Kyckling med krämig risoni och rostad broccoli

Ingredienser 4 portioner
Risoni
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
4 dl risonipasta
1 kruka basilika
250 g tomatmix
250 g mascarpone
1/2 dl mjölk
Kyckling
250 g broccoli
2 msk olja
4 minutfiléer av kyckling
1 tsk timjan och salt och peppar

Gör så här: Tina kycklingen (om fryst används). Risoni: Koka upp vatten enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärningen. Koka risonin 11 minuter. Kyckling: Ansa och skär broccolin i bitar, rosta den i hälften av oljan i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna i resten av oljan i pannan och krydda med timjan, salt och peppar. Stek ca 5 minuter och vänd då och då. Hacka basilikan och skär tomaterna i halvor. Häll av vattnet från risonin i en sil. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och värm mascarpone och mjölk. Rör ner risoni, basilika och tomater. Smaka av med salt och peppar.
Servera risonin med kyckling och broccoli

Receptkälla – Kyckling med krämig risoni och rostad broccoli

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Kyckling med krämig risoni och rostad broccoli

  1. åh vad roligt med lite inspirerande recept 🙂 den här rätten låt verkligen super god ska testa göra den här hemma någon dag 🙂

    Gilla

  2. Mm, det låter verkligen gott. Skulle gärna testa att beställa hem matkasse. Om inte annat för att få lite inspiration. Det blir så mycket samma saker hela tiden.

    Gilla

  3. Men så gott. Risoni tror jag aldrig jag smakat. Det blev kyckling hemma hos oss också igår, men vi tog potatisgratäng. Dottern med familj bjöd in sig på middag här igår-

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s