Sundare varnor för bättre mående!

Allt handlar inte om siffran på vågen utan mer om sundare tänk

Nu är vi i gång även med LCHF och det ska bli spännande att se vad det leder till denna gången. Vi gjorde ju LCHF för några år sedan och då gick BQ ner 15 kg och jag gick ner 12 kg. Jag blev förvisso för smal då så jag tänker smyga in kolhydrater sedan efterhand efter jag ser hur det går. Jaja nog om det. Den här boken av Åse Falkman Fredrikson – Viktminskning med LCHF – Så lyckas du har vi använt som mall nu och skönt att det finns veckomenyer man kan utgå ifrån. I början när man sätter sig i KETO med lågkolhydrat kost så minns jag sist att jag fick dålig andedräkt och huvudvärk i början, det är det jag minns i alla fall. Dessutom fick jag trög mage i början, men det är lättare fixat om man också dricker mycket mer vatten är man brukar. För vatten mättar ju också, perfekt att ta till istället för att ta ett kex eller så då man känner ett sug. Vatten hjälper ju också till att de drar ut överflödig vätska som följer med ut ur kroppen när man kissar.

Jag har även en kategori som heter Sundare Recept på min förra blogg som vi använt – Sweetwords – Sundare recept. Även kategorin Sweetwords Sundare Vanor

Varför gör vi det här då?!, det är inte enbart för att gå ner de kg som jag känner jag dragit på mig nu enkom för ren slöhet. Det är för mitt mående, min egen självkänsla och för att man ska orka med allt man ska. Samt jag vill få bort mitt sockersug, det ska bort helt. Syftet är en sundare livsstil, sundare vanor och mer raska promenader. Det är mitt mål, inte att känna att jag ska bli någon beach 2021. Det kommer jag aldrig känna så för vem bestämmer hur beach 2021 ska vara? Näee vi har alla olika kroppar och vi är alla vackra och unika på vårt vis.

Målet är att må bra och känna att jag mår bra både i kropp och själen inte att jag ska deffa mig utan att jag ska MÅ BRA!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

20 reaktioner till “Sundare varnor för bättre mående!

 1. Nyckeln till välmåendet är precis som du konstaterar en sundare livsstil och inte vad vågen visar här och nu. En sundare livsstil är ett långvarigt vägval och kosten är en beståndsdel. Träning, avslappning, socialt umgänge (även i en pandemi), lärande av nya färdigheter och god sömn är andra viktiga beståndsdelar.

  För egen del har jag noterat att smidigheten och vigheten som jag har ”haft” hela livet numera kräver en rejäl arbetsinsats. Innebär att jag anammat kortare Yogapass dagligen, istället för längre pass en gång i veckan. Har satt upp en hälsodevis som jag kallar för S3 (smidig, stark och slimmad). Märks att jag får jobba mer som 55+ än tidigare.

  Gillad av 1 person

 2. Låter som en bra plan & det ett sunt tänk 😊👍. Exakt👊. Vad är Bech 2021? Som du säger alla har olika kroppar. Så det som står i skvaller tidningar är bara skit.
  Jag försöker med att minska på lite kg. Men jag försöker att dricka mycket vatten 💧, minska på mat portionerna, äta mkt grönsaker, hålla mina mellis, röra på mig & träna.
  För det som funkar är ett sundare tänk kring maten i det långa loppet. Hålla blodsockret i en jämn nivå. Du ska gör av med mer än vad du äter.
  Inte bantning, detox, olika fasta perioder på dygnet.
  Lycka till! 😊😘

  Gillad av 1 person

 3. Det låter som en riktigt bra plan! Älskar Åses recept och inspiration! Uppskattar också att hon är ”vanlig”, dvs hon försöker inte få det som att hon aldrig äter en kolhydrat eller är extrem i sitt sätt. Har också tagit tag i mig själv och försöker strikta upp kosten lite mer. Mår så mycket bättre av lågkolhydratkost, men jag är en kolhydratjunkie…

  Gillad av 1 person

 4. Bästa målet är att må bra. Det gäller att hitta ett sätt som fungerar och köra på det. Bra mat och motion är något som håller länge. Beachkroppen spelar ingen roll så länge man trivs med sig själv ❤

  Gillad av 1 person

 5. Jag har kollar lite i din blogg och din blogg är så fin. Du skriver så bra. Jah länkar min och min kompis blogg har så du kan kolla på den och dina läsare. inezochmeja.wordpress.com👍🏻

  Gillad av 1 person

 6. Jag dricker nästan hela tiden, som du säger så mättar det. Borde fick alltud vara vatten men dricker zeroh-saft, zeroläsk, zero energidricka och te. Bra för min del mot sötsug o så håller jag mig mer mätt som du skriver

  Gillad av 1 person

 7. Jag körde LCHF förut , men dock inte mycket fett som det ska va ! För det klarar inte magen av . Jag gick ner sjukt snabbt på bara en månad , vilket kanske inte va så hälsosamt. Men magen mådde verkligen bättre ! Hoppas det funkar för er ! Och att du når ditt mål :)!

  Gillad av 1 person

 8. Ja det e jätte bra att man gå ner i vikt för sin häls . Visst är man den man är oavsett hur mkt vikt ma. Än väger men det är som du säger det handlar även om ork , hälsa framförallt .

  Gillad av 1 person

 9. Det är bra att du kör LCHF för att bli hälsosammare och sundare och inte bara för att gå ner i vikt. Ska kolla in kategorierna som du länkade imorgon. Väldigt bra inlägg.

  Gillad av 1 person

 10. Jag började ta tag i min hälsa nu i måndags. Än så länge går det bra!
  Men jag saknar att kunna sitta och svulla massa skräp… Men det blir ju som ett beroende man måste vänja sig av vid och det blir lättare med tiden.

  Håller tummarna att det går bra för er… och för mig… kram kram

  Gillad av 1 person

 11. LCHF är bra för mig, jag drog till rejält och körde ketogent, det vill säga 80% fett och bara fem% kolhydrater och 15% protein. Jag mådde hur bra som helst men att följa en så strikt kost är svårt. Även om jag mådde väldigt bra i vardagen.

  Gillad av 1 person

 12. Det handlar om en hälsosam livsstil =) och man ska trivas i sin kropp =) den där boken skulle jag verkligen behöva för jag behöver gå ner i vikt =)

  Gillad av 1 person

 13. Jag hade också behövt ta tag i min livsstil. Det är såå lätt att det slinker ner en chokladbit eller två för mycket. LCHF har jag funderat på många gånger men har aldrig riktigt kommit till skott, det kanske är dags att ta tag i det.

  Gillad av 1 person

 14. Siffran på vågen är ju totalt oviktig egentligen. Det viktigaste är att må bra. Lagom är allt bra, tror inte på för hårda dieter då man oftast faller tillbaka då.

  Gillad av 1 person

 15. Härligt inlägg!!! Att må bra inifrån är något vi alla borde tänka mer på.
  Jag tror det kommer att gå bra för. Vilket plus med menyer att kunna välja ifrån. Blir lite lyx känsla när man samtidigt testar på nya rätter.

  Ha en fin kväll!!!

  Gillad av 1 person

 16. Det är så viktigt att må bra, hitta en balans. Jag är inte smal för att se bra ut, utan för att jag trivs med det. Trivs inte när jag lagt på mig, kroppen tar emot och kläderna sitter åt. Jag har väldig lätt för att lägga på mig och det blir inte bättre med åren. Äter normalt sunt för att jag gillar den maten och där emellan unnar jag mig lite annat gott, men är medveten om vad jag gör. Det tror jag är viktigt, medvetenheten. Åter en bulle då och då och dricker mitt glas vin varje dag, det unnar jag mig.
  Lycka till!

  Gillad av 1 person

 17. Håller med dig helt och hållet. Det handlar inte om kilo-droppet. Utan en mer hälsosam livsstil. Trivas med din kropp, äta nyttigare och samtidigt balansera detta med din livsstil. Man skall trivas och må bra med dig själv. Kommer dock inte bli beach 2021 utan får nog sikta på nästa år. Då jag är osäker om man nu får bada de första månaderna efter förlossningen 🤭 Får nöja mig med att sola 🥂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.