Den ena på hotell och de andra två hemmamys

Den ena på hotell och de andra två hemmamys

Bellis och jag får lite ensamtid ikväll, BQ kommer hem i morgon kväll. Han ska jobba i Västerås och har massa jobb där tillsammans med en säljare, så de två ska bo på hotell i natt (varsitt rum), lyxigt värre. Fast blir nog inte så mycket nöje alls de ska jobba hela tiden. Jag och Bellis får mysa lite extra och göra något mysigt tillsammans. Idag har jag även haft samlingen som jag berättat om och det kändes som det gick bra, vad handledaren skriver för utlåtande om det sedan, det visar sig ju såklart. Igår var det en jobbig dag på praktiken, inte för att det var jobbigt mot mig utan för oss alla. Det var mycket gnäll och höga ljud från barnen och vi hade en vikarie som faktiskt i stort sett inte gjorde något alls. Hon satte sig t.o.m och lekte i sandlådan själv och byggde torn fastän inget barn var där. Då fick vi andra ta hand om barnen mer än henne. Samt vi sa även åt henne att du kan gå göra det och det. Hon gjorde väl det sedan ställde hon sig och bara stod still igen. Vi försökte att bjuda in henne och få henne att känna sig bekväm m,m. Hon verkade inte känna sig bekväm alls med varken yrket eller att hugga in eller vad man ska uttrycka sig. Hon såg inte helheten vad som behövde göras så man fick kolla både henne och barnen.

Ska unna mig en filmkväll i kväll när tösen somnat. Då hade det suttit fint med en chokladbit eller två. Jag äter ju inte sådant så får väl mumsa på en mugg te på sin höjd Ska även hinna med ett hemmapass ikväll då jag får hoppa min powerwalk eftersom jag är ensam hemma med tösen. Jag har ett bra pass på en halvtimma som är väldigt givande så det kör jag på i kväll!

Brukar ni köra hemmaträning och har ni hamnat i en sådan situation att ni arbetar med någon som inte går att kicka igång och bara gör det som den blir tillsagd sedan gör inget mer än nödvändigt om ens det?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

22 reaktioner till “Den ena på hotell och de andra två hemmamys

 1. Härligt att samlingen kändes bra. Jag tror du kommer att få fina ord om den på utvärderingen.

  På minstingens förskola var det en vikarie som ansåg att hon inte hade med barnen att göra (det var då två barn turades om att knuffa en annan kille in i en Sten så han grät och skrek och sa ifrån att han inte ville). En av pedagogerna på fsk va inte så mycke bättre heller då hon menade på att det var lek och va ok så slutade med att jag kontaktade fsk rektor om saken.

  Kan nog ha berot på mer än att vikarien inte kände sig hemma på jobbet. Pollen och pandemi har har en negativ effekt på många. Om denna vikarie återkommer till er, ta tillfälle i akt och fråga denna om denna dag och berätta att du noterade att hon höll sig avsides och kändes kort i arbetet. Ibland kan en lugn diskution där man visar att man ser personen leda till förklaringar och svar.

  Hoppas att resterande dagar har gått bra och att nästa vecka blir ännu bättre.

  Gilla

 2. Mysigt med mor & dotter kväll 😊
  Vilket hotell sov din sambo på?

  Låter skönt med lite träning. Sen se serie. Ja, en kopp te är inte så fel det heller 😊.

  Den vikarien var ju inte gjord för förskolefröken. Så är ju bara. Ni gjorde ert bästa❣️ Mer kunde ni inte göra.
  Så bra att samlingen kändes bra 🙂. Spännande & se vad läraren sätter för omdöme om det sen.

  Ta hand om dig & ha det så bra❣️

  Gilla

 3. Riktigt irriterande när man jobbar med någon som inte gör någonting. På mitt förra jobb hade jag en kollega som inte gjorde någonting och lät alla göra jobbet. Hon skötte hela sitt privatliv på jobbet och till slut ruttnade vi allihop. Märkligt att sitta själv i sandlådan. Att leka med barnen är en sak, men då gör man ändå någonting som underlättar för andra. Hoppas du fick en mysig filmkväll och en kopp te är aldrig fel till filmen heller ❤

  Gilla

 4. men va konstigt att de anställer en sån person till vikarie . förståf inte alls jur hon tänkte här att bygga torn själv?

  Gilla

 5. Det är ju på något sätt mysigt att få vara hemma bara du och Bellis och ha en myskväll. Bra att du har ett program du kan köra hemma. Jag har också det men kör det sällan då jag vill vara ensam hemma när jag gör det.
  Jag kan känna igen mig i er vikarie, jag var aldrig bekväm med att hoppa in som extra personal eller vikarie på en annan avdelning och gjorde vad de sa åt mig, tog inga egna initiativ och allt berodde på osäkerhet och dålig självkänsla att inte vilja göra fel …. det kan vara svårt det där men så klart jobbigt för personalen som behöver en resurs i arbetet.

  Gilla

 6. Oj, ja ibland är en vikarie nästan mer i vägen än till nytta tyvärr. Dem gångerna hade man hellre klarat sig utan vikarie än att ha även en vuxen person man ska behöva ”ta hand” om och tillrättavisa. Det svårt inom barnomsorgen med vikarier som inte är lite ”självgående”.

  Gilla

 7. Vad mysigt med egentid och mysigt för Bellis att få vara ensam med sin mamma lite =)..Vad jobbigt att ha en sådan vikarie.. Man kan ju fråga sig om hon verkligen vill jobba med barn för då kanske hon ska söka till annat jobb

  Gilla

 8. Usch nej fy. Såna vikarien är inga som ska jobba med barn. Vi hade ett sån på barnens gamla dagis. Det gick så långt att jag sa ”Om du ska jobba med barn är det bra om du har intresse och vilja för det. Det är människor du jobbar med och inte något du bara ska se pengar i”
  Vet inte varför men jag såg inte henne där mer.

  Gilla

 9. Jag kan tänka mig att det finns folk som är på fel plats helt enkelt och att de inte kan inse det själva. Åh hoppas filmen är bra och att du njuter, Hoppas dagen varit bra och att du får en bra natts sömn.

  Gilla

 10. Hoppas ni fick till en riktigt mysig kväll och att du nu hittar någon bra film att titta på! Idag köpte jag jordgubbar bara för att snacksa lite på, och de var goda trots att de inte var svenska!
  Tråkigt med en vikarie som inte tar några initiativ. Hon lär ju inte få komma tillbaka till den arbetsplatsen fler gånger…

  Gilla

 11. Härligt med en myskväll. Att ha vikarier är inte lätt, hoppas någon pratade med vikarien och beröttade vad hen gjorde för ”fel” för att kunna få en chans att lärta sig.

  Gilla

 12. Låter inte så lyxigt direkt att bo på hotell en natt för att man har jättemycket arbete att göra.
  Nä, då låter det lyxigare med en mysig mamma/dotter kväll med lite xa mys tycker jag 🙂

  Gilla

 13. Jag tycker att det är så mysigt att få den lilla stunden tillsammans och ha tjejmys. Jag misstänker att ni kommer att kramas massor och pappan får jobba järnet och längta ihjäl sig. Njut massor!!

  Gilla

 14. Tycker allt att det händer titt som tätt att man får jobba med vikarier som man måste säga till hela tiden vad dom ska göra. Dock inte där jag jobbar nu men på mitt tidigare jobb. Då går det nästan snabbare att göra det själv istället för att delegera över till vikarien.
  Mysigt med lite mor och dottertid medan BQ är iväg och jobbar. Tänkte på det där du skrev om chokladen, en ruta kan man väl äta på LCHF om jag inte kommer ihåg fel. 🙂 Men te är ju inte helt fel det heller.

  Gilla

 15. Det låter som en vikarie som kanske inte jobbat på sånt ställe tidigare och var osäker. Känner igen mig när jag vikarierade på nya förskolor. Kanske inte sandlådebiten men att inte ha koll på helheten, svårt när man inte jobbat med sånt innan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.