Vad fort det går när det väl börjar

Jag har tappat min 8:e tand

Vad fort det går när det väl börjar, Bellis har nu i dag tappat sin 8:e tand och i veckan tappade hon den 7:e. Nu spretar tänderna lite huller om buller och det kommer växa sig fint nu när de hon behövde tappa har tappats och det kan växa ihop sig. Vad stora de blir då de tappar sina tänder, när man ser annat leende som ler emot en. Nu måste man komma ihåg tandfen ikväll efter hon somnat så hon inte bli besviken i morgon bitti. En gång klantade jag mig och la bara i peng och tanden låg kvar. Då sa hon – Men mamma tandfen glömde ju ta tanden, och så vart hon besviken. Vad jag förstått ska man egentligen lägga tanden under huvudkudden, men vi har lagt den i glaset den med och så ligger det istället en peng i på morgonen

Trodde era barn på tandfen och gjorde du det som barn?

Planerar ni era matlådor?

Söndag idag och fint väder, samt veckomeny med LCHF inplanerad och inhandlad. Så ikväll blir det att tillaga det och nu måste man börja med matlådor igen. Jag har ju annars varit hemma och kunnat göra lunch åt oss. Det blir ju nu i 4 veckor att vi måste ha matlådor eftersom det är tänkt att APL-eleven ska ta sin lunch när de äter med barnen. Med det sagt så får man inte äta där, vilket det inte gör mig något. En kollega till mig lagade mat för en hel vecka på söndagar för att ha matlådor, hmm?! Det låter lite jobbigt, men men vem ska tycka till om det, det funkade bra för dem. Jag skulle ha svårt att stå i köket en stor del av söndagen för att bara laga mat och då således 4 olika maträtter kanske eftersom det ska räcka till alla i familjen också. Fast älskar man att laga mat kanske det är veckans höjdpunkt. Vi brukar alltid göra lite extra var gång vi gör mat för att få 1 extra matlåda och i bästa fall två, med det sagt så brukar vi alltid ha matlådor i frysen att ta till.

Hur brukar ni planera era matlådor? har ni någon stretegi?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Vad fort det går när det väl börjar

 1. Mina föräldrar brukade också lägga mina tänder i ett glas och på morgonen fick jag en guldpeng. Lillebror, min, för vidare samma tradition till syskonbarnen. De tycker det är hur spännande som helst att tappa tänderna och vänta på guldpengen. Jag kommer inte ihåg om jag trodde på tandfen, däremot gillade jag den tecknade tv-serien om mjölktandsmössen. Kommer du ihåg den? Gick på Bolibompa: https://www.youtube.com/watch?v=mf4FXKT15UM Helt otroligt att ditt lilla hjärta redan tappat SÅ många tänder. Hur fort går inte tiden, alltså?!

  Gillad av 1 person

 2. Jag har inga barn själv men jag trodde på tandfen när jag var liten. Nej jag brukar ibland göra egna matlådor med då något jag har hemma och något som går fort.

  Gillad av 1 person

 3. Kul för Bellis att tappa tand. Verkligen! När barn börjar tappa tand. Då börjar dem att bli stora.
  Jag trodde på tandfé när jag var yngre. När jag tappa tand så la vi med tanden i vatten glas. Dagen efter låg det en peng där.
  Det gick ett barnprogram som hette ”Mjölktandsmössen”. Det vet jag gilla jättemycket 😊.

  Jag berätta det i ett inlägg inte alls för längesen.
  Att när vi gör mat så gör vi mycket mat 😊så vi har i några dagar.

  Lycka till med praktiken❣️😃

  Gillad av 1 person

 4. Oj va kul att hon tappar tänder och att hon blir större 🙂 men mindre kul att de även gör kanske ont. Ja jag trodde på tandfen när man var liten man visste direkt att en peng skulle finnas 🙂

  Gillad av 1 person

 5. De är så söta när de tappar tänderna och får de där som är lite för stora för munnen. Tanden här har också glömt kvar tanden i glaset en gång och då blev det många frågor.

  Gillad av 1 person

 6. Oj, vad många tänder som bellis har tappat redan. Loui längtar efter att få tappa sin första tand. Han kommer hela tiden och säger att tänderna är lösa och att jag ska känna. Men dom är ju inte lösa 🙈 jag kommer köra på tandfen och göra som er att han får lägga tanden i ett glas 🙂 hoppas att du kommer ihåg tandfen ikväll 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Karim han håller på att tappa sin 6:e tand och han tror på tandfén men jag gjorde inte det när jag var mindre jag visste att det va mamma som la en guldtia i glaset och kastade tanden.
  Nej jag planerar inte vår mat en vecka för det funkar inte här och därför har jag slutat att försöka… Det är nog därför man aldrig vet vad man ska laga =).. Ni får ha en fortsatt mysig söndag =)

  Gillad av 1 person

 8. Åh tandfen det är alltid ett glädjande besök därifrån. William har alltid varit skeptisk minns knappt ens om han trodde på tomten. Själv trodde jag och precis som när jag var barn brukade vi varva mellan kudden och glaset så jag tänker att man kan göra som man vill.

  Det är lätt att tandfen glömmer, precis som när hon fick hoppa ner och agera rörmokare när min mamma råkade hälla ut mitt glas med tanden i när jag var liten 🤪.

  Gillad av 1 person

 9. Åh va spännande med tandfen! Jag trodde på tandfen! Sonen också. Och en gång råkade hans pappa spola ner en tand i diskhon, jag hade ställt glaset med tanden på diskbänken under tiden vi skulle ta på pyjamas och borsta tänder och då råkade sonens pappa hälla ut glaset;( Och sonen blev jätteledsen så jag låtsades ringa tandfen, och berätta som det var att sonen blev ledsen, dagen efter låg det en 20lapp under kudden, det var var tandfen (sonens pappa hade löst).

  Jag lagar mat varje dag, och äter på kvällen och resten blir morgondagens matlåda. Men ska börja laga mat 3 dagar/ vecka och göra matlådor för hela veckan. Jag använder ”Portionen under tian” mycket där är det veckomenyer klara. Den är byggd på webplatsen undertian.com

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.