DIY påskpiff och bön- och majsburgare

DIY påskbiff och bön- och majsburgare

Bellis och jag var som sagt till handelsträdgården idag och till hennes lycka fanns det tre katter där att klappa och de är ju så vana med folk, så de hade ju ingenting emot det. Den katten hon sitter bredvid där, den hoppade upp på kassadisken då vi skulle betala och började nosa på mitt trollhassel, fniss. Sicken gosis måste jag säga. Denna gången hade de inte de tunnare trollhasselkvistarna utan dessa på större grenar. Jag valde då att ta en större gren och så fäste jag upp den med snören i vår gardinstång i vardagsrummet. Efter det satte jag sedan dit påskfjädrar.

Till kvällsmat idag gjorde vi bön- och majsburgare med avokadokräm till. Det var verkligen superdupergott och vet ni Bellis hon ÄLSKADE maten

Ingredienser 4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja


Burgare
1/2 rödlök
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
2 ägg
1/2 dl solroskärnor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ströbröd
150 g majskorn
2 msk olja

Avokadokräm
2 avokador
1 krm cayennepeppar
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 lime

Sallad
1/2 rödlök
2 tomater
1 kruka krispsallad

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt. Potatis: Skiva eller klyfta potatisen och blanda med olja, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter. Burgare: Skala och hacka löken. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa lök, bönor, ägg, solroskärnor, kryddor och ströbröd. Låt majsen rinna av och vänd ner den i bönröran. Avokadokräm: Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur avokadoköttet och blanda med cayennepeppar och gräddfil. Smaka av med pressad vitlök, salt, peppar och limesaft. Sallad: Skala löken, skiva den och tomaterna. Plocka salladen i bitar. Burgare: Stek 8 burgare (för 4 port) av bönröran i oljan i en stekpanna. / Servera burgarna med avokadokräm, potatis och sallad

/Receptkälla – Bön- och majsburgare med avokadokräm

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “DIY påskpiff och bön- och majsburgare

 1. Trevligt att gå på en handelsträdgård. Vilken tur Bellis hade som fick gossa med katter 😊. Kul att du hittade lite grejer.
  Det blev ju jättefint i din gardinstång 😃. Såg i inlägget efter här.

  Maten ser jättegod ut. Den skulle jag göra utan bönor dock 😄.

  Gillad av 1 person

 2. Så fint ni har det!

  Nu ska jag vara dryg (för jag har precis lärt mig detta) det är faktiskt ingen trollhassel utan ormhassel. Faran med att titta på Nyhetsmorgon är att man får lära sig saker så man kan dryga sig sen. Haha

  Burgaren hade inte gått hem här hemma. Ja jag hade nog gillat de men inte resten av familjen tyvärr.

  Gillad av 1 person

 3. Så fint med trollhasseln, och påhittigt.
  Biffarna lät goda, jag har alltid bönor hemma och försöker ju äta vegetariskt emellanåt så jag ska prova dessa nån dag.

  Gillad av 1 person

 4. Middagen lät riktigt god och vad kul när barnen äter trots att man gör nåt annorlunda. Biffarna måste jag testa för det är bra att få in lite vegetariskt på menyn ibland 😀

  Gillad av 1 person

 5. Vad fint ni har pyntat hemma nu till påsken. Katten ni träffade ser verkligen söt ut när den ligger brevid Bellis. Vilken god middag ni åt ikväll. Här blev det rester från igår som också var gott 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.