Vad krävs det av dig för självkänslan?

Nu är det alltså min 3:e APL vecka denna veckan och vad fort det går. Jag ska hålla i samling denna veckan och även hålla i egen pysselstund med barnen vid två tillfällen. Jag har redan tänkt ut hur jag ska göra så hoppas att det ska bli en bra lärorik pedagogik för mig och barnen. Lämnar en helg bakom oss som inte varit den bästa lite för mycket kan man säga för att inte lämna ut något. Jag känner att det tar musten ur en totalt. I helgen hade en blombukett eller en vänlig gest varit bra för ens självkänsla för denna helg lämnar vi till historien. Just som det känns som man gör verkligen ALLT för att allt ska vara bra och ingenting fungerar eller att inget verkar vara bra då sänks man ganska rejält. Jag är bra sugen på att boka in mig på en spahelg och få ANDAS och komma ikapp och känna att jag får inspiration och energi.

Vad gör du för att må bra när du känner att du är på gränsen till att gå in i väggen? Vad är din strategi och hur omvänder du den dåliga energin? Går den att bryta och vad krävdes för dig?

Vad kan man göra för att få bättre självkänsla

○ Att utmana sig själv ibland men i små steg kan göra att man mår bättre och känner sig stark

○ Umgås med dem du mår bra av att vara med

○ Lyssna på musik du peppas av, det kan göra att du kommer i rätt sinnesstämning

○ Tillåt dig själv att känna dig nöjd eller ge dig själv beröm för något när det gått bra

○ Kramas och pussas mycket

○ Mål kan vara ett bra sätt att peppa sig själv och när man klarar dem så får man en boost av att man lyckats

○ Vara en god lyssnare både mot partner, vän eller sina barn. Det kan ge en bekräftelse att man betyder något

○ Tillåt dig själv att ha sämre dagar, för man är inte bara en bra människa vid bra och glada dagar

Trevligt är i alla fall att ⇛ Heder börjat igen på Viaplay, det är en bra serie tycker jag. Har ni inte sett den så finns båda säsongerna på Viaplay. I maj kommer även andra säsongen av ⇛ Who Killed Sara och det ser man ju också fram emot

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Vad krävs det av dig för självkänslan?

 1. intressant fråga vad man gör för att vända till det bättre . jag försöker göra det jag tycker om. laga mat va med hunden träna och försöka fokusera bort saker som varit. hade en helg för ca tre veckor sen som man bara ville glömma.

  Gilla

 2. Känner lite samma här , snart på gränsen till sammanbrott typ,jag var ju visserligen på SPA för två v sedan med min dotter som har det tufft, stor kram och jag skickar en cyberblomma till dig

  Gilla

 3. Jätte bra tipps du delar med dej av självklart måste man få ha dåliga dagar i bland 😊 i bland kan det vara bra och ha egen tid och bara få landa i sej själv

  Gilla

 4. Jag brukar behöva vara för mig själv en stund, och gärna lyssna på musik, hög musik 🙂 Det ger mig ofta lite ny energi. Och att prata med en vän, tex gå en promenad och ringa någon samtidigt för att få ”kräka av sig” lite funkar också.
  Såg att Heder kommit med en ny säsong. Minns inte allt som hände i första säsongen, så jag ska nog se om den först. Gör så ibland, haha!

  Gilla

 5. 3e veckan redan. Tyckte det var igår du sa att du började 🙂 Tänker att det är bra att vara ute i naturen, att få jorda sig. Viktigt att få landa i känslan, acceptera det och gå vidare.

  Gilla

 6. Känner precis samma sak just nu. Skulle bara vilja åka bort och vara ifred. Bara en stärkande helg där fokus är på välmående och vila. Hoppas det känns bättre och att du kunnat lägga helgen bakom dig ❤

  Gilla

 7. Tack för din inspiration! Hoppas både samling och pyssel går bra för dig på din APL.
  Tack för tips på serier! Inte sett någon av dom, men Heder verkar vara nåt i min smak! Gillar serier/filmer med kvinnliga ”hjältar” är så mkt manliga hjältar såsom Beck, Wallander mfl. inte mkt kvinnligt! Ska kolla in Heder iaf!
  Ha en skön vecka!

  Gilla

 8. När jag börjar känna så behöver jag ofta lite egen tid det kan räcka att gå iväg och ta en kaffe själv, prata med en kompis… kommer inte iväg på spa så ofta själv något vi ofta gör ihop däremot men förstår känslan av att det ibland blir för mycket. ❤

  Gilla

 9. Tiden går riktigt fort.. Känns som nyss du berättade om praktiken men det var ju ett tag sen .. och nu har du redan gjort en hel del .. Hoppas att dina pysselstunder kommer bli uppskattade.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.