Övertala att skaffa internetbank

Sådärja, nu har jag landat för dagen och sitter och njuter lite på balkongen. Jag har gjort klart den stora skoluppgiften idag som egentligen inte ska vara inlämnad förrän 2 maj. Nu ska jag ut på praktik i 4 veckor heltid och då känner jag att den uppgiften då blir för övermäktig i allting. Den tredje uppgiften som ska göras ska in 9:e maj och det är min sista APL-vecka så antar att det kanske är lite lugnare då och jag är klar med min APL-uppgift så jag kan ta lite då och på uppgift 3 och sista veckan om kvällarna och på helgerna för att få den klar. Jag ligger med andra ord i väldigt bra fas.

Annars då, jo känns som om man stoppat huvudet i sanden då jag fått ägna flera timmar åt att försöka hjälpa mamma och pappa med en faktura igår och idag som inte betalas trots att det dragits från deras konto. Jag har fått prata och vägleda dem samtidigt som mamma är i telefonen så att jag kan hjälpa dem vad de ska säga. Det är fortfarande inte löst och jag har nu fått hjälpa dem via banken för att få fram allt från löpnummer till ja vad allt heter, referensnummer. Ändå blir fakturan inte betald, tror jag sliter sönder håret snart. Jag får hela tiden svar att de måste ha det och det också, samt att jag ska kontakta banken igen för att få de uppgifterna. Tänk att de ska bråkas så med gamla människor och såklart ska det krångla just med gamla människor med. Tänker för en annan krånglar det aldrig, man betalar sedan är det klart eller vad man ska säga. Gamla människor som är osäkra och rädda att de gör fel, ja då ska det krångla.

Det som är frustrerande är att det tar så långt tid innan de svarar och då hinner mamma, ja främst hon hispa opp sig ganska rejält mellan alla svaren. Så ja nu är jag ganska trött ikväll efter allt och känner att det är som man stoppat huvudet i sanden. Ja, med tanke på att vi fortfarande är på ruta ett, det är 3600kr det handlar om, så det är ju ganska stor summa också. Med det sagt så är ju internetbanken tryggare med tanke på att dem postbetalar sina räkningar. Jag har tänkt jag ska hjälpa dem att skaffa internetbanken. Det som det kommer krångla med det är att de har INTE tålamodet att vilja lära sig misstänker jag.

Känner ni igen er, har ni föräldrar som envisas och inte vill skaffa internetbanken? Hur övertalade ni dem? Går dem övertala, ska man övertala?

För att få tänka på annat än stund igår kväll då BQ kollade på någon sportprogram ”mästarnas mästare” så gjorde jag om headern och färgerna på bloggen. Jag bytte ut flera bilder och nu är den ännu mer vår än innan, inte sant?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “Övertala att skaffa internetbank

 1. Vet inte hur gamla dina föräldrar är men min ( närmar sig 80) har internetbank, swish m.m och säger att idag har man inget val vad jag än tycker om utvecklingen o jag kan väl bara hålla med.

  Gilla

 2. Det tog lång tid innan min mormor började betala på internetbanken. Nu tycker hon det är så praktiskt och räkningarna betalas när de ska.
  Samtidigt, så förstår jag de äldre. Att ge sig in i en ny värld när de är så gamla, när de vet att deras BG-betalningar, via posten, funkar liksom.
  Hoppas de är villiga att börja med internetbanken, så de slipper mer krångel och att fakturan löser sig. kram!

  Gilla

 3. Vad snäll du är som hjälper dom. Ja det kan vara lite envist kanske men kommer dom bara över tröskeln så går det som en dans. Ibland tänker jag att det kanske inte är lönt att ta striden och låta det vara. Hoppas ni får rätt på fakturan, 3.600 kr är mycket pengar!

  Gilla

 4. Skönt att ligga så långt före med skoluppgifter. Alltid bra att göra det när tid finns för man vet aldrig vad som händer. Ingen rast, ingen ro känns det ibland som när man pluggar annars.

  Gilla

 5. Det är svårt med tekniken för de äldre. Min pappa har inte internet och han är 87 i år så han kommer aldrig kunna lära sig. Han betalar sina räkningar som han halltid har gjort. Jag hoppas det löser sig med fakturan. Kul med APL, lycka till.

  Gilla

 6. Snygg header och så gott att ligga i fas med sina uppgifter!!! 🤗
  Det där med bankärenden och äldre… det blir inte lätt när demensen slår till och de glömmer alla koder mm. Se till att ha en fullmakt så underlättar det!

  Gilla

 7. Att övertala föräldrar är inte det lättaste. Och förstår att dom känner sig osäkra med all teknik. Det går för fort fram! Men hoppas det löser sig imorgon så både dina föräldrar och du kan slappna av. Inget kul när det krånglar med pengar.

  Gilla

 8. Oj jag trodde ingen fortfarande postbetalde sina räkningar men kan tänka mig att det är nog ett stort steg till att skaffa internetbank. Det skulle nog vara bra om du kunde övertala de att skaffa internetbank. Men jag vet också hur envis gamla människor kan vara så lycka till.

  Gilla

 9. Ja du att övertala min mor att betala räkningarna över internetbanken gick inte så jag har helt enkelt tagit över den delen. Hon samlar ihop dem jag hämtar dem och betalar via datorn eller om jag besöker henne via telefonen hos henne. Hon har gett mig förfogande över hennes konto så jag kan logga in på min bank men ändå betala från hennes konto.

  Gilla

 10. Skönt att du har gjort dina uppgifter som skulle in tidigt så du kan ha god tid med din sista uppgift 😊.. Härligt att kunna sitta på balkongen 😊 Ha en bra kväll

  Gilla

 11. Skönt att du är i fas med uppgifterna så du kan fokusera ordentligt på APLen sen.
  Banken kan vara riktigt krånglig, det har krånglat massa för min pappa som höll på med farfars dödsbo. Men min farmor är riktigt duktig på det tekniska numera och vill lära sig 😊

  Gilla

 12. Vad bra att du är i fas med uppgifterna. Jag gjorde också så när jag pluggade att jag gärna låg steget före. Så jobbigt att de betalar räkningen men att det ändå inte funkar. Min mamma använder Internetbanken och det är ju så mycket smidigare.

  Gilla

 13. Min pappa fixade jag det åt då jag fick hjälpa honom med ekonomin. Min lillasyster vägrar. Har varken band ID, kort man kan betala med ( trodde inte sådana fanns kvar) internetbank eller någonting 🙂 Tänk vad enkelt allt har blivit sen man har allt i telefonen.

  Gilla

 14. Åh vad skönt att du ligger i fas, och inte efter det måste kännas super skönt.
  Och gott att sitta lite på balkongen.
  Hoppas det ordnar sig med fakturan / sånt är ju skit om det krånglar.
  Ha en fin kväll

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.