Vill du förmedla lust, renhet eller tacksamhet?

Här kunde man stå en stund och njuta från balkongen

Vill du förmedla lust, renhet eller tacksamhet?

Jag köpte med gula rosor idag för de var så härlig sprakande färg på dem, samt att Bellis älskar GULT. För mig dock var inte ⇛ rosornas budskap vänskap när jag köpte dem utan för mig var det vackra färgstarka blommor. Jag köpte även den här fina chokladen som BQ och jag ska mumsa på ikväll till god dryck . Vet ni vad rosornas färg representerar för budskap? Vilket budskap vill du förmedla då du ger bort rosor till någon? Det förutsätter ju att både du och dem du ger rosorna till vet om budskapet. Jag tänkte köpa orange rosor först idag för de var så färgstarka rosor det med. Hade då BQ vetat om att de ger budskapet LUST så blir man väl som partner extra glad. Om man vill vara rikigt kärleksfull så skulle man ju blanda röda och orange rosor för att vara extra romantisk.

Vad betyder rosornas färg?

Röda rosor = Kärlek

Gul rosor = Vänskap.

Rosa rosor = Tacksamhet

Orange ros = Representerar lust

Aprikos ros = Visa uppskattning.

Vita rosor = Renhet

Drömmen som florist fick ställas in

Ni som är pollenallergiska som mig, är ni allergiska mot de flesta blommor? Jag ansökte ju till floristskola för några år sedan och kom in och fick sponsrad utbildning av kommun. Jag fick tyvärr då avstå utbildningen för jag är så allergisk och under pollensäsongen är ju allt så mycket värre. När jag sökte tänkte jag att ässcch jag testar, men ja när jag sedan kom till insikt så förstod jag ju att det ej skulle gå. Det är också svårt att slå sig fram som florist har jag också förstått. Man måste nischa sig och starta eget om man ska lyckas ha en fungerande verksamhet. Likaså när alla julgrupper kommer då blir det kaos i min näsa och mitt huvud. Tänk så orättvist att det ska behöva vara så. Jag kan inte ens gå in i en livsmedelsbutik och gå för nära julblommorna för då börjar jag få huvudvärk och nysa. Blommor jag tål är i alla fall rosor, tulpaner och orchideer samt enbart gröna krukväxter.

Om du skulle ge bort rosor till någon, vilken färg skulle du välja och varför? Välj gärna bort att säga röd, för det är ju ganska bestämt att det är till ens partner

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

20 reaktioner till “Vill du förmedla lust, renhet eller tacksamhet?

 1. Det måste ha varit tråkigt att du fick ställa in planerna på att bli florist för allergin. Vad roligt att få veta vad budskapen på rosorna. Jag skulle ge rosa rosor till min mamma

  Gilla

 2. Va trist att du fick ställa in den utbildningen. Pollen allergi är Inge kul och setter många käppar i hjulet tyvärr.
  Vilken fin ros. Hade inte en aning om de budskapen. Ska lägga dem på minet så jag inte ger fel budskap 😉

  Ha en jätte fin helg!!!

  Gilla

 3. Jag hade inte en enda aning om att rosorrn hade olika benen i gar på grund färgerna så intressant att veta 😀 jag brukar oftast köppa röda rosor

  Gilla

 4. Hade ingen aning att de olika färgerna på rosorna hade olika budskap. Skulle jag ha vetat då hade jag nog gett varsin rosa ros till mina hästlärare när jag tog studenten. Älskar rosor själv.

  Gilla

 5. Det är svårt att välja om man ska utgå från vad färgerna betyder….nej jag väljer efter färg jag tycker om just när jag köper dem….beroende på vilket humör jag är på och vad mottagande person gillar för färg. Sen älskar jag ju rosor – och särskilt vita rosor

  Gilla

 6. Ärligt så hade inte jag en aning om Rosor & deras färg med olika budskap. Så tack 🙏🏻 för att jag fick lära mig något nytt idag av dig ☺️.
  Jag köper inte ofta rosor 🌹. Köper jag det. Så köper jag rosor till en vän & då blir det Gula & Rosa Rosor 🌹.
  Alltid är det något som stoppar en när man gärna vill göra något. Så synd för dig att drömmen om att bli florist gick inte hela vägen 🤗❤️
  Det är ju bra att du tål rosor 🌹, tulpaner 🌷 & orkidéer 🤗

  Gilla

 7. själv föredrar jag vita och ljusrosa rosor tycker dem e finast,Hört att gula rosor även ska betyda att om man får det från sin partner har han varit otrogen haha gammal skröna säkert, kram

  Gilla

  1. Jag brukar också vilja ha vita eller ljusrosa eller gammelrosa just för jag tycker det ger snyggast touch i hemmet. Samt haha ja jag har nog ocksåp hört det nu när du säger det, Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.