Kylan stoppar inte fixarmamman

Fixarmamman är i farten

Ja nu har jag fått tänka till och eftersom att hon varit så extremt fast besluten på att vara P I P P I så har jag känt att jag själv bara snöat in mig helt på det jag också. Samt att hon varit så arg och tvär och vägrar att vara tillmötesgående eller vad man ska säga så kände jag att ja det finns ingen utväg. I morse då jag låg och tänkte på detta så kom jag på att man kan fixa till en blå rosett, samt sedan har jag en blårandig tunika med vitt på som hon kan ha som klänning då det är 3/4 ärm på och vitt mönster på som är samma mönster som på Madickens förkläde. Vi sätter upp rosetten med en hårsnodd mitt på huvudet så lockar jag håret på sidorna sådär som Madicken har. Jag presenterade det för henne idag då vi vaknat till och vet ni hon älskade det och nu vill hon vara MADICKEN. Ska ni höra på något roligt, mindre roligt för min plånbok. Det är ingen maskerad i morgon så jag får be skolan om ursäkt av raderna jag skrev i går. Det är Bellis som missuppfattat det helt. Det är längre fram och de hade nämnt det för barnen bara i fredags för att de ska få en morot att se fram emot. Jag smsade Bellis fröken nu på förmiddagen och hon sa så som jag säger.

Då får vi se helt enkelt vad hon bestämmer sig för när det väl är dags att hon vill vara då.

När vinden och kylan inte stoppar mig i alla fall

Här knallar det på och trots iskalla vindar och superblåst så stoppas jag inte att gå mina dagliga raska powerwalks på över en timma. Fler som skrivit att blir det inte jobbigt med press m,m?! Nej faktiskt inte, jag behöver lite press på mig för att hålla i kosten och konditionen annars så blir det lätt att jag hittar ursäkter att lägga av eller att jag känner äsch då det gör inget om jag äter godis och chips ikväll det är ju bara idag det gör nog varken till eller ifrån.

Jag är i regel en människa som gillar sundhet och motion och när det blir perioder då man ballar ur och börjar slarva då tappar jag motivationen helt och hållet. Denna gången har både BQ och jag ballat ur för mycket senaste åren av och på. Denna gången tänker jag inte hitta avvikelser längst vägen utan nu är det bara ett mål som gäller och det är att leva sunt, röra på mig och komma till den vikten jag vill väga. Samma är det för BQ så vi behöver denna pressen. När ni frågar mig frågan så menar ni det i negativ bemärkelse antar jag att ni undrar om det inte är psykiskt jobbigt? Så är det inte för mig, pressen jag menar är att jag måste prioritera rätt och inte hitta ursäkter. Det är min PRESS, ser ni då det som negativt så får det ju vara så. Igår när jag var ute och gick var det storm ute nästan och vissa gånger följde jag med i vinden lite själv i stegen jag gick. Hade det varit för några månader sedan så hade jag vänt och gått hem och tänkt att jag går längre imorgon istället. Såhär i efterhand så vet jag mycket väl att jag inte hade gjort det då heller utan då hade bekvämligheten tagit över.

Jag spelade därför låter som jag motiveras av och peppas av och så gick jag min raska långa promenad i alla fall och i morse då jag vägde mig visar vågen fortsatt neråt. Tänket är sundhet och må bra, det får ta den tiden det tar, men jag tänker inte slarva denna gången utan nu är mitt mål i sikte och det är endast för mig och mig själv. En kropp som orkar och håller det är väl vad vi alla vill. Jag är en människa som går upp väldigt sakta och det syns inte på mig. Det är JAG som ser och känner det. Vikten sätter sig på sådana ställen som man inte tänker så mycket på. Det går lätt att dölja med lite ledigare kläder. Det är på lår och rumpa och och min föredetta ”gravidmage” som börjar puta. Såklart kommer man se skillnad, men det är mest JAG som känner att uthållighet och orken är där mer och nu efter 2 veckor 0ch 4,3 kg viktnedgång så känner jag mycket mer ork och energi.

RECEPT PÅ FLÄSKFILE MED ROSMARIN OCH FLÄSKKOTLETTER

2 fläskkotletter

Smör för stekning

Äppelcidervinäger

½ kruka Färsk rosmarin

Rå vitlök

Svartpeppar

Örtkrydda

Riven ost

SÅS

2 dl Creme Fraiche

1 msk Dijonsenap

Svartpeppar

Klippt gräslök några stänger

GÖR SÅ HÄR: Vi valde att använda benfria fläskkotletter, därav åt vi mer än en var. Ta fläskkotletterna och krydda dem med salt, peppar och örtkrydda. Lägg dem i en ugnssäker form och grädda dem färdigt och genomstekta i ugnen på 175 grader. Under tiden gör du såsen och vispar i hop alla ingredienser i en skål tills de är blandat. När kotletterna är klara tar du ut dem ur ugnen strör sedan klippt rosmarin och riven ost över kotletterna för att grädda några minuter till tills osten har smält.

Servera sedan kotletterna med sallad som du häller lite äppelvinäger över och tillsammans med såsen.

/ Smaklig måltid.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

24 reaktioner till “Kylan stoppar inte fixarmamman

 1. Men woow👏 jag har missat en hel del nu ser jag. Så duktig du är som kommit igång med kost och träning -är det något speciellt du går efter eller ”Synd förnuft”

  Gilla

 2. Hon blir nog jättesöt som Madicken!
  Heja dig med promenaderna! Även om jag inte alltid är sugen på att gå ut och gå så är jag tacksam över vår hund som gör att jag verkligen kommer ut varje dag! Förra veckan haltade jag lite med min träning och motion, men hoppas vara på banan igen denna veckan!

  Gilla

 3. Så skönt att det löste sig med utklädnaden. Att ni hittade ett annat alternativ och det dessutom var ett missförstånd så att ni har mer tid på er.

  Gilla

 4. Vad roligt att hon vill vara Madicken och vilken bra idé du har med hennes outfit. Maskerad i skolan är verkligen en bra morot för eleverna. Kramis ❤

  Gilla

 5. Kul att hon gillade Madicken 🙂 ja barn kan va snabba med o ändra va de vill så du hade tur o det var bra att du kom med ett nytt förslag

  Gilla

 6. mm så gott det såg ut
  du är så himla duktig vännen skönt med promenader men ja har svårt att gå
  åh ja det är ju inte lätt en rolig grej man kan blanda ihop men madicken åhh ja va mysigt det passar ju hon är en liten madicken =) ❤
  kram o fin måndag

  Gilla

 7. Åh jag älskar Madicken. Så fint att Bellis får vara en av mina idoler ❤ Nu har jag lagt undan alla mössor, vantar etc. Nu får det vara nog!!

  Gilla

 8. Så god maten ser ut att vara. Skönt med en rask promenad med musik i öronen. Hoppas din helg har varit bra.

  Gilla

 9. ojoj, det där råkade vi också ut för en gång – att barnen missuppfattat när saker och ting skulle ske. Men skönt att veta att hon gillar Madicken när det väl är dags. De kan vara väldigt bestämda när de slår den sidan till. Bra att leva sunt och ta sina dagliga promenader/träning…jag önskar att jag var lika flitig.

  Gilla

 10. Hon kommer bli en supersöt Madicken Vad tråkigt att det blev missuppfattningar om maskeraden, bra att kunna bli om ursäkt. Har verkligen förfallit det här året av många olika anledningar. Nu är inte huvudet med mig alls, så där får jag jobba med, Vet ju hur man ska göra det,

  Gilla

 11. Men så bra idé med Madicken och vad roligt att Bellis gillade den idén. Tänkte väl att skolan inte hittar på en sådan grej med så kort framförhållning. Vinden är verkligen isande kall, tänker positivt. Det är ju fortfarande bara april, jag förväntar mig mer av maj. Så bra att du inte känner dig pressad på ett negativt sätt. Lite press behöver man ju för att nå sina mål oavsett vad det handlar om.

  Gilla

 12. Madicken är ju jätte kul min dotter har en jätte fin madicken klänning vi köpt på junibacken så när hon var mindre hade hon den ofta.
  Kul att hon hon gick med på att vara en liten manick. Och maten såg väldans god ut.
  Trevlig söndag kväll 💙

  Gilla

 13. Ibland kan man behöva få en spark i baken och komma igång med motionen för att det ska bli en rutin. Jag behöver nog också lite press för att komma igång och när jag väl gör det skapas ett beroende av den där motionen för att man mår bra av den.

  Gilla

 14. Tänk att barn kan tolka det så fel & att det blir missförstånd. Å du har varit stressad i onödan. Inte alltid lätt 🤗.

  Härligt att du kommer ut på dina promenader. Även om kanske vädret inte är toppen bra. Så är det väldigt skönt att komma in efter en promenad 😊
  Man känner det tydligt i kroppen när man har slarvat lite för mycket med onyttiga saker. Kul att det går neråt.

  Maten ser mycket god ut 😋. Tack för receptet 😊
  Kram❣️

  Gilla

 15. Huvudsaken är väl att ni mår bra av diet, press på förbränning eller vad det än må handla om i livet.
  Alla gör ju det som man själv mår bra av tänker jag. Vi mår alla bra av och behöver olika saker i livet.

  Madicken låter väl jättebra men förstår det som att det är ett tag tills det är dags så hon hinner kanske ändra sig både en o två gånger. 🙂

  Gilla

 16. Vad trist att bellis trodde att det var på måndag som maskeraden var. Jag kan tänka mig att hon blev så taggad på maskeraden så hon ville gärna att det skulle vara på måndag. Kul att du kom på att ni hade kläder hemma till Madicken. Ska bli spännande att se vad bellis väjer att klä ut sig till när det väl är dags 🙂

  Gilla

 17. Du är så duktig, verkligen. Super fint så jag förstår att hon är nöjd.
  Alla tolkar saker olika antar jag, vissa tycker pressen är brutal medan andra behöver den. Man gör det man vill och behöver helt enkelt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.