Oemotståndliga ostbröd LCHF

Ibland önskar man att man kunde äta bröd då man äter LCHF och det är ju tabu i alla fall om man ska följa det att man äter inte kolhydrater. Då har man kommit på så fiffigt att man kan göra bröd på ost och ägg, så vi testade de ostbröd som Åse Falkman Fredriksson tipsar om på sin blogg/hemsida som hon kallar ”Oemotståndliga Ostbröd LCHF” Perfekt tips att även använda som hamburgebröd till egengjorda hamburgare också.

 • 4 ägg
 • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
 • 1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 msk chiafrön
 • 5 dl riven ost (Gouda + Västerbotten)
 • Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

INSTRUKTIONER: Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Oemotståndliga ostbröd LCHF

 1. Det såg gott ut 🙂. Skulle jag kunna tänka mig att testa.

  Hur är det att äta dem?
  Hur många får du ut ifrån ditt recept?

  Ha en bra dag!

  Gilla

 2. Detväe nog det jag saknade mest nör jag år LCGF kost, brödet. Slank in Finn Crisp ibland vara för att ha nåt att tugga på. Detta löt riktigt gott och gillar man ost är det perfekt.

  Gilla

 3. Detta måste jag testa någon gång. Låter gott och bra med så få ingredienser. Själv försöker jag äta bröd med fibrer om jag ska äta mjukt bröd.

  Gilla

 4. Jag hade nog kunnat äta LCHF utan att sakna bröd, jag är ingen brödmänniska. Jag äter bröd men mest för att det är enkelt och smidigt. Jag hade saknat pasta utan att tvekan, gud vad jag älskar pasta.

  Gilla

 5. Det där både ser och låter gott =) det måste jag testa någon gång =) tack för att du delar med dig av receptet =) hoppas ni haft en bra och mysig söndag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.