Jag har hittat en gubbe i ugnen, inte en bulle

Jag har hittat en gubbe i ugnen, inte en bulle

Dagarna rullar på fortsatt och helgen följs åt med det. Jag har påbörjat och skriva på min APL-uppgift i kursen där jag skriver och sammanfattar om de uppgifter som jag gör med barnen som ska sträcka sig över 4-5 tillfällen. Jag är snart klar med mina uppgifter, måste göra en till med barnen till veckan. Det tror jag att jag redan är klar med vad jag ska göra med barnen då jag fortsatt har temat färg då det är röd tråd genom mina uppgifter. Jag har även en klasskamrat till som jobbar där på förskolan på avdelningen bredvid avdelningen där jag är. Vi har pratat om att göra något tillsammans med några barn från respektive avd.

Jag fortsätter att nöta på med raska powerwalks och min hemmaträning, samt går enligt Low Carb-dieten. BQ var lite söt han gjorde en gubbe av ⇛ kesoplättarna (low carb) sist, hehe jag vart lite full i skratt då jag tåg ut plåten från ugnen sedan. Mina kesoplättar på tallriken såg sedan ut som en fladdermus måste jag nog säga då jag fått dem på tallriken.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

En helg anpassad för tösen

Den här helgen har vi anpassat helt för tösen eftersom förra helgen var lite bråkig. Vi tänkte att vi måste få henne att känna sig helt nöjd då det är svårt för oss att kunna motsvara en kompis eller ett syskon. Hon har fått leka med skolkamrater båda dagarna. Igår fick hon leka med en fritiskompis och idag sin klasskamrat. Det har varit två toppendagar för Bellis. I går sa hon bara hej då då kompisen skulle gå hem och var nöjd efter dagens lek. Idag vart hon mycket mer besviken då kompisen skulle gå, märks att de tycker jättemycket om varandra. I bland ångrar man att man inte skaffade ett syskon till henne, men ja ni som följt mig länge vet ju att det knappast var en självklarhet för oss att bli gravida. Efter 7 års kämpande och 1 år med ⇛ baby blues och panikångest så var vi ganska slutkörda och vi bestämde oss för att inte skaffa ett syskon.

Jag vill skaffa en hund och det skulle Bellis bli så överlycklig över också. Hon är så värd det. Tyvärr vill inte BQ och jag har att välja på att köpa i smyg vilket inte är bra beslut. Annat alternativ är att sälja honom och skaffa hund istället. Det är heller inte bra beslut. Annat alternativ är väl att försöka övertala honom mycket mer än jag gör och säga varför det skulle vara så bra för Bellis och nöta hål i öronen på honom lite.

Tyvärr är han enooormt envis så antar att jag får ge mig, men allvarligt, varför ska just jag ge mig? Jo det går ju skoja om det, men ska man skaffa hund måste alla vara med på det, annars kommer allt ansvar ligga på den som vill mest och i dagsläget är ju det jag eftersom Bellis inte kan gå ut själv med en hund än.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Jag har hittat en gubbe i ugnen, inte en bulle

 1. Vad roligt för Bellis att få en helg ängnad åt henne, att få leka med kompisar två dagar är inte dåligt i dessa tider 😁 härligt!
  Skaffa hund är man sugen på ibland men det är så mycket jobb 🙄

  Gilla

 2. Det är svårt i dessa tider tycker jag att stimulera barnen och att de ska ha något att göra. Vår yngsta klagar väldigt ofta på att hon har tråkigt och man får bara dåligt samvete. Har svårt att ”roa” henne och även om hon har en äldre syster så är åldersskillnaden så stor så de umgås inte på det viset. Så svårt tycker, men skönt nu när de kan vara ute och leka för då känns det enklare att träffa kompisarna.

  Gilla

 3. Hej
  Själv ”råkade jag glömma” att jag lever ihop med en man och tackade JAAAAAAAA till inte bara EN hund utan TVÅ utan att fråga T. Tur att han inte misstyckte.

  Det där med dieter… jag har kört 5 – 2 dieten i sex år nu. Inte för att gå ner i vikt, utan för att min kropp mår bra av det. Första månaden rasade jag så mycket i vikt att jag var tvungen att öka kaloriintagen redigt mycket de dagar när jag skulle äta ”normalt”. Ska dock villigt erkänna att det är lättare att hålla dieten under sommarhalvåret då jag är rätt frusen de dagar jag endast får äta 500 kalorier.

  Ha en fortsatt fin söndag.
  //Britt

  Gilla

 4. Vad roligt för bellis att hon fick ha kompisar från skolan hemma och leka. Jag förstår mycket väl varför ni inte skaffade ett syskon till henne. Jag själv vill inte vara ensamstående till två barn, så det blir bara Loui. Så får jag sikta in mig på att nästa kärlek också har barn sen tidigare. Visst är det tråkigt att man inte har så mycket grannar som har barn i den ålder som ens egna barn. Jag hoppas på att han ger med sig så ni kan köpa en gullig valp 🙂

  Gilla

 5. Haha åh, tycker helt klart du ska sälja BQ och köpa en hund istället 😉 Nej men ärligt talat, om inte hela familjen vill så blir det sällan bra att skaffa hund då det kan leda till så himla mycket konflikter. Ett annat alternativ är ju att låna hem en hund då och då! Innan vi skaffade hund hade vi en hund som brukade vara hos oss någon gång i veckan när hennes matte inte fick ihop schemat, och bodde hos oss när matten behövde resa bort. Då fick vi regelbundet hundmys, men inte hela ansvaret liksom 😉 Kan ju tillägga att jag var helt emot att skaffa hund innan vi började vara hundvakt så kanske funkar som en långsiktig övertalningsplan, haha!

  Gilla

 6. Är ketodiet inom lchf eller har du bytt o slutat äta lchf?
  Vad är det för skillnad, aldrig hört om ketodiet innan så därför jag undrar 🙂

  Roligt med kompisar hemma🙂 bor det inga barn där ni bor så de kan gå till varandra som de vill? Tänker att det vore lättare att inte behöva styra upp ”lekdagar”

  Hoppas du får en riktigt bra vecka nu 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Här kan du läsa om skillnaderna
   • Keto = Strikt LCHF. Det innebär att man får i sig max 20 gram kolhydrater per dag.
   Då behöver man rensa bort exempelvis rotsaker, all sorts frukt och vara försiktig med exempelvis tomat, lök och paprika. I stället får kosten ett högre inslag fett, protein, och mer kolhydratsnåla grönsaker som gröna blad, broccoli och kål.

   • Måttlig LCHF. Den här varianten motsvarar någonstans mellan 20 och 50 gram kolhydrater per dag. Då får det plats mer generösa mängder grönsaker, inslag av bönor och fullfeta mejeriprodukter och till fest även små mängder bär, mörk choklad. Den är genomförbar även om man inte har kontroll på hela sin matlagning själv genom att ersätta pastan, riset och brödet med grönsaksbuffé och extra sås och olivolja.

   • Liberal LCHF. Den kan innehålla upp till 100 gram kolhydrater per dag, ger en långsammare viktförändring eller viktbalans. Här ryms även rotsaker, bakning med lågkolhydratravaror såsom mandelmjöl samt måttligt med mjölkprodukter.

   • Turboeffekt?! En strikt LCHF ger oftast de snabbaste viktförändringarna, men kan vara lite tuffare för kroppen. Den kallas också keto-dieten eller ketogen kost. Äggfasta, där man under en kortare period helt skippar grönsaker och lever på ägg är också en variant av strikt LCHF. Andra väljer att kombinera maten med inslag av periodisk fasta, alltså att man exempelvis äter enligt 16:8 och tillämpar ett ätfönster under åtta av dygnets timmar eller lättfastar två dagar i veckan enligt 5:2-metoden.

   Gilla

  2. Jag skrev faktiskt fel, äter inte keto utan jag äter LOW CARB diet nu, det gick inte med LCHF för mig. Jag mådde illa och mådde dåligt, precis som sist då jag fick sluta då också. jag äter nu LOW CARB istället och det fungerar mycket bättre. Jag mår inte illa, fördelen med LCHF är att man blir alltid mätt och går inte hungrig. Men jag har vant mig vid att inte vara helt mätt, ja jag är inte hungrig, men ja du förstår.

   Näe bor inte så många barn just exakt i vårt hus, men ganska nära utspridda runt om. Samt här kan du läsa om low carb
   https://iform.se/ga-ner-i-vikt/low-carb-diet-och-recept

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.