Hyra stuga Öland

Bilder från stugan och mittenbilden är min egna privata.

Hyra stuga på Öland

Vi har nu bokat stuga för sommaren efter mycket om och men och letande så fann vi en härlig stuga i ⇛Ekerum på Öland. Ekerum ligger verkligen mitt på Öland så vi har då således lika långt åt alla håll när vi vill åka på utflykter. Vi är sent ute detta året med att boka stuga, nu är bara de stugor i sämre skick kvar och även de som är svindyra, i alla fall om man kollar på de sidor vi kollat på. Då valde jag bort att leta stuga på de sidorna med bokningsbara stuguthyrningar och gick till google och sökte på ”hyra stuga Öland” och då kom direkt sidan upp som vi önskat hitta och vi fann då där superfräscha stugorna. Synd man inte gjorde det från början istället. Det känns ju så löjligt självklart nu när man så snabbt hittade det. Vi snöade för mycket in oss på sidor som stugnet, stugknuten och dem istället. Vi hittade sidan ⇛ hyra stuga Öland och där hade de fler olika alternativ på stugor. Fräscha och moderna stugor till bra pris. Stugan vi ska bo i är mer nyrustad, samt den är anpassad efter antal bäddar vi behöver då således. Stugan ligger på ägarens tomt, men de hade inte semesterperiod då vi är där så det är ingen hemma om dagarna som han så. Samt vår stuga är vinklad även åt ett annat håll. Vi har bott så förut att man delar trädgård med ägaren. De brukar vara duktiga att hålla sig undan så man ser dem aldrig faktiskt. Är också en trygghet kan jag tycka att om något skulle hända så finns de där. Förra året då vi bodde på Gotland då var det i ett stuguthyrningsområde, det var 5 familjer med oss som bodde runt om oss. Man störde sig inte på det för var och en håller sig till sin sfär och till sitt. Man är heller inte ute och äter eller gör aktiviteter precis samtidigt heller. Det man gjorde var väl att man sa hej på sin höjd då man korsade varandras stuga om man skulle göra något. När man solar och sådär så åker man ju i regel alltid iväg och gör det. Så ja trädgården där är man mest på kvällen om man tar ett glas vin ute eller de gånger man äter ute.

Vi har redan kikat ut fler platser vi kan tänka oss att besöka och för att coronaanpassa vistelsen så finns det mer att göra än de vanliga utflyktsmålen. Mannen jag pratade med berättade om fler trevliga platser man kan besöka. Jag vet ju om en hel del också vi kan besöka och se eftersom jag varit mycket på Öland som barn och tonåring. Känns jätteskönt att ha det här klart nu och ska bli härligt att semestra i mina hemtrakter igen. Förra året ena ön och i år den andra. Ser fram att andas in havsluft och kust igen, samt även gå loss med kameran och införa semesterlivet för en vecka där. Vi hade även lite tur för alla andra veckor och resterande stugor är uppbokade resten av sommaren. I alla fall uppfattade jag det så på mannen jag pratade med, så ibland ska man ha tur också.

Mannen tipsade som sagt om många ställen och dem får bli en cliffhanger till sommaren och vi är där så får ni helt enkelt följa med oss på resan. Jag lovar det kommer bli många foton, och det kommer bli härliga vyer och stunder att visa. Bara vädret är med oss kan man åka runt på massor av ställen.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

40 reaktioner till “Hyra stuga Öland

 1. Jag har inte varit på Öland på många år! Blev sugen på att åka dit när jag läste alla Marlenes tips tidigare i vintras. Skulle kunna tänka mig att åka dit på försommarn innan turismen riktigt dragit igång – men önskar så klart fint väder ändå, haha! Hoppas ni får en fin vecka!

  Gilla

 2. Det beror ju på vad man gör? Bor man i en stuga för sig själva och man åker på utflykter för sig själva som inte är på de stora ställena. Exempelvis söka rätt på en lekpark, se sig om i omgivningarna, det är ju samma sak som en dagsutflykt du menar. Såklart ska man inte besöka stora ställena.

  Gilla

 3. Va härligt ATG ni ska till Öland har intd vart där på jätte länge. De där me bor de spelar verkligen roll när man reser kul att ni hittade något bra 👍

  Gilla

 4. Öland är vackert, men det är länge sedan jag var där nu. Vi har också bott så där, i en stuga på ägarens tomt, helt perfekt tyckte jag. Och jag undviker också de klassisak sidorna som stugnet etc. Brukar hitta jättebra stugor som hyrs ut privat ….

  Gilla

 5. Men gud så härligt att få åka bort så där 😀 Jag har bott i stiga på Öland de va hur mysigt som helst – på sommaren blir de lite extra mysigt också 🙂 Ni kommer få de fantastiskt de vet jag

  Gilla

 6. Vad härligt att ni hittade en så bra stuga. Om man kan tänka sig att hyra privat finns det en hel del godbitar att hitta. Vi ska åka till Gotland i sommar, som vi längtar. Vi brukar hyra lägenhet, det tycker jag är bra. Ser fram mot att få följa med på alla era upplevelser här i bloggen.

  Gilla

 7. Öland är så så så vackert på sommaren och jag sakna Öland verkligen. Kul att ni har bokat stuga där nere 😊..

  Gilla

 8. Öland är verkligen superfint på somrarna! Jag var mycket där när jag pluggade under några i Kalmar, det var lätt att bara ta sig över bron och åka till olika utflyktsmål.

  Gilla

 9. Så härligt att ni har hittat en stuga som ni kommer hyra i sommar. Jag kan förstå att det känns tryggare att hyra av en privatperson än dom stora sidorna. Jag har ännu inga planer på vad semestern kommer innehålla

  Gilla

 10. Så bra att ni hittade en stuga som passade er för det brukar inte vara det lättaste under högsäsong. Öland är verkligen fint och lagom stort för att hinna se mycket.

  Gilla

  1. Ja det är fint och det går göra det bra coronaanpassat också, man undviker det som är folksamlingar på. Vi var på Gotland i somras, och vi lyckades bra då, Det som var svårt var i Visby

   Gilla

 11. Härligt! Vi skulle åka ner nu i påsk, men sonen ska opereras så det får vänta. Vi hyrde ut vårt hus förr om åren, men har inte gjort det på ett tag – nu kanske det blir aktuellt igen när mina föräldrar är för dåliga för att åka dit. Det finns hur mycket sm helst att både se och göra, jag har skrivit en del om det 🙂

  Gilla

 12. Vad roligt för er att få åka till Öland, det är ju en sån vacker plats. Du skrev flera fina guider om Gotland förra året, så jag kan tänka mig att du redan nu har planer på att skriva om årets upplevelser. Tycker själv att öarna är så himla spännande platser, särskilt med tanke på deras historiska sevärdheter. Och så kombinerat med naturupplevelserna (!). Någon sevärdhet du längtar extra mycket efter?

  Gilla

  1. Näe vi har inget planerat så, vi tar dag för dag då vi är där tror jag just för att coronaanpassa resan. Samt vädret också. Jag vet dock en plats som det är massa stenar på vid vattnet, det är så vackert där, Jag var där när jag var liten, dit har jag tänkt vi ska åka. Det är på Norra Öland

   Gilla

 13. Så skönt att iaf en vecka klar vad ni ska göra då under semestern.
  Öland är jättefint! 😃. Jag har varit där 2 gånger. Vi hade kanon väder båda gångerna. Ja, det finns mer å göra än vad man tror 😊.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s