högre. Jag har aldrig gillat praktik, men så är det ju man är helt enkelt olika andra älskar sådant.

  Gilla

 8. En av mina döttrar blir också färdig förskollärare nu till sommaren. Själv har jag jobbat med barn ”i hela mitt liv” från det att jag gick ut som barnskötare på vårdskolans gymnasium i Falun 1989 tills jag sade upp mig hösten 2018, nästan 30 år alltså… med avbrott för ganska långa barnledigheter med mina fyra barn i och för sig 😉 Nu njuter jag av att vara ”hemmafru” men tycker fortfarande att de som jobbar inom barnomsorgen gör ett viktigt jobb till en alldeles för dålig lön…
  Ja, det där är en riktig ”fälla” har jag förstått med de där dragen man fäller ut och in, de måste fungera som de ska för att få godkänt, får inte ha rostat fast.
  /Maria

  Gilla

 9. Men Mirre då, tar du sönder dotterns telefon 😜 hehe… Snällt du köper ny ju 🙂 älskar att jobba inom barnomsorg…. 🥰

  Gilla

 10. Visst är det väl illa att man måste ha en bil överhuvudtaget? De kostar ju bara en massa pengar! Vi fick backning på bromsarna som låg på, det kostade oss 7000… tack för den. Här försöker man använda bilen så lite som möjligt för att vara ekonomisk, då fastnar bromsarna för att man kör den för lite… så har man ändå fått en kostnad. Surt!

  Gilla

 11. ja jag håller med dig gillar inte heller måndagar och har aldrig gjort det. Alla jobb har för och nackdelar.
  Ha en bra vecka =)

  Gilla

 12. Så är det, alla jobb har för och nackdelar.
  Barnomsorgen är dock inget för mig…

  Ha en bra vecka nu

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.