Pollenfienden och njutbar utflykt

Picknick längst Dalälven

Idag tog vi en utflyktstripp till ⇛ Döda Fallen, namnet låter inge vidare, det finns en historisk förklaring till det. Där gick jag/vi mycket med Bellman så får många minnen därifrån då man går där. Det är ett fint ställe att stanna vid att både för att promenera, ta en utflykt eller picknick. Det är en 8,5 km lång promenadslinga som sträcker sig över båda sidor av Dalälven. Det är inte lämpligt att bada här då det är så underström i vatten. Jag skulle inte låta hunden göra det heller i så fall att hunden är fast kopplad i lång lina som ni har full kontroll på. Det är bra fiskevatten så en och annan fiskebåt brukar man se också. Det är även brant ner till vattnet så att hålla sig till gångvägarna är det bästa och då njuta av de vackra vyerna som finns där. På våren när blommorna slagit ut helt brukar marken se ut som en enda stor vit massa då det är enormt mycket vitsippor som blommat ut. Ta vackra bröllopsbilder vid ett vårbröllop som ett exempel, då kan man nog inte hitta finare vyer för det.

De har ordnat det bra också för att man ska kunna ha en stunds njutning när man är och går där. Runt om promenadslingan och Dalälven har man också ordnat med parkeringar så man kan parkera på olika ställen för att lätt ta sig till promenadslingan och gå hela 8, 5 km långa rundan. De har ordnat med grillmöjligheter, utegym, picknickbänkar här och var. Underbart ställe och vi tillbringade en bra stund där och njöt.

Så kom bakslaget och pollenfienden slog mig med knytnäven

Så kommer vi till bakslaget och det slog ju såklart till på mig. JAA jag fick allergiastma efteråt kände redan då vi var där att jag fick ett ömt tryck mellan brösten och att det klia och stack i ögonen. Nu är jag stationerad inomhus och har blivit utslagen av pollenallergin. Det är så orättvist och så långrandigt också. BQ och Bellis är ute och leker och vad gör jag, JO jag sitter inomhus vid en dator och ska sedan gå lägga mig för att min kropp fick sig en käftsmäll av allergin. Det känns så gnälligt och tråkigt och är även en sorti överallt då främst för BQ som märker att jag blir sämre och det förstör ju att vi alltid måste åka hem efter ett tag.

Hur ska man se det?, jo jag offrade mig och visste att jag skulle bli dålig, men gjorde det för jag måste få njuta av naturen och fina vädret även där allergin kommer däcka mig som mest. Dessutom tycker jag pollen är konstig i år, man får nya symptom som man inte brukar ha och som jag inte känner igen. Har förr inte legat däckad som jag skulle ha influensa en hel dag i sängen utan att orka vara uppe. Jag är med i ett bra forum på facebook för oss som har pollenallergi ⇛ Vi som har pollenallergi och där kommer det tråd på tråd där medlemmar skriver – Är det någon som också får…. Så frågar man om en symptom och så känner jag. Men hjälp så mådde ju jag häromdagen, samt ibland har jag skrivit en tråd och då svarar fler på fler att de också har samma.

Snart kan man nog räkna pollenallergi som en form av folksjukdom, ja för i alla fall när det slår till som hårdast på mig så är det sjukskriva sig den eller även fler dagar för mig som gäller

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Pollenfienden och njutbar utflykt

 1. Jag tycker dina utflyktsinlägg är så himla mysiga, läser gärna mer sån’t. Du och jag verkar ju vara utflyktstanter båda två. 😁 Tycker även det är fint när lokalbor tipsar om ställen i närheten, det blir en annan kunskap och känsla kring orten. Ja, pollenallergi, alltså. Jag lider med dig. Förstår precis hur det känns med astmaattack och det är ingen vidare känsla när man blir helt utslagen av såväl rosslig andning som utmattning. Många tror nog att det ”bara” rör sig om rinnig näsa och kliande ögon, men det kan vara så väldigt mycket mer.

  Gillad av 1 person

 2. Vilket härligt ställe! Precis såna naturstigar har vi upptäckt sedan corona startade och det har varit jätteroligt. Allergin är där, men i år är jag duktiga än förr att ta ögondroppar och började med tabletterna tidigt. Än så länge är det ok… Alen är snart klar, sen blir det sju resor värre när häggen kommer igång.

  Gillad av 1 person

 3. Ja den där allergin kan vara lite jobbig minst sagt. Tar mediciner i både ögon, näsa o tabletter dagligen. Har även astmamedicin vid behov. Vovven måste ju få sitt oavsett liksom. Älskar dock våren, såå härligt är det nu 😊

  Hoppas du snart mår bättre o får medicin som hjälper dig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.