Plocka skräp och riktig sommarvärme

Plocka skräp och riktig sommarvärme

Halloj på er, nu är det faktiskt mer än en vecka sedan jag aktivt bloggade på bloggen. De inlägg jag skrivit innan denna och förra veckan är faktiskt tidsinställda. Det fungerar ju det med eftersom man inte har samma tid och utrymme hela tiden. Jag har lite fullspäckade dagar nu. Det har ändå varit roliga dagar på praktiken och jag tycker de funkar riktigt bra också. Det har ju varit typ som sommarvärme de senaste dagarna och på vår utegård på förskolan blir det verkligen stekhett då solen ligger på. Ja då kändes det verkligen som riktig sommarvärme måste jag säga. Både i går och i tisdags har vi haft TEMA skräp i naturen och vi har gjort olika varianter kring det som barnen tyckte var roligt. I går tog vi med barnen på en promenad där vi letade skräp i naturen som vi plockade i en kasse. Vi hjälptes åt att förklara varför det och det som vi hittade inte fick ligga och skräpa där. Dagen innan samlade vi på oss lite flaskor, kartonger m,m som vi tog med oss och gick iväg på en promenad med barnen till en återvinningscentral. Där fick barnen se när vi pekade på de olika symbolerna för att se vart man kastar respektive grej som tidningar, färgat glas, ofärgat glas, batterier. Det är ju så viktigt man behöver uppdatera sig själv lite oftare med att faktiskt sköta sig mer än man gör.

Man ska helt enkelt inte Skräpa ner i naturen ⇛ Vad säger lagen?

Hur gör du för miljön?, Slänger du alla förpackningar i återvinningen eller slänger du ner ett och annat mjölkpaket och glasspaket i soporna? Vi är faktiskt noga med att sopsortera och det gör ju också sitt till att man jämt har återvinning hemma som man måste åka med då och då.

Därför tänkte jag tipsa om dessa tre kassar som faktiskt gör det lite snyggare också. Man får ju dessutom ordning och reda. Det ska vara enkelt att kunna återvinna och dessutom smidigt att bära med sig då det är fullt. Därför tänkte jag direkt på sådana här ⇛ återvinningskassar och sökte mig fram på google och de här finns att köpa på ”förvara och organisera dig lycklig”

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

19 reaktioner till “Plocka skräp och riktig sommarvärme

 1. Skönt med tidsinställda inlägg då man kan planera bloggen. Jag brukar också skriva inlägg när jag känner mig riktigt kreativ för då finns de där även om jag måste göra annat. Vissa dagar kan orden bara rinna i väg och det har man nytta av längre fram. Blir inte samma press tycker jag med bloggandet heller för man slipper pressas till att skriva något varje dag.

  Gilla

 2. Jag förstår mig inte på folk som slänger saker i naturen! Igår när jag gick kvällsrundan med hunden såg jag alla lådorna till en byrå ligga slängda på en parkering vid ett naturområde där vi bor. Alltså!!! Why! De har ju ändå kört den dit, varför inte till tippen?!?
  Sorterar det mesta hemma, har sådana tunnor med 4 fack i varje så det mesta blir hämtat vid tomtgränsen. Tycker att det är superbra att man pratar om sånt här i skolan och förskolan – då kan barnen trycka på hemma och ifrågasätta om föräldrarna inte gör rätt!

  Gilla

 3. Vi återvinner. Är rätt så noga, men inte överdrivet. Har nog fuskat en del. Är så trött på alla påsar i vårt redan trånga kök. Sicksackar nästan mellan sakerna

  Gilla

 4. Vi sopsortera såklart! Här hos oss i Ronneby Kommun har vi fyrfacks-soptunnor där vi slänger vårt sorterade skräp. Vi behöver alltså inte åka iväg till en återvinningsstation särskilt ofta utan sopbilen tar med alltihop. Ett ganska så smart system men som tyvärr behöver utvecklas lite då tunnorna inte riktigt räcker till för oss som är en lite större familj än normen.

  Gilla

 5. Sådana där kassar skulle nog jag behöva. Bra att man kan sortera. Allting blir ju så lättare då plus att man spar på miljön. Hoppas du får en bra helg.

  Gilla

 6. Vi sorterar väldigt bra här hemma =) och ser jag något skräp på gatan så plockar jag upp det och slänger i närmaste soptunna. Ser jag barnen mina slänga på gatan säger jag till dom att plocka upp och kasta där det ska vara =) sånt är jag väldigt noga med =)…
  Ibland kan jag tidsinställa inlägg =)

  Gilla

 7. Skönt med värmen. Har haft den på besök i någon dag, men idag var det snö 😕 Det är bra att barn blir medvetna om att inte slänga skräp i naturen 😊👍🏻

  Gilla

 8. Förstår att det blir stekhet på förskolans gård där solen ligger på. Plus att det är vindstilla 🙂.
  Så kul att gå till återvinningscentral med barnen & visa dem hur det går till där. Dem även fick slänga skräp där 😃. Det är ju så att när man göra något så lär man sig bättre 😊.

  Vi sorterar här hemma noga. Lite små fusk blir det då & då 😊.
  Vi sorterar metall, kompost, sopor, plast, papp/kartong, tidningar, glass & batterier.

  Ta hand om dig & ha det så bra❣️🌸

  Gilla

 9. Jag tidsinställer också en del i perioder, särskilt då jag vill göra lite annat, tex när vi renoverat. Då vill jag inte ha bloggen att tänka på, utan bara jobba på. Hade gjort så i helgen och veckan, för att kunna ligga i solen och läsa – hade ju sett att det skulle bli sämre väder. Och det blev det. Mycket sämre!

  Gilla

 10. Landets förskolor har riktigt bra lärande om just källsortering och sopor i naturen. Skräp plockar dagarna var något mina tre äldsta barn tyckte mycket om på förskolan, vilket de riktigt seriöst. Ena dottern blev riktigt arg när hon såg skräp ute och gick genast och slängde det i en papperskorg under en mycket lång period sen hennes grupp på förskolan började med det.

  Jag har källsorterat sen jag flyttade hemifrån vid 18 års ålder. Jag fick mycket hån och kommentarer utav mina vänner för det men nu är det jag som kan picka dem då de alla källsorterar nu mera.

  Härligt att jobbet är så lyftande =)

  Gilla

 11. Det är verkligen något magiskt med förskolegårdar att det blir så varmt när solen kommer fram. Varenda förskolegård är alltid stekhet på sommaren och våren. Vilka bra sorteringspåsar som du tipsar om, det är ju jättebra att man verkligen ser i vilken påse som skräpet ska ligga i.

  Gilla

 12. Vad härligt att värmen kommit, det behövs.
  Alla mina blogginlägg tidsinställer jag. Ibland har man gott om tid och ibland inte. Ibland dyker det upp något aktuellt. I alla fall är det roligt att blogga.
  Trevlig torsdag, dagen innan fredag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.