Bestämt oss och klassisk lasagne

Nu har vi bestämt oss

Idag var vi och kikade in golv och vi bestämde oss tillslut för ett. Vi kikade på flera stycken, men vi fastnade för detta högkvalitativa laminatgolvet som också var på kampanj för det var nyhet ⇛ BerryAlloc Original Classic, de kostar annars 425 per m². Vi kommer även byta ut och ha vita högre golvsocklar till. Det tror vi blir snyggt. Eller ja vi kommer välja vita golvsockar till kan vi säga, för att de måste bryta bort dem.

BerryAlloc har lång erfarenhet inom laminat och företaget har satt samman två varumärken som ett varumärke och då blir Berry och Alloc – BerryAlloc. Här erbjuds man slitstarka golv med livslång garanti i både högtryckslaminat, vanlig laminat och parkett. Golven har långa brädor för att det ska vara lätt och lägga ut och således då snabbt installation. När man lägger ett golv med långa brädor så får man en mer äkta känsla och snyggare resultat. BarryAllocs laminat golv är högkvalitativa golv som är slitstarka och grym kvalité

Det var så roligt också att BQ och jag fastnade för det båda två och ville ha samma. Bellis fastnade också för några men hon ville ha svarta golv och det är absolut snyggt. Så hon har smak hon också vår fina tös. Det jag tycker med svart golv är att damm och smuts syns så mycket på det så därför var det inte aktuellt med det.

Kvällsmiddag blir lasagne

I kväll blir det lasagne för BQ och mig när tösen lagt sig klockan 20. Den är i ugnen nu och gottar sig. På fredagar äter ju vi alltid på tu man hand för att få lite mer romantik eller vad man nu ska kalla det. Vi ska sedan kika på ett eller två avsnitt av nya serien vi början följa som heter ⇛ Witch Hunt. Jag lagar alltid lasagne på eget sätt och använder inga recept, jag kan det utantill. Tänkte i alla fall dela med mig av ett recept på ⇛ Klassisk Lasagne

Köttfärssås4 portioner

 • 0.5 st Gul lök
 • 4 st klyftor Vitlök Vanlig
 • 1 msk Olivolja
 • 500 g Köttfärs – Nöt
 • 1 tsk Basilika – torkad
 • 1 tsk Oregano – torkad
 • 3 msk Tomatpuré
 • 1 msk Balsamvinäger
 • 380 g Krossade Tomater
 • 4 dl Vatten
 • 2 st tärningar Grönsaksbuljong
 • 1 krm Salt Fint
 • 1 krm Svartpeppar Malen
 • 500 g Lasagneplattor

Bechamelsås – 4 portioner

 • 100 g Mat & Bak Smör
 • 0.8 dl Vetemjöl
 • 8 dl Mellanmjölk
 • 75 g Riven Västerbottensost
 • 1 krm Salt Fint
 • 1 krm Vitpeppar Malen

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt. Tillsätt basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Fräs ytterligare 20 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme ca 10 min. 3. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt hälften av osten och smaka av såsen med salt och vitpeppar. 4. Lasagne: Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i 3 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor, bechamelsås och resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 30 min. 5. Sallad: Skölj och strimla sallad och skölj och halvera tomater. Skala och finstrimla rödlök och blanda i en skål. Ringla över lite olja och balsamvinäger.

Servera lasagnen med grönsallad.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Bestämt oss och klassisk lasagne

 1. Vilket snyggt golv 😍 det är väldigt populärt med ett sånt golv. Måste byta ut mitt med i hallen o köket men inget jag tänker på just nu men det är kul o göra nytt 🙂

  Gilla

 2. Ett laminatgolv i ert kök kommer att bli snyggt 😃👍.

  Lassagn är så gott 😋. Så bra att ni har infört att. På fredags kvällarna. Så äter bara ni 2 middag ihop. För det är så viktigt att få tid för varann. Tid att sitta bara få prata i fred med sin sambo. Titta på varann & känna kärlek 💞

  Kran❣️

  Gilla

 3. Snyggt golv! Vi har ngt liknande i vårt sovrum eller rättare sagt i vårt gamla sovrum, Vincent har ju det rummet idag.

  Smart att ha en kväll där ni äter bara ni två. Det skulle inte fungera här men våra barn är ju så mycket städer än Bellis är.

  Här hemma är det alltid mannen som lagar lasagne, det har alltid varit hans rätt att laga. Barnen tycker den blir godast då, jag tycker att den blir godast och mannen har inget problem med att laga den. Han kan den också utantill. Gott är det!

  Gilla

 4. Mysigt att få lite egentid med god mat på fredagar. Lasagne är ju så gott också.
  Fint golv. Vi har svart i hall och kök och mina blonda hårstrån syns tydligt i hallen. För att hålla,dem fina får man städa lite extra. Bra val med grått
  Kram Kajsahttp://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

 5. men va härligt med romantiken . mumms såg gott ut
  man behöver ju egentid vardagar går så fort ju .
  kommer bli så snyggt gillar vita o ljusa golv
  ha en fin lördag vännen kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.