Går det variera en vardag ?

Går det variera en vardag när det är rätt så lika dagar?

Dagarna är rätt så lika måste jag säga i veckorna. Tycker ändå att vi har fått in en fungerande vardag där vi får med både motion, middagar efter det sätt vi vill leva efter nu. Annars är det APL för mig 7:30 – 16:00 om dagarna och där har jag idag suttit och klippt ut och planerat min pysselstund med F Ä R G. Det ska bli roligt att pyssla sedan med barnen. Idag övade jag också min samling på Bellis som jag ska hålla i och hon vart ju så taggad och glad. Det köpte hon med hull och hår, får hoppas att de mindre barnen också gör det. Jag lånar med mig rekvisita hemifrån till samlingen för att det ska bli nytt och roligt material jag använder mig av. Igår var jag jättetrött på praktiken, tror jag gäspade mer än någon annan och jag hade mer än gärna tagit mig en powernap mitt på dagen. Ja kanske varning för att vara som en pensionär kanske, men jag tycker det är skönt att göra och tar alltid de tillfällena om jag får möjligheten.

På tal om vardagarna ser lika ut?! Kan man göra dem annorlunda för att de inte ska bli så lika och inrutade? Är det värt det att göra det eller kan det faktiskt få vara så att dagarna får vara ganska lika? Vad tycker ni? Gör ni något en vardag för att den ska spetsas till lite?

Är vi egentligen så inrutade och måste vi ha våra rutiner?

Ja, är vi egentligen så inrutade och måste vi ha våra rutiner? ⇛ Schemalägg din tid och vardag är nog något som vi alla mår bra av till viss del. Jag mår jättebra av rutiner och när man har barn så är det superviktigt med rutiner. Jag svarar därför på min egen fråga att JA det är bra att vardagarna är rätt lika då har man fått kontroll på sin vardag tycker jag där man skapat god tillvaro som får vardagen att fungera. Det är ett livspussel att bygga klart det i sin vardag. När jag nu studerat på distans så har jag fått in mina rutiner och där ibland var det just att ta en powernap på en 45 min mitt på dagen för att komma ifrån allt en stund. Det saknar jag nu när jag ”jobbar heltid” och känner vid den tiden jag brukade ta vilan att jag är jätteseg då. Samt att jag hade lagt upp mina dagar för att det skulle fungera. Nu har man skapat nya rutiner där min APL är inräknad och då är det smidigt att ändra om sig. Med det sagt så går det twista om sin vardag men man mår bra av att ha sina rutiner.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

19 reaktioner till “Går det variera en vardag ?

 1. Skönt att ni får in motion i er vardag. Det är bra 😊👍.

  Kul att finula på grejer som sen barnen ska får göra 😊. Det är bra att ha en test person hemma ☺️.

  Visa dagar är man trött än andra. Så är det.

  Jag är rutin person ut i fingerspetsarna 😅. Men det är för att jag ska känna mig trygg & må bra. Sen att jag inte ska glömma saker. Men det finns stunder jag inte har rutin. Då är jag ”fri”. Men då kan det hända saker spontant. Som jag tycker är kul med 😀.
  Jag skulle säga att på veckorna är det mer rutiner än på helgerna. Helgerna är mer spontana. Så det är rett skönt.
  Ibland tråkigt att samma saker sker.
  Du får gärna skriva i ett inlägg vilka tips du fick om att spetsa till vardagen 🙂.

  Ha det så bra! Kram❣️

  Gilla

 2. I en familj med fyra barn och heltidsarbetande föräldrar så är vardagens rutiner jätteviktiga för att vi ska få ihop dagen med middag, läxor, träningar etc.
  Dessutom ska man ju gärna hinna med lite städ och tvätt i veckorna så att man inte har precis allt när helgen väl kommer.
  Vi har ganska inrutade vardagar, vi har tom veckomatsedel. När helgen väl kommer så kan man släppa på det mesta och verkligen få känna att det är helg istället.

  Gilla

 3. Jag som har ADD plus psykisk ohälsa känner att jag behöver rutiner för att min vardag ska fungera. Detta gör att jag inte gillar då det blir för mycket vikarier på boendet. Jag försöker få en promenad per dag då jag mår bra att komma ut och rensa huvudet. Däremot har jag en dålig period så blir det direkt mycket jobbigare att ta sig ut på promenad.

  Gilla

 4. Rutiner är alltid bra och jag behöver det. Tyvärr jobbar vi med sk hälsoschema så allas liv är totalt upp och ner hihi. Vet bara att jag är ledig varannan helg, sen kan jag inte planera mer.

  Gilla

 5. Hemma hos oss är rutiner allt ! Annars funkar det inte. Jag har en son med ADHD och autism. Och där måste det vara ännu mer rutiner och strikt . Men det mår vi som bäst av ! När mina mindre är hemma är det lättare att göra något spontant. Med min äldsta funkar det inte alls. Så skönt med en powernap ! Det brukar jag med ta ! Men blir värre när.man vaknar
  Ibland vet man inte vilken dag det är 😂

  Gilla

 6. Jag både trivs med och har rutiner. Man måste dock kunna ändra om dem lite ibland och ibland strunta helt i dem.

  Gilla

 7. Jag har väldigt inrutad vardag, men jag tycker inte att det gör något. Jag orkar inte så mycket mer än det jag redan pysslar med om dagarna. Jag hade önskat att det fanns öppna museum och fik och att det var sommar med större friheter, men det känns i huvudsak alldeles tillräckligt som det är 🙂

  Gilla

 8. Jag tror att det är bra med lite rutiner. För jag fattar att det är lätt att gå i pyjamas en hel dag och kolla på tv eller sitta med telefonen om man tex är arbetslös och inte har några rutiner. Jag hade definitivt varit tvungen att gå upp och gå ut och gå eller liknande för att sedan komma hem och duscha och klä på mig tex. Annars hade jag fastnat i något. Men sedan får det inte gå så långt att man inte kan rucka på sina rutiner någon gång ibland. Lagom är väl bäst 🙂

  Gilla

 9. Rutiner är a och o ja. Det hjälper mycke i vardags bestyren. Men den rutin jag hade förut till middagen gick inte att hålla. Det var så mycke tjiv barnen emellan och andra ting som däck upp just då. Så när jag la om till flygande tiden just vid middagen så var det som om det inte fanns något som hette stress. Barnen blev lugnare då jag istället för att hacka, skärra och svara i telefon eller fyllde i papper gav dem några egna minuter eller ett pyssel ihop i köket, medans jag lungt kunde dona med middagen. Middagen blev inte samma tid varje dag men alla blev mycke mer glada och avslappnade.

  Så jag säger rutiner är bra men ibland funkar dirigerat kaos också bra. Det beror helt på person till person.

  Jag har tre syskon med olika diagnoser så jag är uppvuxen med extremt fasta rutiner där inget får hända 1 sekund innan eller efter utsatt tid och absolut inget spontant får hända. Så jag hör nog till de som trivs lite mer struktur löst pga det. Men jag håller på morgon rutiner, läxor m.m benhårt för annars tappar man bort sig helt i allt som ska göras =)

  Gilla

 10. Nä, min vardag är inte heller så varierande, tycker vardagarna går i samma lunk. Det är få iväg barn till skolan, jobb, sysslor hemma och så vidare. Det som bryter av vardagen är lite utflykter och så där. Hehe, tupplurar är helt klart det bästa tycker jag. Håller inte med om att det är pensionärsvarning. Träffat många pensionärer som inte tupplurar. Tycker du verkar ha kommit på ett bra tema.

  Gilla

 11. Ibland brukar jag gå ut och gå lite på rasten för att piggna till och komma ifrån jobbet. Även fast man har rast så hör man barnen på mitt jobb. Vad roligt att du tar med saker hemifrån till din samling med barnen på praktiken. Det kommer dom uppskatta

  Gilla

 12. Jag tror definitivt att det går att variera en vardag. Kanske inte alla dagar då det finns tider att passa och aktiviteter att vara på, men de dagar då det inte finns något inplanerat går det att hitta på saker som gör vardagen lite roligare. Vi hade förut en dag på vardagen då vi åt lite festligare mat och barnen fick vara med och välja. Lite som lördag mitt i veckan bara för att det skulle kännas lite annorlunda. Just nu känns det som att alla dagar är likadana, oavsett vardag som helg och då blir det lätt tråkigt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.