Visste du detta om påsken?

Påskpynta naglar och fina kycklingar

Ny månad, nya tag. Idag ska jag och Bellis påskpynta kycklingar. Vi ska gå köpa lite fjädrar och glitterpennor till det. Det kommer bli kul. Just nu sitter jag i fotbad och sedan ska jag sminka mig. Därefter ska vi ta en promenad till affären hon och jag och köpa det. Det blir mysigt att pyssla tillsammans. Igår var jag ner på gallerian, jag behövde nya jeans och nån collagetröja och även skönare snyggbyxa. Jag hittade alla tre. Det är jättebekväma ”kostymbyxor” man kan både klä sig med dem som vardags till en som exempel collagetröja och man kan ha dem som annat exempel till ett snyggt sidenlinne och kavaj. Ska visa er när jag har dem på vid något tillfälle.

I går påskpyntade vi även tösens naglar, det var så gulligt för när vi var på affären så ville hon gärna köpa och måla sina naglar och det sa jag ja till. Insåg sedan när jag betalade att hon valt dyra nagellack (opps), det var så dags då

➤ Påskpysslar ni något?

Varför firar vi påsken egentligen?

Påsken firar vi förknippar mycket med godis, pyssel, påskmat och extra ledigt. Egentligen är påsken en kristen högtid och det är faktiskt det vi ska komma ihåg också tycker jag. Det är trots allt många som är kristna och de vill hedra påsken just för den kristna högtiden också. Skärtorsdag firas i många kyrkor som en mässa. Den förknippas som en glädjande dag med festlig måltid och att Jesus firade med sina vänner. Det är kvällen innan som ⇛ Jesus förråds och bortförs. I många kyrkor dekorerar man även ner altaret från dekoration inför ⇛ långfredagen då för att inte fira nästkommande dag. Varför då då? Jo för det var den dagen som JESUS korsfästes.

➤ Visste ni detta om påsken, och tänker ni på att det är en ganska sorglig högtid då?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Visste du detta om påsken?

 1. Vilken fin färg hon valde =) och till påsk med passar ju så bra =) vad kul att ni påskpyntar det gör inte vi. Vi äter gott och barnen får påskägg men i år ska jag jobba påskafton och dagen efter =)

  Gilla

 2. Mysigt med lite påskpynt. Jag är uppväxt kristen, gått i kristen skola osv så jo, jag visste och visst är det sorgligt. Idag firar jag inte på öht dock.

  Gilla

 3. Kul att påskpynta med Bellis, typiskt det där när man glömmer kolla priset, så står man där i kassan och nästan sätter i halsen, jag gjorde det en gång på Indiska, hade valt ett jättefint linne och när jag skulle betala fick jag en chock, nästan 400 kronor och detta var säkert 10 år sedan så det var verkligen i dyraste laget.
  När jag var nybliven tonåring var allt roligt förbjudet på Långfredagen, ALLT var stängt så det var verkligen en LÅNG fredag, vi fick inte gå till kompisar heller.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.