Dragningskraften till serier

Vilken är den bästa serien du sett i år?! Ja det måste ju vara Tunna Blå Linjen utan tvekan. Serien är förvånansvärt bra och man är helt fast i den så man t.o.m räknade ner dagarna tills nästa avsnitt skulle sändas på söndagar. Svårt att få den dragningskraften och den dynamiken som de fångat i serien och skådespeleriet för att andra skapare ska kunna ta efter. Det är verkligen allt från en blick till en dialog som man kan gå tänka på flera dagar efter på. Det är få serier som jag sedan spolat fram och tillbaka för att se en scen igen och igen och igen för att kunna analysera och se andra vinklar på varför det och det hände. Det ska ju komma en säsong till, den får vi allt vänta på ett år minst och därför kanske ni vill få lite fler serier som ger en känslor, tänkte därför tipsa om det nedan.

VI KÖR, LETS ROCK´N ROLL!

Vilket kändispar från er serie eller film tycker du är snyggast tillsammans? Alex och Elisa från Who Killed Sara. De är snygga tillsammans och misstänker att båda partner som tittar tycker de är fina att titta på. Serien Who Killed Sara finns det än så länge en säsong på Netflix, som jag har hört så kommer säsong 2 i maj. Man kan följa Alex och Elisa i Who Killed Sara och man hoppas på än mer kärleksscener mellan dem i säsong 2. Mellan dem är det är mer sexigt och intimt i jämförelsevis mot andra serier. Det som skiljer med Who Killed Sara är ju att det är inte ett drama eller kärleksserie utan detta är en ganska rå, sexig och våldsam serie där man får följa en ganska otäck story kring olika karaktärer där både våld, brutalitet, misshandel och sexistiska handlingar också finns med. Det är i alla fall en full pott på denna serien.

Mellan Tessa och Hardin från Afterfilmerna är det mer kärlekskänslor, kampen av deras inre och förflutna och dragningskraften till varandra som gör att man vill se dessa två After-filmer gång på gång. Mycket bra handling i filmerna och grymt bra skådespeleri och man blir som i alla andra filmer eller serier nästan besviken när man vet att de inte är ett par på riktigt. Jag tycker även Tessa och Hardin från After filmerna är snygga tillsammans. Det finns två After filmer man kan se både på Netflix och Viaplay.

Här är de två andra serier/filmer jag menar som jag fått liknande dragningskraft till som med Tunna Blå Linjen. Kärleken mellan dessa par i respektive film eller serie är också liknande som med Sara och Magnus i Tunna Blå Linjen och man blir kär i deras kärlek.

Någon serie som du kikat på som du faktiskt tyckt varit dålig? Oj vad svårt för man måste alltid ge serier en chans och därför kan jag inte säga att den är dålig än. Vi började i alla fall kika på Snöänglar på Svt Play och den fastnade jag inte för. Den var för grå och ångest för min smak. Lyckoviken tyckte jag också var mindre bra ju fler avsnitt som gick i säsongerna. Dock tycker jag ordet dålig är fel för det är inte så. Det är dock sämre skådespelarinsatser på vissa karaktärer i Lyckoviken och det tycker jag dämpade ner serien. Vissa avsnitt bättre och vissa mellanmjölk. Snöänglar får jag nog ge en chans till då jag faktiskt hört att den ska vara riktigt bra.

En skräll eller en favorit i gottepåsen?! Det är utan tvekan serien på Netflix som heter Lupin, så oerhört lättsam serie och den var fängslande och bra. Det är lite som Jönssonligan, eller James Bond med planerade små kupper som tas till på roliga vis utan att de blir mindre trovärdiga för det. Det kommer även en säsong 2 i sommar. Även Virgin river var en serie som jag fastnade för som jag först inte trodde på. På Netflix finns det två säsonger av Virgin River och en till spelas in, vet inte när den kommer.

Vilken serie kikar ni på nu? Just nu i dagarna har vi kikat klart på Who Killed Sara. Vi kikar även på Nya Huss och Snabba Cash. Nya Huss går på Viaplay och släpps på fredagar och Snabba Cash finns att se på Netflix. Ingen av dem är som Tunna Blå Linjen och det kommer de inte bli heller. De är ändå fängslande och bra och helt klart värda att se på. Finns bra stories där med och kärleksrelationer man vill se mer av och gotta sig i.

Serier som du kan säga är mellan betyg 3 och 5 Det är faktiskt alla dessa serier jag tar upp nu de är mellan 3 och 5. Den första jag tänker på är Love And Anarchy. En udda serie som man först tänkte vad är detta för flum för det börjar med barnsliga leker, några onaniscener. Först tänkte jag Nej, men den vart faktiskt riktigt bra och får räknas in i detta betyget, inte 5, men mer än 3. Andra serien som förtjänar detta betyg om så till och med full pott det är Partisan. Det är en udda variant på thriller då man inte ens kan föreställa sig vad som händer på gården som de kommer till. Det är i alla fall ett mästerverk på serie och vi föll som furor.

Tredje serien som förtjänar detta höga betyg är Kalifat. Det är väldigt gripande scener och känslor i den här serien och den är väldigt rå, man får ha kudden framför sig flera gånger och man gråter flera gånger. Det skildrar många känslor och etniska grupper, serien är ett mästerverk helt enkelt. Fjärde serien som får vara med i detta är Witch Hunt från Viaplay och här känner man med huvudkaraktären i serien. Man måste se avsnitt för avsnitt för att man vill se slutet av hennes situation som skapats. Varje avsnitt väcker nya nyfikenheter för lågan som tänds och släcks gång på gång. Det är i alla fall en grymt bra serie och även denna förtjänar full pott.

Sista serien som förtjänar detta betyg är serien Älska mig som är skapad av Josephine Bornebush. Det är en bra serie i två säsonger som är väldigt grå får man säga men som ändå har mycket äkthet och kärlek i sig och man fängslas. Man vill se avsnitt på avsnitt för att se vad allt ska sluta då alla karaktärer har sina egna stories i serien. Sedan är det ju två karaktärer man får följa hela tiden och deras stormar kring varandra och utanför varandra och den huvudrollen spelar ju Josephine själv tillsammans med Sverirr Gudnasson. Det är mycket kärlek och osäkerhet och mycket kan man peka på själv för det finns en äkthet.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

21 reaktioner till “Dragningskraften till serier

 1. Jag har hört talas om Tunna Blå Linjen, men inte sett den.
  Jag gillar Keeping Faith, inspelad i mitt Wales, så jag känner igen platserna.
  Även norska Exit, fast den är lite väl rå.
  Tack för dina tips och omdömen.
  Önskar dig en bra helg!

  Gillad av 1 person

 2. Snöänglar är mörk men väldigt bra.
  Gillar serier men har aldrig fastnat så att jag analyserar dem och tittar tillbaka m.m.
  Hoppas ni med har fint väder idag så det går att njuta ute.

  Gillad av 1 person

  1. Den är för mörk för mig och hon har ju just förlossningsdepprission som jag också fick efter vår tös. Det är en period jag förknippar med obehag och djup ångest och panikattacker och just det är jag rädd för att den obehagskänslan ska komma åter. Jag vet inte om jag just kan lämna det åt en serie bara och inte liksom tänka vidare mer än det eller om det kan väcka ngn obehagskänsla, vet faktiskt inte, då måste jag ju kolla =D. Ja fint väder, men det är kallt, men skönt ändå

   Gilla

 3. Tack för tipsen! 😃 Av alla som du tog upp. Så har jag börjat kolla på ”snöänglar” igår 😆. Mm den är mörk. Men har även en nyfikenhet som väcks hos mig.
  Jag har tittat några avsnitt av ”Lyckoviken”. Men jag vet inte 🤔
  Den jag blev nyfiken att kolla på är HUSS & WHO killed Sara 🙂.
  Mina favoriter som jag har sett är ”prison break” & ”OUTLANDER”

  Gillad av 1 person

  1. jag tycker också om Prison Break och även Homeland. Nu tänkte jag att jag ville ta upp serier från slutet av 2020 och nu 2021. BQ vill gärna se Snöänglar, så jag kanske får ge den en chans till. Jag har lite svårt när det är väldigt mycket ångest som det är i denna, det blir att jag mår dåligt då. Kanske det vänder att den inte är MÖRK hela tiden

   Gilla

 4. Vi är också riktiga serieknarkare här hemma. Jag började se Sjöviken och blev förvånad att jag faktiskt gillar den. Du tar upp många av mina favoriter. Mina är
  Kalifat, Älska mig, Handmades tail, Sons of anarchy, Breaking bad med mera. Så mina serier skiftar väldigt i vad det är för genre

  Gillad av 1 person

  1. Sjöviken den har jag nog missat, ska kika in vad det är och ja många gobitar här. Handmades Tail och Sons of anarchy, Breaking bad dem har jag faktiskt inte sett. Just nu är min favvis Who Killed Sara, det är ju senaste jag precis sett klart och längtar ef säsong 2

   Gilla

 5. Tunna blå linjen tittade vi på. Min man var så negativ men vi fastnade bägge för den. Så otroligt bra. Sen är den ”mycket” men allt detta händer ju. Just nu tittar vi på Gambit Queen. En mörk serie, men vi gillar verkligen den. Kalifat tror jag att det hade varit en serie i min smak

  Gillad av 1 person

 6. Jag har faktiskt inte sett någon av serierna du nämner. Ska nog börja kolla på tunna blå linjen då den är nog en serie jag kommer tycka är bra. Får ta tag i det i helgen. Tack för tipset.

  Gillad av 1 person

 7. alltså vi kollar väldigt sällan på serier . ja gillar olösta fall krim men är typ elva eller så var kväll men ja gillar lösta fall vår gång liksom
  önskar er en fin start på helgen o utan storm kramar vännen

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.