kvalitetstid och ingen dietblogg

Här är nu sista lediga påskdagen för mig och BQ som allt sätter fart igen imorgon. Bellis har påsklov och vi ska försöka få det att fungera. Igår var det en solig härlig dag, minus blåsten då, det blåste rejäla isvindar. Jag och Erica tillbringade stor del av dagen tillsammans, närmare bestämt hela 5 timmar fick vi kvalitetstid tillsammans. Vi både luncha och fika tillsammans vilket var toppklass på. Vi satt oss sedan där ute mot vattnet och fortsatte att prata och ha mysigt. Fler som satt ute och fika där på bänkarna mot vattnet.

Jag har suttit nu i säkert 1 timma och satt ihop ett matschema för oss och där vi ser vad som behöver inhandlas också. Denna veckan har vi fortsatt matkassen, men efter denna veckan kommer vi köra LCHF igen för ett tag. Jag kommer inte skriva mer om det än så, för min blogg ska inte handla om viktnedgång, dieter osv. Det har jag gjort förut och man fick så tröttsamma kommentarer då om varför en mamma skriver om ditt och datt när jag har en dotter som kan påverkas. Jag lägger gärna ut recept på det, men kommer inte skriva om det nämnvärt. Jag vill gå ner några kg och BQ behöver gå ner mer och LCHF har fungerat toppen för oss innan med grymma resultat, så hoppas att det blir lika bra utsaga denna gången.

Vet ni, idag vaknade jag av att vi hade ett snölandskap utanför fönstret, BQ,s kommentar var klockren – MEN SÅ ONÖDIGT!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

20 reaktioner till “kvalitetstid och ingen dietblogg

 1. i går hade vi snö men det försvann under dagen 🙂 men vi har det väldigt grått här i dag 🙂 hoppas våren kommer snart 😀

  Gilla

 2. Härligt o kunna sitta ute o prata tillsammans så länge med en bra vän o bara tänka på annat är viktigt just nu i dessa tider 💕

  Gilla

 3. Tycker inte att det är fel att lära barn vad som är bra och sämre mat att äta, dock skulle jag säga att jag vill äta maten för att den gör kroppen friskare istället för att säga att jag undviker viss mat för att man ev blir fet av den..sedan så har vissa bloggare uppenbarligen för lite att göra då de tycks ha tid att anmärka på andras bloggar,

  Gilla

 4. Vilka ljuvliga bilder du bjuder på! Det ser kallt ut, visst, men ändå så härligt vårligt. Typiskt april. Jag blir nyfiken på den röda gården, vad är det för ett ställe? Underbart att få tillbringa dagen med en vän, ett fint sätt att tanka energi. Definitivt ett av de bästa sätten. 💖 Lycka till med veckans kostschema! Spännande med nya maträtter och att verkligen planera för dem.

  Gilla

 5. Haha!! Jag slängde ur mig nästan samma kommentar som BQ , imorse, fast mer i stilen ”det DÄR var ju j*vla onödigt”..

  Din dag med din vän, såg toppen ut! Önskar att jag hade samma tid till det. Kram

  Gilla

 6. Låter som du har haft en bra dag. Ja här var det också snö när jag vaknade men det försvann tills kvällen. Riktigt april väder.

  Gilla

 7. Jäklar vad gott det ser ut med köttbullar och mos!
  Jag har också suttit idag och gjort matplan, handlat & förberett lite mat. Jag tycker att det är inspirerande att läsa om andras matplaner, recept osv så för min del får du gärna dela med dig. 56kilo.se tycker jag har supermånga bra lågkolhydratrecept förresten! Kommer också att dra ner på kolhydraterna här en tid nu, iaf i veckorna. Har slarvat alldeles för mycket under ett halvår nu…

  Gilla

 8. Det har varit snö här med – supertråkigt!
  Vad tråkigt att du fått sådana kommentarer, man för ju skriva om det man vill och om folk inte har några bra att säga så behöver de inte kommentera.
  Skönt att LCHF funkat bra för er 😊

  Gilla

 9. Vi hade snö med när vi vaknade och nu är det borta=) vad gott det ser ut =) förstår att du inte vill skriva om det men kul att du kommer lägga upp recept . Vad mysigt ni haft det idag =). Skulle själv behöva gå ner lite kilo =)

  Gilla

 10. Hittar man något som funkar ska man köra på det. Det där med dieter osv är ett känsligt ämne. Att bära på en övervikt kan vara farligt, men många glömmer just den biten.

  Gilla

 11. Det går fort när man är ledig 😊.
  Så trevligt att umgås med en vän. Sitta ute & äta gott 😋👍. Okej. Det är bra att gör en matsedel. Handla efter den vad man behöver hemma. Det är ju bra att ni trivs med att äta LCHF. hoppas att det går bra den här gången med. Jag hejar på er 👏🏻😊.
  Ja, det vore kul om du la upp LCHF recept någon gång ibland.
  Så fina bilder 😃.

  Vi hade med ett snö landskap när vi vakna. Men nu är det borta. Det är skönt.

  Ta hand om dig❣️

  Gilla

 12. Oh, vad den maten såg god ut, klassisk svensk, mums! Längtar till Sverige när jag ser den.
  Och vilket kakbord, underbart. Skulle ha mycket svårt att välja där!
  Ha det bra!

  Gilla

 13. Så fint ni hade, synd med dessa iskalla vindarna.
  Så tråkigt med såna kommentarer, man får väl skriva vad man vill i sin blogg, passar det inte, så läs inte.
  Jag har aldrig provat LCHF, tror inte det skulle passa mej, jag undviker snabba kolhydrater och processad mat.

  Gilla

 14. Testade LCHF för många år sedan och jag gick i stället upp i vikt 🙂 Ha ha… vet däremot att det fungerat för många och jag tycker ni ska göra det som passar er bäst. Det jag gillade med just LCHF var att det är enkelt att lägga till pasta, ris mm till barnen för att de ska få i sig vad de behöver också. Stort lycka till!

  Gilla

  1. Dieter tror jag kan vara jättebra om man behöver gå ner mycket av hälsoskäl. Något kg, tror jag mer på sund allsidig kost, minska på sötsaker o motionera men Lycka till o hoppas ni kommer må bra o lyckas med era mål!

   Gilla

  1. Syftet är mera att man gör detta som en kickstart tills jag når ett mål, sedan kommer jag också göra så, jag skulle inte må bra av att äta LCHF hela tiden. Såklart är sunt förnuft och motion A och O, det är ju enkla metoder att ta till, man ska hålla det då bara också. För mig fungerar det bättre att göra så att jag tar en kickstart av en diet sedan motiveras jag att hålla i det. Jag gick ner 12 kg med LCHF sist jag gjorde, då var det förvisso ef graviditeten och man hade lite mer att gå ner. Sedan så höll jag i det länge. Nu har det slarvats lite och jag känner jag måste motivera mig själv igen, just nu har det inte räckt med bara sunt förnuft och motion =D

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.