Low Carb Lasagne

Ingredienser – 4 portioner

½ Selleri

2 msk tomatpure

10 cocktailtomater

2 zucchini

1 gul lök

olivolja för stekning

2 dl Riven permesanost

½ dl mandelmjölk osötad

1 msk Balsamvinäger

200 gr färskost (philladelhia, låg kolhydrat)

700 g Köttfärs 80% mager

Kryddor

Svartpeppar

Salt

Oregano

Koriander

Grillkrydda

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Gör Så Här: Sätt ugnen på 200gr. Stek köttfärsen och krydda med grillkrydda, svartpeppar och salt. Ta sedan bort köttfärsen och stek sellerin tillsammans med löken tills de mjuknat. När det är gjort häller du sedan tillbaka köttfärsen i sellerin och löken och låter dem steka ihop. Lägg cocktailtomater, tomatpuré och mandelmjölk i en mixer mixa dem samman och häll sedan tomatblandningen över köttfärsmixen och krydda med resterande kryddor. Lägg sedan ett lager köttfärsmix i botten på en ugnsform. Ta fram en kastrull och koka upp färskosten och den rivna osten till en jämn smet. Skiva sedan upp skivor av zucchinin, varken för tjocka eller för tunna utan lagom. Varva dem sedan omlott i ett täckande lager över köttfärsen i ugnsformen. Häll sedan hälften av ostsåsen över zucchiniplattorna och bred ut. Där över häller ni resten av köttfärsen som ni brer ut jämt. Lägg ytterligare ett lager zucchini över som ni lägger omlott och täcker över tidigare lager. Häll sedan resterande mängden av ostsåsen och strö ett sista laget riven ost över allt och gratinera i ugnen i c:a 45 min. Ni får checka av efterhand, det kan variera från olika ugnar.

Tips är att ni får ta ut formen 2 gånger och sätt på er täta grillvantar och håll i varsinn sida av ugnsformen för att hälla ut överflödig vätska som bildas av zucchinin och sellerin. Det blir då gärna att lasagnen blir blaskig annars. Jag behövde göra det 2 gånger och då vart det bra konsistens på lasagnen sedan.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Low Carb Lasagne

 1. Låter så otroligt gott ut. Måste testa det någon gång. Härligt att du delar med dig recept på vad du äter. Det är alltid kul att få tips på rätter man kan äta.

  Gillad av 1 person

 2. Det låter verkligen gott, jag tycker om kombinationen köttfärs och zucchini. Påminner mig om en kättfärsrätt somjag lärde mig som barn. Bra tips att hälla av vattnet frå zucchinin för att få en fastare lasagne,

  Gillad av 1 person

 3. Mina tankar gick mer åt moussaka då jag såg receptet. Såg väldigt gott ut iaf, Gäller att hitta sina knep för att få till det på bästa sätt.

  Gillad av 1 person

 4. Mumms vad gott det där ser ut 😊 låter som en jätte god lasagne älskar länge men det här har jag aldrig testat måste värkligen prova det här recept

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.