Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Ingredienser

4port ris

Ragu

1gul lök

2vitlöksklyftor

1/2fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 150 g)

ca 500 gblandfärs

1 msktomatpuré

1 mskolja

2 1/2 dl rött matlagningsvin

1burk körsbärstomater (à 400 g)

Salt-peppar

150 gharicot vert

65 gmâchesallad

Gör så här Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Ragu: Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen. Fräs lök, vitlök, fänkål, färs och tomatpuré i oljan i en gryta. Tillsätt vinet och koka upp. Rör ner tomaterna och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Använd gärna någon krydda med lite sting i också då kokningen suger i sig så det blir lite för mild smak. Koka bönorna ca 4 minuter.

Servera ragun med ris, haricots verts och sallad

Receptkälla ⇛ Mustig ragu med fänkål och haricots verts

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Mustig ragu med fänkål och haricots verts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.