Måste man alltid vara ense om saker?

Halloj på er, eftersom BQ nu jobbar i stan igen så unnade jag mig lite sovmorgon idag och BQ körde tösen till skolan så nu dricker jag gott te och ska sedan sjunka in i studierna några timmar. Det är dags för lunch sedan och sedan några timmars studier igen sedan. Ska skriva klart uppgiften om pedagogens historik. Idag känner jag av pollen mer och det kliar och sticker i näsan, samt jag nyser. Jag inväntar bara ett telefonsomtal som ska ringa strax så jag kan få det avklarat, känner jag vill ha rätt fokus sedan.

Måste man alltid vara ense om saker?

Jag kom och tänka på en grej och vill förtydliga nu att detta handlar inte om BQ och mig nu utan en ren nyfiken tanke. När det gäller ens partner och beslut man ska ta, bestämmer ni dem alltid tillsammans? Om det är något som hänt, något som måste åtgärdas eller något som gäller exempelvis barnen, rådfrågar ni då alltid med varandra? När du vet att magkänslan är nästan 100% säker (helt säker kan man aldrig vara) och du känner att det här beslutet är korrekt och så måste vi säga eller göra?` Så kommer din partner hem efter jobbet, ni pratar om detta och hen är helt oense med dig?! Du känner fortsatt att du har rätt och försöker strida för din sak och partnern ger sig inte. Ger du vika då? Vem har rätt, har ingen det? och finns det ett bästa alternativ när man inte är ense? Både kanske är lika tvärsäkra att man har rätt.

När det gäller mig själv så bestämmer jag det helt själv och så är det nog för oss flesta. När det gäller ens barn måste man ju såklart vara så eniga det går och prata om det tillsammans. I bland kanske man får övertala den andra just för att man vet att detta blir bäst och kan man inte komma sans så får man ju rådfråga någon utomstående. När det gäller ekonomi som kan drabba både måste man ju såklart vara eniga om hur man löser det och att man inte köper något för stora summor utan att rådfråga med den andra partnern. I många fall ska ju barnen också få säga hur de tycker i vissa familjesammanhang eller om vi ska göra något. Det är ju dock föräldrarna som bestämmer när det gäller ekonomiska utgifter.

För att vara ense måste man veta vad man är oense om

Men en sak är säker för att vara ense om något så måste ju båda vara på det klara vad man är oense om inte sant? Det är ju viktigt att man faktiskt tänker på det. Tänk en händelse där jag säger att jag vill anmäla Bellis på en sommarskola och så får jag ett svar – Ja det kan hon väl få? Skulle ni se det som att ni är ense då? Eller att du vill åka till Grekland på semestern men partnern bokar en vecka i svärföräldrarnas stuga för ni ska spara in pengar eftersom vi måste skaffa nya vinterdäck till vintern, samt fler grejer till bilen som behövs. Var ni överens då?, vem tänker rätt?

BQ och jag är i stort satt alltid ense om saker men vi tycker inte alltid likadant och då är vi eniga om att vi kommer inte tycka lika i detta för vi har inte samma åsikt just om det. Vi tycker inte alltid lika om lösningen eller ärendet det gäller och får vi helt enkelt kompromissa. BQ kan man behöva motbevisa eller argumentera med ibland för att han ska se varför det jag säger är rätt, lite krävande ibland men vi brukar hitta bra slutresultat.

Hur känner ni i denna frågan? När är rätt väg att mötas och kan man få vara helt oense och tillsammans ändå bestämma vems val man ska välja?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Måste man alltid vara ense om saker?

 1. Jag lever efter ”Vi kan vara ense om att vi är oense” om vissa saker. Det som är rätt för mig behöver inte vara rätt för den andra. Sen finns det såklart vissa saker man behöver vara ense om såklart. Men olika åsikter har man rätt att få ha

  Gilla

 2. Det var en riktigt bra fråga. Här hemma har vi ju en 2 kulturell familj och vi har många skillnader och visa är helt tvärtom. Så vi har haft både bråk och tjafs om olika saker som vi tyckt olika om. Men när det blir så, så pratar vi igenom det helt. Låter båda säga sitt och diskuterar kring hur vi hittar en balans. Inte varje gång vi gör det. Men i vårat fall så är det ingen som behöver ge sig utan vi enas att vi tycker/gör olika och låter var dera göra det. För vi är en enad front men en enad front har även sitt vänster och höger 😉
  Tack för tanke ställaren!!!

  Gilla

 3. Ma behöver inte vara överens om allt, de stora viktiga sakerna får man diskutera sej fram till.
  När jag var gift hade vi ungefär samma åsikter om det som rörde oss som familj.

  Gilla

 4. Man behöver absolut inte vara överens om allt.
  Det viktiga är nog att man kan komma fram till något som ändå känns ok för båda om det gäller att ta stora beslut. När det gäller barnen är det viktigt att ta beslut som gynnar dem, då menar jag inte att de ska få precis som de vill.
  VI har ganska stora barn och just när det handlar om semester kan det vara kul om de få vara med och tycka vad som ska göras. Allt beroende på vad man har råd med såklart, annars vill de alltid på all inclusive utomlands 😉

  Gilla

 5. Man kan väl aldrig vara helt överens om allt? Är man det tror jag någon alltid viker sig. Men precis som Marlene skriver får man välja sina strider. Måste alltid min vilja vara den som gäller? Är det viktigt för mig att strida om det?

  Gilla

 6. Jag lever efter devisen ”Pick your fights”. Jag väljer ut det som är värt min energi att bråka om, allt annat passerar bara. Det mesta är inte värt energin och mina man och jag har faktiskt aldrig bråkat, vi tycker inte lika om allt – men har inte tyckt att något varit värt att bråka om under våra 14 år tillsammans.

  Gilla

 7. Så skönt med lite sov morgon i lugn & ro 😊
  Inget kul med pollen. Hoppas att du kan lindra det med hjälp av medicin.

  Ja, jag rådfrågar min sambo Kent om saker. Även om jag känner mig rett säker på min åsikt om saken. Men jag får med motbevisa ofta. Å det tar på krafterna & energin.

  Om jag hade ett barn som vill gå på dag koll på sommaren å jag fråga Kent om hen får det. Å han svara ”ja, det kan väl hen få”. Då anser jag att vi är överens 😊.

  Men om jag vill resa till Gotland & Kent bara vill va hemma. Därför att vi behöver göra det här i höst som kostar pengar. Då hade jag nog gett mig. För det är inte alltid jag tänker ett steg längre 😊.

  Jag & Kent har olika åsikter & bestämmelser ibland. Men det funkar bra ändå. Vi kommer oftast överens 😊.
  Ibland tänker vi lika när vi ska bestämma något. Å ibland hänger jag bara med 😊

  Gillad av 1 person

 8. Jag och min man är inte ense om allting men vi har en kulturkrock mellan oss som vi håller på att se hur vi ska göra för att kunna samarbeta i vissa saker och jag tycker att det är bra vi inte är ense i allt

  Gillad av 1 person

 9. Fy vad jobbigt att du känner av pollen. Hoppas att det går bra med studierna ändå. Nej, jag tycker inte att man alltid måste vara ense men då får man hitta sätt att kompromissa tänker jag.

  Gillad av 1 person

 10. Min man och jag har båda starka åsikter och är inte alltid överens från början om saker. Vi kan tycka olika, men det viktigaste tror jag är att man är lyhörd och kan lyssna in varandra. Om han tycker A och jag tycker B så måste vi ju lyssna på varför den andra tycker si eller så och då är det oftast någon som ändrar sig. Inte alltid han och inte alltid jag, vi kompromissar båda två. Och ibland handlar det ju inte ens om att kompromissa utan att man kanske inte sett saken ur samma synvinkel. Men jag skulle helt klart bli besviken om jag blir ”överkörd” och om vi hade bestämt oss för att spara pengar tex och maken sedan kommit hem och hade köpt en resa eller något annat dyrt. Det handlar ju om kommunikation och att båda är överens om att ha samma mål.

  Gillad av 1 person

 11. Glömde …. du skriver att man kan få övertyga den andre om att man själv har rätt… det kan ju partnern tycka med fast motsatt då förstås… Inte säkert man har rätt för att man tycker det själv o då är det viktigt att kunna kommunicera och kompromissa fram något som passar båda

  Blev långt det här 🙂
  Kram o ha en bra dag

  Gillad av 1 person

 12. Vad härligt att du fick sovmorgon så himla välbehövligt i bland 🙂 Jag tycker inte att man måste vara ense om allt hela tiden faktiskt 😀

  Gillad av 1 person

 13. Så klart man diskuterar och kommer fram till något som båda tycket känns bra då det rör familjen….
  Förstår dig som att barn ska få vara med och bestämma även i frågor som rör ekonomin… det anser jag är upp till föräldrarna. Barn kan vilja åka till Grekland tex men det finns inte resurser till det… nej det tycker jag är föräldrarna som ska enas om i de frågorna och även andra saker är föräldrarnas sak att bestämma i..
  Så klart kan barn vara med o bestämma i vissa andra frågor men vissa saker är föräldrarnas sak att sköta som de vuxna…
  Hoppas du förstår hur jag menar…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.