Jag är så offantligt trött i skallen

Ja jag är så offantligt trött i skallen, känner att det ryker i skallen på mig nu eller något. Det är mycket att ta in, studier, vardag och så mail och samtal från folksam, If, Riksbyggen och Bosh. Från DHL att nya tvättstället till badrummet nu är på väg och leverans är mellan 9:30 och 12:30. För er som inte vet har vi fått vattenskada i köket och ett handfat som gått sönder i ena badrummet. Det har utretts vem och vad som täcker och vilken försäkring som gäller m,m.

Jag är så offantligt trött i skallen

Nu vet vi vad som gäller och om mitt trötta huvud kan förklara så ni blir förstådda så är det såhär. Föreningens husförsäkring täcker fram tills nu dvs utredning av fukten, utrivning av golv och kontroll av fukten. Alla de besöken och momenten täcker föreningens självrisk för som är ⇛ Folksam. Nu var Ocab här i går och fuktmätte vårt golv efter rivning och det är där som hjälpen tar slut av föreningen. Fram tills nu är det inneboende i lägenheten som tar över och då kan man nyttja föreningens möjligheter som varje lägenhetsinnehavare har, det heter bostadsrättstillägget. Det är nu det börjar kosta pengar för oss och då menar de med ytskikt, återställning och vitvaror. Det är nu vi ska anmäla det till vår hem och husförsäkring som vi har ⇛ If försäkringar. Eller så ska vi använda vår möjlighet till bostadsrättstillägget. Vi betalar också en extra dyr försäkring sedan vi skaffade bostadsrätt just för att något sådant här skulle kunna hända. Nu griper de in och hjälper oss med att återställa ytan. Sedan kommer vi till utredning av rör och vitvaror. Igår hade jag ett långt samtal med ansvarig för föreningen och han informerade om allt detta. Idag har jag haft ett långt samtal med vår privata hemförsäkring. Ska försöka sammanställa skillnaderna så kanske ni kan råda mig också

Nu är hjälpen så här för oss via IF

Vi får betala självrisken på 2800kr och i det ingår det återställning av kök med alla delar som måste bytas ut som klassas att vara skadade efter fuktskadan.

Vi har bokat tid för att en reparatör från Bosh ska komma hit och kontrollera och eventuellt laga diskmaskinen. Det ingår i självrisken alla de kostnaderna. Han kommer då kontrollera alla slangar, rör, vattenström.

Är diskmaskinen trasig täcker självrisken en reparationskostnad på max upp till 3000kr. Över 3000kr anser försäkringen att det inte är värt att laga och då sponsrar de med ny diskmaskin men vi får betala 20% av diskmaskinens kostnad resten står försäkringen för. Säger vi att diskmaskinen kostar 8000kr får vi då betala 20% på den.

Låter bra va?, eller ja vilket är bra?

Då kommer nästa huvudbry

Då är det såhär också att föreningen har en försäkring som gäller för alla inneboende och den klassas som varje lägenhets privata försäkring. De täcker medparten av detta som jag skriver ovan.Det kan också bli så att kommer föreningen upp till maxtaket på själva grundförsäkringen i husföreningens självrisk så betalar vi inte en självrisk via deras försäkring på Folksam. Då kopplas föreningens och lägenhetsinnehavarens bostadsrättstillägg samman som en och samma försäkring. Självrisken är 3.000 kr för berörd bostadsrättsinnehavare. Vid skadehändelse där båda nyttjas, ska endast en självrisk (den högsta dvs. föreningens) betalas. Bostadsrättsinnehavarens självrisk återbetalas om föreningens skadekostnad överstiger föreningens självrisk. Ja det låter invecklat men det är så det är. Det som inte denna försäkring täcker är reparation av diskmaskinen och eventuellt bidrag vid nyköp av diskmaskin. Byte av delar sammankopplat med rören täcker försäkringen, förstår ni då att man får huvudbry?

Såhär kan vi göra via Folksam och bostadsrättstillägget

Är det inget fel på vår diskmaskin och alla kostnader tillsammans överstiger föreningens försäkringstak tillsammans med vårt bostadsrättstillägg så är föreningens försäkring bäst då kan detta kalas för oss bli 0 kr. Kommer föreningen inte upp i maxpotten och diskmaskinen inte är trasig betalar vi 3000kr i självrisk.

Säger vi sedan att diskmaskinen är trasig eller det är dyra delar som måste bytas ut då kostar det oss mer än självrisken på 3000kr. För då kan det t.o.m bli tal om en ny diskmaskin på ”8000kr” som ett prisexempel. Då ersätter inte fastighetsförsäkringen och bostadsrättstillägget det. Säger vi då också att föreningen inte kommer upp i maxtaket på försäkringen så kan det för oss bli självrisk på 3000kr + reparationskostnader + ev ny diskmaskin.

Tänker vi då istället på IF vår privata hemförsäkring betalar vi självrisk på 2800 kr (den kommer vi inte undan) och 20% av totalpriset vid eventuellt ny diskmaskin. Resten står de för.

Hur hade ni gjort? Vilken hjälp hade ni satsat på och varför?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Jag är så offantligt trött i skallen

 1. Förstår att du blir trött. Vilken röra av val. Är svårt att säga då båda har plus och minus. Tror att ni får diskutera igenom vilket utav valen som gynnar er mest. Huvudsaken är att allt blir återstället och hållbart för lång framtid.

  Gilla

 2. Det där är en ren djungel, och så svårt att veta. Just nu står min dotter mitt detta efter hennes ex död. Barnbarnet har rätt till så mycket, och tur dom har koll på det på försäkringsbolaget. Ända hon inte fått koll på är det via jobbet som vi tror är det bästa.

  Gilla

 3. Fy vad jobbigt när det blir så där rörigt värsta jag vet när nån rör till det för mej ❤

  Gilla

 4. Förstår att det blir rörigt och det är inte lätt att ta rätt beslut. Känns som en rörig situation, men jag hoppas det löser sig till det bästa för er.

  Gilla

 5. Men fy bubblan! Sånt här blir jag helt knasig av och stänger liksom av hjärnfunktionen helt… Tack gode gud för min man! Han är grym på sånt där! Själv vill jag bara att allt ska lösa sig… Hade förmodligen varit bättre på det där om inte min man varit så intresserad av att ta alla sådana samtal. Lycka till med alla era beslut!

  Gilla

 6. Oj, hade med blivit stressad. Det känns skönt att det bara var ett förs.bolag med vårt. Dessutom att allt gick enkelt och smidigt.
  Det blir bra då det är färdigt får du tänka. 🙂

  Gilla

 7. Jag förstår känslan! Så mycket information att processa och dessutom känslan av att utgången ligger i händerna på någon annan…
  Hoppas att det löser sig till det bästa!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s