Hon måste få cred för sin fantasi

Hon måste få lite cred för sin fantasi

Igår så kikade jag ut en ny serie som vi tänkte börja kika på jag och BQ eftersom älskade Tunna Blå Linjen har slutat nu. Då insåg jag att vi hittade inte fjärrkontrollen som styr vår smart-tv och alla apparna. Bellis är verkligen fantasifull och gömmer ofta grejer för oss till vårt förtret såklart då det är drygt att gå leta. Alla dessa gånger också så spelar hon med jättebra och blir nästan sur för hon känner att vi beskyller henne för att ha tagit det som är borta. Varje gång är det hon, men hon erkänner det aldrig. Jag frågade då henne igen och såg då att hon flinade supersnabbt. Jag sa då att nu kan du inte titta på Netflix och Viaplay längre och dina favoriter. Inte ens det övertalade henne att berätta så just i det skedet så sa BQ att det är nog inte hon då. Jag köpte det inte utan förstod att det var hon eftersom jag vänt upp och ner på hela soffan, lyst med ficklampa i alla vrår, kollat i hallen i alla skor och jackor. I våra sängar, köksskåpen, ugnen, frysen, tvättmaskinen osv. Jag tror att hon visade oss fingret där faktiskt och när vi inte såg gick hon och tog den där hon gömt och gömde om den efterhand. Jag sa flera gånger att hon skulle berätta var den var. Hon var smart och berättade inte. Vid ett tillfälle igår när hon varit i sitt rum flinade hon igen lite och då vart jag faktiskt arg och sa att hon skulle berätta.

Det finns en gräns sedan orkar man inte leta mer

Näee det gick inte så efter ett par timmars letande så gav vi då upp. Jag vart nästan så jag ville börja gråta. Inte för fjärkontrollens skull utan för att hon hade sådant pokerface och betedee sig sådär och inte ville berätta. Vi bestämde oss för att beställa en ny och då började nästa äventyr att dra fram tv och tv-bänk och börja leta serienummer och tv-modell för att kunna köpa rätt. Vi tror att vi har beställt rätt för den såg identisk ut, just vår tv-modell stod dock inte med. Den är i alla fall identisk och det står att den stöder 3D Smart-tv HD, en universalkontroll.

På kvällarna tar jag alltid fram kläderna Bellis ska ha dagen efter både innekläder och ytterkläder och lägger dem i hallen. I morse ville hon inte ha den mössan jag tagit fram och ville byta. Det var såklart ok, hon får byta om hon vill. Vet ni då vad som var i lådan? Fjärrkontrollen, den låg i den lådan jag tog fram mössa och vantar ifrån kvällen innan och i de lådor som vi kollat i går minst 10 ggr då fanns det absolut inte där. Samt den lång längst fram hur tydligt som helst. Därför är det tydligt att vi har en liten busa här hemma som tycker detta har blivit en jätterolig lek. Samt att jag vet att den inte låg där igår för jag kollade de korgarna massor av gånger och tömde ut innehåll på golvet framför mig. När man tömmer hade man hört att fjärrkontrollen hade åkt ut på golvet. Jag la dessutom tillbaka grejerna var för sig.

Detta är inte ok och måste sluta

Därför när hon flinade andra gången så hade jag rätt magkänsla att hon hämtat dosan från sitt rum och lagt den där i. Synd jag inte kollade i lådorna igen då för då hade vi sparat in pengar och ej köpt ny dosa, men vid det laget hade både BQ och jag kollat i lådorna flera gånger så dem var redan borträknade. Detta är inte OK för hon gömmer våra mobiler, nycklar och sådant med. Samt hon är stenhård hon reagerar inte på att vi blir bestämda och hon erkänner det inte. Jag har hittat min mobil under vår säng, mellan våra madrasse, under soffan, i skor, i lådor under golvlyktor, under byråer osv. Nedanför på gräset där hon kastat ner från balkongen (som tur var har hon inte gjort det med våra mobiler) har vi hittat grejer med. Flesta gånger har man ju ljud på mobilen så man kan ringa från den andras telefon eller hennes och lyssna sig till den. Tipsa oss gärna hur vi ska bemöta detta för det är inte roligt. Samt det är ingen lek att gå se sin mamma och pappa gå leta. I går var det ju t.o.m extremt eftersom vi fick leta så länge och vända upp och ner på soffan sängar och ta bort madrasser, dynor m,m. Jag har tänkt i de banor att jag ska gömma hennes älskade gosedjur som hon verkligen tokälskar, som hon måste ha i sängen varje natt. Dock har jag inte gjort det än för det känna så elakt. Kanske är det som måste till nu för att detta ska sluta?!

Hur ska man bete sig då hon vägrar berätta? Samt hur ska man bete sig då hon faktiskt inte har problem med att gå se sin mamma och pappa och leta?. Dessutom hjälper hon ju inte till själv. Det är ju klart det hon vet ju vart de ligger. Att bli arg hjälper ej, att börja gråta hjälper ej, att straffa hjälper ej hon berättar INTE. Igår sa jag t.o.m att om hon inte berättade skulle hon inte få göra vissa saker hon vill i sommar. För är man inte snäll får man inte det. Nej det hjälpte inte heller.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “Hon måste få cred för sin fantasi

 1. Tycker Sandras tips om att involvera Bellis i letandet var superbra, men att gömma hennes gosedjur eller mobil är kanske också en ide´ när hon frågar efter det så kan ni ju svara att de n nog håller era saker sällskap och att hon kan gå och titta efter där.
  När min yngsta inte hjälpte till att städa upp sina saker tröttnade jag på att tjata och till slut sa att jag skulle slänga allt som låg på golvet, sen la jag det i en sopsäck och gömde i förrådet ett par dagar. Han bråkade och grät så klart men jag stod emot. Minns inte hur gammal han var, men runt 8-10.

  Gilla

 2. Fantasin är det inget fel på. Förstår att det är jobbigt och att leta på det viset gör en galen. Jag har tyvärr inga tips att ge dig. Just det har vi inte varit med om här , men jag lovar att massor av andra hyss har de roat sig med. Gömma hennes saker tycker jag låter som en bra grej, då får hon känna själv hur det känns.

  Gilla

 3. Det är alltid svårt hur en ska göra och agera. Har ni provat att bara ignorera att något är borta för då får hon ingen uppmärksamhet och istället vara superpositiva och berömmande på det som hon gör och säger bra. Det är bara en tanke, alltid svårt mitt i en situation.

  Gilla

 4. Ojdå! Men jag håller med dig, vilken fantasi och finurlighet i det hela. Får väl medge att jag själv hade blivit förtvivlad, hade nog trott att JAG hade förlagt prylen. Har en ganska virrig hjärna och inte alltid full koll på var jag lägger sakerna. Vilken fin idé att involvera Bellis i letandet, som en annan tipsar om. Många kloka tankar där. 💖

  Gilla

 5. Det kan ju vara kul en stund att leta efter en gömd pryl, men det kan ju också vara nödvändigt att ha den där mobilen, tex om det händer en olycka. En fjärrkontroll är givetvis lika farlig, men det är ju själva grejen, att hon inte berättar var hon gömt grejen. Och att kasta ut saker från balkongen är ju dåligt på många sätt.. Tyvärr hade jag nog gömt något för henne och sett till att det blev konsekvenser när hon inte berättar var hon gömt saker. Det låter hårt, men hon måste ju lära sig att det inte är ok.

  Gilla

 6. Men gud så jobbigt, Levi har inte gjort något sådant faktiskt. Inte vad jag vet. 🤔 Oftast är det hans far som lägger någonstans och glömmer var det ligger 😂 du får gömma kontrollen från henne istället 😋

  Gilla

 7. Jag är lite nyfiken på hur du tänker kring integritet vad gäller din dotter och det hon hittar på? Har funderat på det bra länge. Jag skriver tex inte alls mycket om mina barn längre då de inte vill. (Senaste inlägget jag skrev frågade jag om det var okej:) Det är så mycket åsikter kring om man ska skriva/lägga ut bilder om barnen eller inte.

  Angående det du skriver om hennes idéer med att gömma grejer så har jag inga bra förslag. Just det hysset har jag inte haft med mina barn.

  Gilla

  1. ja hon tycker om att vara med på bilder, hon säger då och då, den kan du ha till bloggen mamma. Samt jag skriver inte om det mest privata. Men håller med dig, man ska nog tänka mer och mer så, det är sant. Speciellt nu då hon går i skolan också.,

   Gilla

 8. Det låter lite som att det är att få er att leta som sporrar henne till att göra så här.

  Så jag skulle säga att antinge göra tvärtom. Alltså när ni upptäckt att något är borta och frågat henne och hon säger att hon inte vet vart ”den” tagit vägen. Säg då bara högt och tydligt: ok då är den borta. Och sen så gör ni något helt annat än just att leta. Visa inte att ni vill ha/behöver ha saken som är borta. Då kommer hon inte att finns erat letande lika roligt.

  Annars så är nästa tips att involvera henne i letandet utan att hon vet om det själv. Börja med att fråga henne (ex) om du var en fjärrkontroll skulle du ha gått och lagt dig, lågt eller mittemellan? (Visa med handen vart högt, lågt och mittemellan). Fortsätt att ställa ledande frågor som tex: kan det vara varm nära här i lådan eller är det kallt som Nordpolen?

  Att ha tålamod till att vända på det är inte lätt men är en metod att styra om ett beteende utan att det blir en tråkig situation.

  Jag hoppas att ni hittar en metod som funkar bra för er alla så att saker och ting slutar att försvinna tit som tät.

  Gilla

 9. Jag har en här hemma som gömmer saker att man blir tokig men han flinar inte åt oss han blir arg när vi säger åt honom och han drar inte en min. Dock kastar han inte ut från balkongen.
  Förstår hur ni har det och man blir galen

  Gilla

 10. Får erkänna att jag hade blivit arg för längesen… 😂
  Nä, men prata allvar med henne,säg att det är inget som helst roligt med det hon gör, att mamma och pappa har tröttnat och framförallt… var konsekvent, säg inte bara att nu blir det inget Netflix utan håll det med.. visa att du menar allvar.

  Gilla

  1. Ja jag har blivit arg eller vi har blivit arga massor av ggr, men då blir det åt det hållet att hon brukar tillbaka. Idag hade hon sagt på fritis att hon var ledsen för något i helgen, men sa ej vad. Fröknarna hade inte pressat henne att svara. Det var ju såklart för detta att hon hade dåligt samvete. Idag när hon kom hem efter skolan visade jag tv-dosan och sa – Tycker du att det här var roligt? Så frågade jag vart hon gömt den från början. Hon vägrade svara först sedan ångrade hon sig och sa att det var hon och skämdes. Jag sa då att det är inte ok. Det kommer hända fler ggr förmodligen och då kommer vi gömma hennes älskling tills hon säger vart hon gömt grejerna, kanske hon lär sig något. Vi har testat massa metoder och hon har övertaget alla ggr, men nu tänker jag spela samma spel tillbaka eller vad man ska säga, det lät hårt men ja du förstår

   Gilla

 11. Ja det där är svårt att analysera om hur man ska göra för att hon ska sluta med detta gumman – kan ärligt talat inte svara på det?! Kanske säga att om hon inte berättar vad den saken hon gömt är så drar ni in lördagsgodiset eller hon får inte gå ut o leka – ta bort de hon själv älskar o vill ha?! Att liksom kompromissa lite

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.