Vi hjälps åt att lyfta fram världen!

Snacka om att slänga pengarna i sjön

Bellis säger när jag kommer hem från praktiken igår att de ska ha maskerad på skolan på måndag. Det är 1 A och 1 B som ska ha maskerad med Astrid Lindgren TEMA. Hon vill vara Pippi Långstrump och vad gör man då? Jag ringer leksaksaffären i stan som säger att de hade 2 dräkter kvar. Jag går dit och köper och blir 588:- fattigare vilket jag tycker är vansinne. De säger i leksaksaffären att hon ska kunna ha peruken för den är ONE SIZE och ska passa alla barn. Jag tror ju på det och när vi kommer hem blir Bellis toppenglad och sedan då?! Den täcker inte mer än hennes jässa och Bellis har inte ovanligt stort huvud, så det finns ju inte på kartan att det går att hon har den. Jag får heller inte byta den eftersom jag öppnat den. Nu vill hon inte ha övriga pippikläder heller eftersom hon ingen peruk kan ha. Jag åker då och letar efter orange sprayfärg till barn så tänker jag att vi får fläta hennes hår och sätta ståltråd i flätorna och färga dem orange. De hade bara rosa och gröna sprayfärger samt neutrala med glitter. Det nöjde hon sig inte med. Jag föreslog att vi syr fast peruken i en svart hatt och så sticker flätorna ut och hon blir piratpippi. Det vill hon inte heller, så ja jag vet inte alls nu, känner mig ganska maktlös och totalt onödiga 588kr som hon inte vill ha. Hoppas att jag kan sälja iväg peruken och pippikläderna. För de är ju uppackade nu från plasten och det var det ju tvungen att göras eftersom att hon skulle kunna prova.

Känner mig ledsen och att det faktiskt blir som att stoppa huvudet i sanden. Vad vi tycker funkar ju inte alltid i ett barns huvud. Det som Bellis känner är ju att det ska vara som Pippi ser ut och vill inte att vi mixtrar. VAD GÖR MAN? Det som jag mest blir sur över är att skolan borde ha meddelat detta för en vecka sedan eller så. För att man skulle ha chansen att kunna hitta maskeradkläder. Det jag tror är att skolan just inte gjort det för att man ska inte gå iväg och köpa kläder som vi nu just gjort utan att barnen kan använda sig av det som de har hemma. Nu vill inte Bellis klä ut sig för det var frivilligt och hon kommer inte göra det heller.

På tal om annat tänkte jag tipsa om dessa goda dadlar med lakritspulver på, gott att mumsa på några bitar. De har kommit med nya smaker på detta torkade ”snacks” och en av dem vi köpt är Garant – Lakrits Dadlar 125 g.

De har även fler snacks

Garant fikonbollar 200g 

Garant kakaodadlar 125g

Garant ekologiska kokoschips

Kan i alla fall varmt rekommendera lakritsdadlarna.

Någon som missat denna låt som det går en dancechallange kring runt hela värden!? ”Master KG ft Nomcebo Jerusalema” Låten är väldigt vacker och så är det ett fint budskap genom hela dancechallangen också. Det är ett sätt att lyfta fram världen i den pandemitid vi lever i nu

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

20 reaktioner till “Vi hjälps åt att lyfta fram världen!

 1. Å nej. Vilken miss med Pippi dräkten. Att inte bruken passa ☹️. Å barn är ju så bestämda med. Hoppas att det löser sig 🙏🏻🤗😘. Hoppas att hon inte ångrar sig.
  Håller med! Skolan gick ut med det för sent. Alla har ju inte hela garderoben fylld med maskerad 🎭 grejer. Inte alla som är intresserade av det. Jag är inte det kan jag säga 🙂.

  Jag tycker att låten är så jäkla bra! 😃 Den är medryckande & det är glädje i den 😃. Varje gång jag hör den på gymmet. Så stänger jag av musiken på mina lurar & lyssnar på låten.

  Ta hand om dig! Kram❣️

  Gilla

 2. Det ska ju va 14 dagars ångerrätt och man ska ju få testa o se om man passar. Det låter väldigt konstigt att man inte får byta.

  Gilla

 3. Jag visste inte att pippidräkten är så dyr. Oj! Du har verkligen gjort allt du kunnat och ibland tar saker stopp. Men jag håller med, maskerad är kanske inget man spontangör då det kräver förberedelser.

  Gilla

 4. Synd att det kostade så mycket, men tänker att det ändå inte är bortkastade pengar? 🙂 Och tänk ändå vad kul att skolan anordnar sådant här! Jag hade blivit överlyckling, en blåaktig keps, blå skjorta och blåa jeans så är hon Emil typ.. :p

  Gilla

 5. Så tråkigt med Pippi-kläderna!
  Men du måste ju kunna få byta det. Hur ska man kunna prova om man inte får packa upp det?
  Känns som att du fick ett väldigt märkligt svar från butiken. Jag hade gått dit igen och krävt att få byta eller få pengarna tillbaka.

  Gilla

 6. Så tråkigt att dom inte bytte. Tycker också att det låter konstigt. Samtidigt. Du går säkert inte tillbaka till samma butik igen, Man borde få lite mer tid på sig att få fram kläder, för alla har inte allt hemma.

  Gilla

 7. Jag säger nog samma sak som de andra att det borde gå att byta. Ja, man går ju inte tillbaka till en sådan affär. Sen borde skolan ha meddelat tidigare då man behöver planera lite. Även om man inte köper nytt så kanske man behöver tid att skrapa ihop lite saker också.

  Gilla

 8. Det där med att du inte får byta stämmer inte. Kolla upp saken med konsumentverket. De kommer garanterat säga att du har rätt att häva köpet. Man får prova och passar inte saker har man bytesrätt. Det enda sådant där kan gälla för är underkläder och det är knappast Pippi-peruken. Nej du de försöker blåsa dig på leksaksaffären, tycker du ska säga till och hänvisa till konsumentverket. Som underbara Sverige i plus skulle sagt: ”SKA DE VA SÅ?”.

  Gilla

 9. Men gud vad tråkigt att pippi peruken inte passade då du hade köp ett helt pippi set som dess utom va ganska dyrt. Tycker att alla peruker borde passa barnen när dom säger i affären att det är one zise 😊

  Gilla

 10. Men vad dåligt att skolan inte har meddelat er föräldrar när dom planerad en maskerad eller något. Har ni its learning ? vi har det och där skriver dom vad dom ska göra men det gäller att kolla varje dag om något händer och där skriver dom även veckobrev

  Gilla

 11. Så surt! Dåligt av skolan att vara ute så sent. Mina barn ville sällan klä ut sej, vet faktiskt inte varför… men jag är likadan, tycker inte heller om det.

  Gilla

 12. Men då
  Så trist.

  Dåligt av skolan att inte meddela längre i förväg.
  Dessutom ska skola, förskola vara kostnadsfri. Det blir den ju inte riktigt om man räknar med att föräldrar ska köpa/fixa utklädningskläder. Tänk de familjer där ekonomin redan är skral. O så kommer detta ❤️

  Gilla

 13. Tror du har helt rätt i skolans tanke, en tanke jag mycket väl förstår.
  Synd med bortkastade pengar för en peruks skull. Skulle säkert bli minst lika fint med kläderna o egna flätor men vägrar hon är det ju inte så lätt. 🙂

  Gilla

 14. Fy så surt att peruken inte passade. Står det onesize så tänker man ju att det ska vara ganska stort just för att passa fler. Tråkigt att affären inte kunde ta tillbaka peruken. Samtidigt förstår jag att de har sina principer. Så tråkigt att Bellis inte ville ha kläderna sen när det inte blev som hon tänkt sig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.