Den är giganstisk stor och smärta!

Den är gigantiskt stor

Här ser ni förskolan jag är på, den är stor och ni ser ju utegården, den är gigantisk. Bakom kullen är det fler lekställningar och stora planer med mjuka färgade mattor barnen kan leka och springa på. Det är utmålade cykelbanor och ”fejkade” små skogar med mindre hinderbanor. Det är som en stor lekplats, vilket såklart är trevliga miljöer att vistas i. Dock måste man ju gruppera sig hela tiden eftersom alla barn inte alltid vill vara på samma ställe. Det som är toppen som alla förskolor i landet har är att barnen har olika västar på sig med respektive avdelnings namn och telefonnummer på. Då är det ju lättare att räkna sina barn eftersom man endast kollar efter sin avdelningsfärg på västen. Våra barn har orange västar och det är även rosa, blåa och lila västar av dem jag sett. Det är ju 7 avdelningar så vi är ju ute i olika omgångar. Jag trivs mestadels på APL, jag trivs ju med yrket och med att jobba med barn. Jag kan reagera på några grejer som gör att jag inte alltid trivs, men tänker inte gå in på det här offentligt, det känns lågt.

En smärta som man inte trodde på först

Jag har haft ont i mina benhinnor sedan ett par veckor tillbaka på grund att jag går i fel skor. Har även haft problem med detta till och från genom åren så jag känner igen det. Efter två dagar på APL var det så ömt att jag faktiskt grät när jag kom hem i tisdags. Sista timmarna den dagen var outhärdliga nästan och att samtidigt bita ihop och inte försöka visa det var en utmaning. Det hettade och ömmade så i benen att jag knappt kunde snudda vid benen. BQ försökte massera mina fötter och smalben, men det gick knappt. Ni som inte haft benhinneinflammation kan nog inte föreställa er smärtan och den strålande känslan man får i benen. Jag letade då rätt på mina sjukvårdsskor som jag hade då jag jobbade på tandläkarpraktiken som egentligen är anpassade för vården. De är extremt lätta och supersköna. Jag satt på mig dem istället de andra dagarna och det är mindre värk nu. Det är nästan lite lyxigt att jag har dem egentligen, men men vaddå det är ju sig själv man ska tänka på. De är svindyra kan jag lova, törs knappt tänka efter på vad jag betalade för dem. De är anpassade för ömma fötter och som är formade och gjorda med ett material som gör att foten ska svikta rätt tillsammans med underlaget, hålfoten, och foten när man går utan att belasta. Ja det är svårt för mig att återberätta och jag kommer heller inte ihåg vart jag beställde dem ifrån eftersom det var till jobbet.

Vilka är symptomen på benhinneinflammation?

Smärta under rörelse

Smärta i ut/insida av underbenet

Benen känns stela när du suttit

Varför får man benhinneinflammation ? Det beror på att man har överbelastat muskler och senor. Därför ska man försöka göra något åt det så fort som man kan. Det kanske inte är det lättaste med tanke på att man har väldigt ont och samtidigt är det lätt att man överbelastar benhinnan för snabbt igen. I mitt fall har det alltid berott på fel skor och att jag har haft jobb där jag står hela dagarna med mycket spring upp och ner. Man ska därför vila från det som man vet belastar ens benhinnor och för mig innebär det då att vila benen tillfälligt och skaffa skor som inte belastar. På alla jobb jag jobbat på är det jättehårda golv och då med fel skor ståendes i över 8 timmar varje dag belastar det benen. Nu pratar vi ju då om att man belastar dem under en längre tid, det är ju inget som bara kommer poff. Går smärtan inte över ska man såklart gå till en naprapat eller sjukgymnast.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

23 reaktioner till “Den är giganstisk stor och smärta!

 1. Vilken stor förskola, trodde först det var hus med lägenheter i. Jättefin utegård ni har på din APL. Stackare som har så ont, tur du hade dina andra skor du kunde plocka fram och använda dem 🙂

  Gilla

 2. Va kul att du trivs på fsk. Vilken gård!!! Mycke bra utrymme för all sorts lek och aktivitet.
  Benhinneinflammation är inget att leka med. Det är något jag är van vid då det är ett återkommande ont vid trasiga ledband då allt hamnar fel tit som tät och trycker fel.
  Jag hoppas att smärtan går över och att du slipper fler inflammationer ❤

  Gilla

 3. Ja, det var en stor förskola det med många avdelningar. Tur att barnen har västar på sig 😊. Så bra att du trivs även om det är några grejer som gör att du inte trivs till 100. Men så är det överallt.

  Låter ju inte kul att ont i benhinnorna. Tur att du har dem special skona. Jag tänkte på inlägg i skor när du ska gå mycket. Men jag vet inte om det hjälper mot benhinne besvär.
  Jag hoppas att det snart blir bättre för dig! ❤️

  Gilla

 4. Fantastiskt med så mycket lekyta. På ett så stort område kan man ju göra hur mycket som helst – om man bara får tid att piffa till gården och det kan det vara si och så med. Ja, pedagogrollen har sina för- och nackdelar. Mötena med barnen är helt underbara och ger så mycket kärlek. Samtidigt kan dagarna vara enormt stressiga för både kropp och psyke.

  Gilla

 5. Usch och fy för benhinneinflammation. Det har jag haft många gånger då jag överansträngt mig med träningen. Det gör så fruktansvärt ont. Hoppas verkligen det släpper med andra skor.

  Gilla

 6. Kan tänka mig att de gör förbaskat ont men du ska knte behöva gå igenom dagen på sätt att du gråter när du kmr hem. Det håller ju inte i längden.

  Gilla

 7. Men fy sjutton så hemskt det låter med benhinneinflammation! Jag har aldrig haft det och hoppas att jag aldrig får det!
  Den där förskolan låter verkligen gigantisk. Tur det finns system att hålla ordning på alla barnen.

  Gillad av 1 person

 8. Fy det har jag haft i perioder och det gör verkligen så ont! Vidrigt ont till och med, så förstår att du har det hemskt 😦 . Jag brukar få det när jag tränat mycket i form av promenader, och det är sådan vidrig känsla. Kan också förstå någonstans att du får det i förskolan, man går ju runt mycket och rör sig hela tiden så det är väl lite klart att benen blir påverkade. Så fint ändå att du trivs rätt bra förutom det där lilla som avviker. Det kanske blir bättre med tiden?

  Gillad av 1 person

 9. WOW så inspirerande för lek och bus för barnen. Kanske värre för pedagogerna att kunna hålla koll på alla =) hoppas det blir bättre med benhinnorna, gör så ont….

  Gillad av 1 person

 10. Aj aj aj för benhinneinflamation. hoppas att de lättar snart, kanske du har ett par andra skor att byta till? Men gissa att det blir en hel del promenerande på förskolegården. Jag som tycker vår förskola är stor med 12 barn på lillasidan och 21 på stora

  Gillad av 1 person

 11. Härlig förskola! Men förstår att ni måste gruppera er då de stora ytorna lätt kan bli svåra att överskåda annars.

  Benhinneinflammation har jag haft ett par gånger, det gör svinigt ont!

  Gillad av 1 person

 12. Härlig förskola! Gillar stora ytor.
  Förskolan som mina barn gick på hade sex avdelningar varav två avdelningar var småbarnsavdelningar. De hade en jättestor tomt att vara på. Både med gräs och ”skogsparti”. Supermysigt.
  Det med västarna, är det något nytt? När jag jobbade inom fsk 2016 fanns det inte. Superbra är det iaf!

  Gillad av 1 person

 13. Vilken fantastisk förskola, så mycket ytor för barnen att leka på. Så jobbigt med benhinnorna. När jag började döma fotboll för en väldans massa år sedan så hade jag alltid ont i benhinnorna. Det är nu ett problem jag slipper. Bra skor behöver man när man jobbar i ett aktivt jobb där man går mycket. Låter som de andra skorna som du hade tidigare låter riktigt bra. Hoppas de hjälper så du slipper smärta.

  Gillad av 1 person

 14. Så fin uteplats barnen har, perfekt att kunna dela upp sig. Jobbat på förskola jag Så känner ju igen det där med väktarna.
  Hoppas på att du blir bättre 💚 Så viktigt med rätt skor. Ha en fin dag

  Gillad av 1 person

 15. Vilken bra och lekfull gård som förskolan har. Önskar att både mitt jobb och Louis förskolegård såg ut så där. Oftast så är det nya förskolor som får såna fina gårdar i min kommun. Vad tråkigt att du fick ont i bina benhinnor. Rätt inneskor är så viktigt när man jobbar på förskola. Fotriktiga skor är det bästa som man kan ha på sig inne på förskolor. Skönt att det börjar kännas bättre nu i benen

  Gillad av 1 person

 16. Ja benhinneinflammation gör otroligt ont. Men som allt med smärt hänger det på ens smärt tröskel med. Men förstår att du har haft ont. Hoppas att du slipper ett tag nu och kan njuta av det fina vädret som iaf vi i söder har 🙂 Vad stor förskola

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.