Som att slå huvudet på spiken

Som att slå huvudet på spiken

Ja det var som att slå huvudet på spiken igår eller ja mer som att få hammaren i huvudet kan man säga. Jag vet jag och Erica pratade om pollenallergi i söndags när vi träffades som ni såg i blogginlägget under och att vi inte kände av värsta allergin än då både hon och jag har svår pollenallergi. BQ har känt av den och jag har förundrats varför det inte har kommit på mig än. Ja, då vart det LÅNG NÄSA till mig för igår var jag däckad här hemma med värsta huvudvärken som jag får av pollen. Även BQ hade lika huvudvärk igår, det hjälpte inte ett dugg med värktabletter och vila på mig. Huvudvärken den fanns där hela dagen igår. Det innebär alltså att jag måste förmodligen börja med dubbla allergitabletter vilket då leder till att jag blir en ZOMBIE!

Huvudvärken är min värsta fiende och ⇛ astman/andningen när pollen slår till på mig, ORÄTTVIST!

Blöjbyte och bebisskrik igen

Sista veckan för mig med distansutbildning hemma denna veckan för en period. Nu ska jag fr.o.m nästa vecka börja på APL och tillbringa där fyra veckor framåt ⇛ arbetsplatslärande och jag fick reda på förra veckan att jag ska göra APL på en avdelning med barn som är ⇛ 1-3 år. Jag blir lite full i skratt för jag ska göra en APL-uppgift och den har jag svårt att förstå hur jag ska få till med de små barnen. Det ska inkludera matematik och språkövningar. Ska rodda med min handledare hur jag kan lägga upp den med de där småttingarna. Ska bli kul att vara på småbarnsavdelning faktiskt. Det var länge sedan man jobbade med de allra minsta och jag vill egentligen göra det när jag tänker på vad för avdelning i barnomsorgen jag vill jobba med.

Bellis har ju påsklov denna veckan och hon och jag ska nu strax gå till Biblioteket och låna lite nya böcker.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Som att slå huvudet på spiken

 1. Lider med er alla som har pollenallergi! Men mysigt att gå till biblan – är aldrig där numera när barnen är stora. Tyvärr är stadsbiblioteket här väldigt stort och stökigt, inte alls mysigt och inbjudande.

  Gilla

 2. Pollen är hemskt, och att få det nu i coronatider är ju inte det roligaste. Så tråkigt att man också måste välja att knappt kunna andas eller att vara extremt trött. Hoppas du slipper huvudvärken ett tag framöver iallafall. och vad mysigt att få komma och arbeta med dom små det blir nog ett par spännande veckor.

  Gilla

 3. Usch ja, allt smink jag smetat ut i fejjan var överallt men inte där det skulle när jag kom fram till jobbet…. Ögonen rinner och jag är en gnuggare….

  Gilla

 4. Man kan använda matematiska begrepp med dom barn som är mellan 1-3 år. 2 åringar brukar prata och 3 åringar pratar väldigt mycket. Så det lär inte vara mönstra problem att utföra din uppgifter

  Gilla

 5. Jo du, allergin slog till fullt här med, men redan för ett par och veckor sedan. För mej är det värsta tröttheten och att ögonen rinner som vattenfall. Bara alen blommat klart är mitt värsta över. Tur medicin hjälper lite iaf.

  Gilla

 6. Vad kul att ni ska låna böcker, är viktigt att läsa böcker både med barnen och barn ensamma med. Ja för oss vuxna med för den delen 🙂
  Älskar böcker själv 🙂

  Gilla

 7. Lite komiskt att du & Erika prata om pollen allergi. Å så kom det för dig här om dagen. Samtidigt inte kul att gå med huvudvärk en hel dag 😔. Men du vet ju orsaken. Lite lättare att hantera det då.

  skönt att du nu fått reda på var du ska vara på din APL 😊. Kul åxå att komma till den avdelningen som du kan mest tänka dig att jobba sen. Så det är ju bra med ett test nu.

  Men att göra ett arbete om matematik & språkkunskap med 1-3 åriga barn. Går ju knappt 😄.

  Gillad av 2 personer

 8. Att ha pollen är jobbigt. Kul att ni lånar böcker =) hoppas ni hittar några som ni gillar =) hoppas ni får en bra dag idag och ett bra lov =)

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.