Kokosgröt och kesoplättar – LCHF

Jaha då var det söndagskväll och tror vi alla tre har lite ågren för morgondagen, även Bellis var inte så taggad att skolan ska börja igen i morgon. Dock vet jag att det blir så på oss alla tre att det går över då man väl är där. Mest ågren har väl jag som inte vet alls hur det ska bli på APL och vilka jag ska tillbringa 4 veckor med nu. Dessutom har jag så jobbig pollenallergi att astman börjar göra sig påmind igen, SUCK! Ja jag märkte det då jag var ut på min powerwalk att jag blev lite sträv och ansträngd i halsen, hoppas att det inte blir mer än så. Ja, nog gnällt, idag eller i helgen har vi haft det toppen och vi har ju haft ett härligt påsklov tillsammans det är det man ska tänka så. BQ och jag hade ett skönt avslut på söndagskvällen nu där vi vi har kikat på ett nytt avsnitt av ⇛ Snabba Cash och den verkar lovande faktiskt. Tycker det är bra serie måste jag säga och tror att det blir bättre och bättre nu när man börjar lära känna karaktärerna i serien.

Bellis ville baka på eftermiddagen så det gjorde vi och det ligger nu i frysen. Hon älskar verkligen att baka och hjälpa till med maten. Det gjorde jag med i hennes ålder och det tycker jag fortsatt att det är avkopplande. På tal om mat så ska ni få se vad vi ska äta i morgon.

Nu till måndagens frukost och lunch alá LCHF

Idag vart det lite mycket matlagande också eftersom att vi behövde morgondagens lunch också och det vart ⇛ Kesoplättar – LCHF och till frukost kommer vi köra på kokosgröt – LCHF. Gröten står man sig på länge så därför fick det bli lite lättare lunch.

Kokosgröt – LCHF

 • 30 gr smör
 • 1 ägg
 • 1 msk kokosmjöl
 • 1 liten nypa vaniljpulver
 • 1 dl grädde

GÖR SÅ HÄR: Smält smöret, häll i grädden, knäck i äggen, tillsätt mjöl och vaniljpulver, rör om tills gröten inte är så rinnig, men rör hela tiden så det inte bränner fast.

Liten klick grädde till servering om man önskar, men tycker färska jordgubbar eller hallon räcker, har även strött psylliumfröskal ovanpå.

KESOPLÄTTAR – LCHF

Ingredienser till ca 10-12 plättar

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
 2. Mixa alla ingredienser med en stavmixer, låt svälla några minuter.
 3. Klicka ut på bakplåtspapper
 4. Grädda plättarna cirka 20 minuter.

Vi serverar plättarna med nerklippt gräslök, en klick creme fraiche och avocadoskivor.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Kokosgröt och kesoplättar – LCHF

 1. Jag blev sugen på att testa att göra gröten verkade väldigt god lätt att göra. Jag tyckte också om att baka och laga mat när jag var liten och det hänger med idag 🙂

  Gilla

 2. Jag funderade med att kolla på den i dag snabba chars den värkar lovande 🙂 dom där Kato plättarna lät väldigt intresant får prova att göra dom någon dag faktiskt 🙂

  Gilla

 3. Den där pollenargin är inte att leka med. Min man var sjukskriven två dagar pga det trots att han jobbar hemifrån Jag längtar så mycket efter lite ledigt just nu. Behöver verkligen semester, men det är två månader kvar innan första perioden

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.