Påskpyssel och påskmat!

Påsken är så fin och färgglad

Bellis och jag har påskpyntat massor idag, vi satt i flera timmar ”mästerverken” ni ser ovan är dem jag fick till. Bellis gjorde jättefina kreationer hon också. Jag väljer dock att inte visa det färdiga resultatet hon gjort eftersom att detta är min blogg och visst hon säger att jag får lägga ut bilder på henne och så, men jag har valt att minska på innehåll med henne på bloggen av olika anledningar. Påsken är så fin och färgglad och man kan pyssla massa härliga små kreationer, dessa får nu hänga i köksfönstret ett par dagar och Bellis fina pyssel som hon säkert satt med i 3 timmar utan att tröttna sitter nu på kylskåpet. Nu såg jag när jag var ute och gick förut att vi fått en hel del krokusar också, det var små färgglada fält här och var.

Vi kommer äta påskmat en av dagarna nu i påsk, men det räcker känner jag. Bellis älskar julbord och påskmat så vi gör det mycket för henne också. Såklart hon ska få det.

Vad tycker du är godast att äta på påsken?

Ingredienser
1 Gul lök
1 msk Smör
750 g Potatis
100 g Ansjovisfilé
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk Ströbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa gärna över lite ansjovisspad. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.

Receptkälla Klassisk Janssons frestelse

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Påskpyssel och påskmat!

 1. Jag tycker bara att det visar på att du är e. Förståndig mamma som minskar bilder på henne för man vet aldrig med folk även om hon säger att det är ok. Min syster lägger inte ut nått på min systerdotter pgrav de skälen .

  Glad påsk o förlåt för sen kommentar 🐥

  Gillad av 1 person

 2. Vad kul att pyssla lite tillsammans. Kul att Bellis tycker om att pyssla så mycket. Kan sitta i 3 Tim 😃.

  Som vi svenskar kör med. Lagom är bäst 😃😉

  På mitt påskbord ska det vara ägg i olika varianter. Sill, ostar, kex. Påskbordet liknar ju väldigt, väldigt mycket svenskt julbord 😊

  Ha en skön påskhelg❣️

  Gillad av 1 person

 3. Jag har inte gjort ett enda påskpyssel eller påskpynt i år vilket är helt ovanligt, brukar alltid förbereda påsken, men det har varit mycket jobb så jag har inte ens orkat tänka på det. Favoritmat till påsk….jag vet inte utöver ägg så har jag nog ingen relation till specifik påskmat, vi brukar vilja grilla men det beror på vädret

  Gillad av 1 person

 4. Vad roligt att Bellis gillar påskmat! Här gör inte barnen det så tyvärr känns det inte så kul att fixa något speciellt när det bara blir maken och jag som ska äta det, och jag ändå måste fixa något annat till barnen. Älskar Janssons, men det blir det nog inte denna påsken.

  Gillad av 1 person

 5. Det finns inget jag tycker särskilt mycket om faktiskt… på lördag blir det lunch med mina föräldrar, bara enkelt med jansson och ägg tror jag. Hade vi valt själva, så hade det nog blivit sushi eller grillat 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.