Ugnsbakad torsk med ansjovissås

Ingredienser

4 portioner

900 gfast potatis

Torsk

ca 600 gtorskfilé

Salt och peppar

Sås

1burk ansjovisfiléer (à 100 g)

1ask färsk dill (à 20 g)

2 dlcrème fraiche

150 g salladsärtor

1citron

2 hjärtsalladshuvuden

Gör så här

Tina torsken om fryst används. Sätt ugnen på 175°C. Skala och koka potatisen. Torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 minuter. Sås: Låt ansjovisfiléerna rinna av (spara ev ansjovisspadet, se tipset). Grovhacka anjovis och dill och blanda med crème fraiche. Smaka av med peppar. Koka salladsärtorna ca 3 minuter. Skär citron och sallad i klyftor. 

Servera torsken tillsammans med salladsärtor, citronklyftor, potatis, sallad och sås.

Receptkälla – Ugnsbakad torsk med ansjovissås

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Ugnsbakad torsk med ansjovissås

  1. Ja tack till torsken, nja till ansjovissås. Fast jag gillar kall sås till fisk. Hade gärna haft räkor till. Tycker det är trevligt med middagstips, det blir ju lätt samma saker hela tiden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.