En tussilago i 4 veckor

Nu ska jag bli vän med tussilago

YES nu har jag landat och gjort klart uppgiften för denna veckan med skolan och kan då således med gott samvete ta påskledigt ett par dagar med tanke på att Bellis också är ledig torsdag och fredag och även nästa vecka. Jag satt med uppgiften stor del av dagen igår och även på kvällen, gjort klart det sista nu. Det blir lite lurigt att få till, men nästa vecka ska jag lämna in 2 uppgifter, men det brukar gå bra trots att hon är hemma också. Det var så gulligt i morse då vi skulle till skolan och hon sa lite pluttigt att hon hoppades att hennes fröken var tillbaka idag. Hennes fröken har varit sjuk sedan förra veckan och Bellis saknade henne nu , så gulligt så man smäller av.

Nu ska jag ut på 4 veckors APL vecka 15 t.o.m vecka 18 så har pratat med dem också. Man ska gå 40 timmars vecka, det blir ju som ett arbete. Andra APL jag gjort så har jag gått 30 timmar i veckan för att kunna avsätta 2h per dag på studier. Jag kommer att gå samma tider som min handledare också. Hur känns det att man ska ut på APL då?! Jo det är bra, det är så man får in foten i barnomsorgen och förhoppningsvis också så ringer de ut en som vikarie sedan. Jag ska vara på en avdelning som heter Tussilago, det lät fint. Den här förskolan är en central förskola som ligger nära Bellis skola, toppenbra. Jag missa att fråga om det var syskonavdelning eller småbarnsavdelning, det visar sig.

Påsken, det ska vi inte göra något speciellt, vi tar det som det kommer. Vi ska i alla fall ha påskmat en dag, annars blir det inte överdrivet påskigt!

Ni då hur ska ni fira påsken då?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “En tussilago i 4 veckor

 1. Det blir väldigt lugnt här hemma, som påsken brukar vara för oss. Jag är ingen högtidsfirare precis. Däremot kommer jag få träffa Junior som är nere på västkusten över helgen 🥰🤗

  Gilla

 2. Härligt att bli klar med uppgiften, det måste kännas spännande att komma ut på APL efter allt studerande, hoppas verkligen du trivs – Tussilago – det låter som ett bra namn – och igår såg jag hela dikesrenar fulla med tussilago och då blir man sååå glad – det är en liten glädjeblomma – de vittnar mer om vår än tex vintergäck som dyker upp mitt i smällkalla vintern tycker jag.

  Gilla

 3. Jag jobbar påskafton och påskdagen och ob den helgen är ju fin =) men annars ska jag bara vara med familjen och fira påsken med dom med god mat och godis =). Kul att du ska ut på APL och att den ligger nära Bellis skola då slipper du ta dig så långt =)

  Gilla

 4. Då jag läste som vuxen var min praktik heltid, men samtidigt hade vi inga direkta uppgifter att göra från skolan. Hoppas du kommer trivas på fsk iaf

  Gilla

 5. Gött att fått klart många av skoluppgifterna 😊 som tar lite längre tid.
  Mm det var lite kul & gulligt det bellis sa om sin fröken ☺️.
  Kul & spännande att du ska ut på APL. Hoppas att det blir av nu då. Ja, det är en chans sen att bli Tim vikarie där. Så gulligt med namnet Tussilago ☺️. När jag gick på dagis/förskolan så hette min avdelning Kotten ☺️.
  Vi ska åka upp till Kents hemmatrakter över påsken. Så det blir trevligt. Skönt att byta lite miljö för ett par dagar.
  Ta hand om dig!

  Gilla

 6. Påsken är lite mysig, början på våren och i vanliga fall när vi inte har pandemi kyrkan.
  Gillar inte Isabelle att måla ägg i andra påskpyssel?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.