Tvångstid och fritid möts de?

Tvångstid och fritid möts de?

God eftermiddag på er, här skiner solen för fulla muggar och har så gjort hela dagen. Dagen startade med att jag gick till kommunhuset och har gjort mitt tjänstekort. Lite taskig tajming kan jag tycka. Jag har rejäl utväxt och det syns ju såklart på kortet. Förmodligen bara jag som ser. Taskig tajming menar jag med att jag nu kl 16 ska till frissan. Jag har haft en tre timmars provskrivning idag som jag lämnade in vid lunchtid. Det känns som jag fick med allt jag ville. Det handlade om Vad är fritid, tvångstid och fri tid, Samt även aktiv och passiva aktiviteter och idrotts aktiviteter. Det är mycket att sätta sig in med det, mer än man tror. Jag visste ju vad fritid var innan, men visste inte vad Fri tid var, det är två olika saker faktiskt. Vet ni skillnaderna?

Fritiden är den tid som vi väljer att göra aktiviteter efter vår vardagliga sysslor som jobb, skola m,m. Det kan inkludera många aktiviteter både passiva som aktiva. Eller med finare ord sagt att göra eller att vara.

Fri tid är de timmar som vi inte har något planerat på. Alltså den tid som exempelvis blir på kvällen när allt lagt sig och det blir ”egentid” kan man säga. Den tiden som vi är fria att göra vad vi vill.

Tvångstid är den tiden som man gör sådant man måste och den delar man in i tre delar Fysiologisk tvångstid, Ekonomisk tvångstid och Relationell tvångstid.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Gör precis samma som pappa

Ja ni ser ju hur jag ser ut efter ha monterat ner en säng och även monterat upp en säng. Jag gör precis som pappa, när man skruvat så det känns som det är ordentligt så skruvar jag också några extra varv för det ska sitta extra bra. Jag har därför stora blåmärken nu på insidan av min högerhand. Det ömmar ganska så rejält kan jag säga. Nu sitter i alla fall alla skruvar stenhårda och sängen är stadig som en klippa. Jag har tagit en powernap där idag på 1 timma vart det nog efter provskrivningen och det är värsta lyxsängen. Fler som tyckte till vad jag skulle välja för överkast och jag var i väg och shoppade det igår. Samt satt även upp en ny fin tavla. Tavlan sitter jättestadigt, samt jag har även tagit ur glaset ur den om den ändå skulle rasa ner. Det ska vara extremt liten risk att den gör det. Tycker detta motivet var tokfint, motivet heter grodprinsen. Bellis var inte så vidare värst intresserad av att följa med och välja överkast så jag åkte och gjorde det själv. Jag valde därför ett ljusgrått och det harmonieras jättefint med det andra.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

19 reaktioner till “Tvångstid och fritid möts de?

 1. Vi är så bra på att se saker som andra inte se. Så jag tror du är jättefin på dit kort. Men jag förstår din känsla. Jag Själv skulle se till så att frissan kom före att ta kort. Tror jag 😊.

  Jag viste inte att fritid, fri tid/egen tid & tvångstid hade olika benämningar. Men nu har jag lärt mig något nytt ☺️Tack 🙏🏻.

  Ibland tror man inte att man har något ifrån sina föräldrar. Men så upptäcker man mer & mer saker som man har ifrån dem.
  Jag tänker på att du drar till skruven lite hårdare. Precis som din pappa.
  Jag äter ofta med bara gaffel & håller i tallriken i handen & lutar mig till baka i stol eller i soffan. Precis som min mamma gör ☺️

  Så fint sängen blev 😃👏🏻❤️ Å rummet.

  Gilla

 2. Jag hoppas att du får bra påäng och betyg på provskrivningen! Förstår att du behövde vila lite efteråt när energin tog slut. Powernaps är så sköna att ta ibland 🙂

  Gilla

 3. Jag hade ingen aning vad fri tid var och inte heller att det fanns något som heter tvångstid. Kul med ny säng och förstår att man vill att det ska vara stadig och sitta fast då man inte vill att den ska kunna ramla isär på natten, Det hade nog varit en mardröm speciellt om ens barn sover i sängen.

  Gilla

 4. Termen tvångstid hade jag inte hört innan, men det är ju rimligt nu när jag läser det. Intressant uppdelning, får mig att tänka lite på hur jag har det.
  Det blev jättefint med överkastet!!

  Gilla

 5. Skruva är verkligen inte min grej får så ont i händerna efteråt när man har skruvat klart 🙂 Härligt att solen är framme var den hos mej i dag med så blev kaffe på balkongen ;D hoppas att ditt prov kommer bli toppen 😀

  Gilla

 6. Hehe ja troligtvis bara du som tänker på det men jag är likadan så jag förstår.
  Hade ingen aning om de begreppen, var dag lär man sig något nytt.
  Är precis likadan med skruvandet, lär mig aldrig haha.

  Gilla

 7. Men usch vilka hemska blåmärken! Får också lätt blåmärken och det är inte kul. Har inte tålamod med att skruva ihop möbler alls, haha!

  Gilla

 8. Vad härligt med sol ju! Vi har haft mulet idag. Ja jag känner igen de där med att skruva. Mina händer va alldeles röda då ja hjälpt sambon att skriva ihop min garderob

  Gilla

 9. Det är det jobbiga med att montera ihop en säng att man får ont i handen efter men det är bra om man har en skruvdragare då gör det inte lika ont sen.
  Håller tummarna att du får höga poäng på ditt prov 😉.. Ha en underbar onsdag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.