Hur var det att ta covidtest i bilen?

I går kväll kände jag mig rejält sämre, jag tog det mest som att jag var trött efter allt slitande i köket och rengjort efter att de rivit ut golvet. Jag fick ju göra allt själv med eftersom BQ jobbade och satt i möte i teams stora delar av eftermiddagen samt att det kunde såklart då inte ligga kvar sådär. På kvällen var jag matt och snoren börja rinna. Bellis är ju som sagt förkyld men hon är piggare. Idag vaknade jag matt, öm och inget luktsinne och jag hostar till emellanåt. Då kände jag att jag vill ta test för att se om jag ändå fått ⇛ covid-19 eller för den saken skull att jag kan komma ut fortare om det inte är det. Samt det hör också till att man tar tester vid dessa symptom.

Jag bokade in mig för att ta covidtest

Jag bokade därför tid och anmälde mig för ⇛ egen provtagning för covid-19 vid vårt provställe. Man fick köra fram till ett ställe där en kvinna i rymdliknande outfit kom fram till mig när jag tryckte ner rutan. Jag fick stoppa mitt legitimation i en påse som sedan en annan kvinna vid en dator registrerade in. När de registrerat mig kom kvinnan i rymliknande look fram till mig igen och lämnade mig provpåsen och påsen med legitimationen. Man fick köra åt sidan mot en vägg där man skulle utföra testet. Hur var det att ta covidtest i bilen?

Såhär går det tillväga när man tar covidtest själv

Du anmäler dig via 1177 antingen tar du dig till en förvald provplats eller så får du be någon hämta provpåse åt dig på apoteket, leg av båda uppvisas

Vid provplats så anmäler man sig med bilen på en bestämd plats och får efter det en påse och där i är en provpåse och en material/avfallspåse

Påsen innehåller också saltlösning, provrör, bomullspinnar och spottkopp.

Sprita händer och snyt ut näsan

Läs instruktioner jättetydligt, det är en del moment innan man är klar

Man lägger upp stora materialpåsen på sätet bredvid sig, sedan öppnar man försiktigt upp det som det står i beskrivning steg för steg

Man börjar med att hälla saltlösning i provröret

Ha med en spegel om du inte vill kolla i bilens speglar, för det är lättare om man kollar sig i spegeln vid alla moment

Man tar sedan första bomullspinnen ner i svaljet och gör som står i beskrivningen, doppar sedan och rör runt i c:a 20 sek i provröret med saltlösning

Nästa bomullspinne tar du i näsan enligt beskrivning och doppar sedan i röret på samma vis i c:a 20 sekunder

Nästa moment spottar du i en liten spottkopp och där rör du runt med tredje bomullspinnen i, doppar på samma vis i provröret och rör runt efter det i 20 sekunder.

När du är klar med de tre bomullspinnarna försluter du provröret och lägger den i provpåsen och försluter påsen. De andra materialen slänger du i stora materialpåsen. Du blinkar sedan med din blinker på bilen så kommer personalen och hämtar din påse från bilrutan med en griptång där de sedan lägger din påse i en kylbox.

Här kan ni se en film också om ni vill se det live ⇛ Test för covid – 19

Hur var det att ta covidtest själv i bilen?

När jag bokade tid hemma blev jag sedan jättenervös just eftersom att det är lite oskönt om man säger så. När jag gjorde det på plats på sjukhuset och en sköterska utförde det så fick jag ju extrema kräkreflexer och min tunga sköt upp bomullspinnen så det gjorde att jag fick ta om testet. Samt det stack väldigt i näsan då. Alltså det är ju vad man jämför med, men när jag tog på plats och en sköterska gjorde det på mig tyckte jag var värre än det var idag. Idag kontrollerade man ju själv alla moment och när jag körde ner i svalj och hals för att komma åt insidan och mandlar så kändes det mer som jag kunde kontrollera det på något vis. Samt även i näsan, man kör inte in lika långt då man gör självtest som när de gör på plats. De som skiljer åt är att man håller längre kvar bomullspinnen på självtest. Men om man känner att man får kräkreflex då har man gjort rätt stod det också. Samt det stack och sved även i näsan då jag höll på. Det känns därför som det vart rätt.

Jag har alltså testat dem båda och jag måste säga att det är ingen större fara med dem någon av dem. Jag tycker därför att det är viktigt att nå ut med detta så fler och fler gör test istället för att skrämmas och tro att det är värre än det är. Det som var lite obekvämt kan jag tycka var att man skulle utföra testet när det stod bilar vid var sida om sig som också skulle ta tester. Jag tittade inte på dem ett dugg så det gjorde nog inte de på mig heller Så överlag vill jag nog säga att det är ingen bid deal att ta ett covidtest i vilken form du än tar det. Jag har varit med om värre tester och då syftar jag på vår IVF- utredning. Då fick jag ju t.o.m sövas ner vid en utredning för att kunna utföra momentet.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

28 reaktioner till “Hur var det att ta covidtest i bilen?

 1. Men usch då, hoppas att det inte är Covid nu då. Men om du inte blir jättesjuk är det ju på ett sätt skönt att ha det överstökat också…. Att du inte har något luktsinne bådar ju tyvärr inte gott… Hoppas att du inte behöver vänta länge på provsvaret!

  Gilla

 2. Har peppar peppar inte haft några symptom så har inte behövt testa mig, men låter ju rätt bökigt och obehagligt måste jag säga 😛

  Gilla

 3. så äckligt att ta provet 😦 har också gjort både på mottagning och själv i bil, men de skiljer sig lite hur de går till från län till län 🙂

  Gilla

 4. Det känns skönt att höra att det inte är så illa som många säger. Peppar peppar, så har jag hittills hållit mig helt frisk och inte haft någon anledning att gå och testa mig, men skulle det behövas så är det ju skönt att höra att det inte är så hemsk. Jag är ju jätterädd för sprutor och blodprover, så jag känner nog att jag hellre hade gjort testerna så som de här är utformade än att ta blodprover för det.

  Gilla

 5. Hoppas verkligen att testet blev negativt.
  Intressant att läsa om hur testandet går till i Sverige. Verkar mycket effektivt. Synd bara att vaccineringen inte är lika effektivt behandlad.
  Vi hoppas på det bästa!

  Gilla

 6. Jag har inte gjort ngn test eftersom jag inte haft symptom , däremot min minsta dotter gjorde drive in test och hon fick göra i näsan på sig själv hon är ändå 11 år så det funkade, nu slipper vi drive in i sthlm nu kommer taxin i stället:) Hoppas du får negativt svar nu, Låter inge kul med detta test men ett måste , kram

  Gilla

 7. Jag har också gjort bättre testerna. Föredrar då sköterskorna gör det. Är lite rädd att man inte gör lika noga då man gör det själv. Alla tester har varit negativa, och inga antikroppar så utgår ifrån att jag inte haft covid19

  Gilla

 8. Fy då. Hoppas att du snart mår bättre å att det visa negativt 🙏🏻❤️

  Jag har gjort självtestet & jag var nervös efteråt. Då fick jag tankar efteråt. Tänk om jag har det. Tänk om jag inte gjorde rätt. Stack inte ner ordentligt i både mun & näsa.
  Men som tur var så va det ju då negativt.
  Vi fick stå på rad när jag & sambon testa oss. Så då kunde man inte titta i andra bilar.

  Å det är inte farligt. Det är inte jätte obehagligt. Beroende på hur känslig man är med.

  Jag med varit med om värre tester. T.ex cellprov. Det är verkligen inte skönt 🙂

  Kram❣️

  Gilla

  1. Ja det var det dryga att man såg två bilar där det satt människor i ens ögonvrå på bägge sidor, men visst jag hade ju kunnat valt att ställt mig någon annanstans, men hon hänvisade en att ställa sig där.

   Gilla

 9. Ja, det där med att köra runt den där pinnen i svalget är ju inte kul. Men jag fick ben i fisken idag och det ger mig ännu mer kväljningar! 😂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s